featured

10 Adımda Saçkıran Nasıl Geçer | Saçkıran Sebepleri Nelerdir? Saçkıran Tedavisi Bitkisel Yöntemlerle Yapılabilir mi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saçkıran nasıl geçer? Kadın ya da erkek fark etmeksizin en önemli saç sorunlarından bir tanesi saçkırandır. Tıpta Alopesi Areata olarak da bilinen bu hastalık oluşan bölgede saçın dökülmesini ve kel gibi görünmesine neden olmaktadır. Fiziksel açıdan kötü bir görünüm sunan saçkıran nasıl geçer? Saçkıran tedavisi bitkisel yöntemlerle mümkün mü? İşte yanıtlar…

Saçkıran Nasıl Geçer? Saçkıran Nedir?

Saçkıran nasıl geçer? Saçkıran nedir? Saçkıran vücudun bazı bölgelerinde yer alan tüylerin hızlı bir şekilde dökülmesi ve buranın uzun bir süre kel kalmasıdır. Saçkıranda kimi zaman bölge açılarak devam eder. Kimi zaman ise, sabit kalarak kel bölümün genişlemesine neden olmaz. Yuvarlak ya da oval şeklinde olan bu kellik görünüm açısından kişiyi rahatsız edebilir. Araştırmalara göre saçkıran çoğunlukla 40 yaş altı bireylerde görülmektedir.

1- Saçkıran Ne Demek? Saçkıran Neden Olur?

Saçkıran ne demek konusuna yanıt verdikten sonra saçkıran neden olur sorusuna yanıt verelim. Saçkıranın neden olacağı kesin olarak bilinmemektedir. Çoğunlukla bu hastalık otoimmün nedenlerden kaynaklı olarak ortaya çıkmaktadır. Vücudun kendi hücre ve dokularını tanıyamaması dolayısıyla bu bölgede saçların çıkmasını engeller. Beslenemeyen saçlar ise dökülerek kel bir görünüm sunar. Genetik faktörlerden kaynaklı oluşan saçkıran çocuk, genç ve yetişkinlerde sık görülebilen hastalıklar arasındadır.

2- Saçkıran Bulaşıcı mı? Saçkıran Kendi Kendine Geçer mi?

Saçkıran nasıl geçer? Saçkıran bulaşıcı mı? Saçkıran bulaşıcı bir hastalık değildir. Hastalığın yakınınızda bulunması, size de geçebilme olasılığının var olduğu anlamına gelmez. Saçkıran kendi kendine geçer mi konusunda ise net bir söylemde bulunmak mümkün değildir. Kimi zaman saçkıran uzun süre kel görünümün devam etmesine neden olur ve burada türlü lezyonlar oluşturur.

YouTube video

Kimi zaman ise kel görünüm sonlanarak bölgede yeniden saç çıkmaya başlar. Ancak çıkan saç pigmentsiz yanı beyaz renkte ortaya çıkmaktadır. Saçkıran nasıl geçer, nasıl ilerler kısmı tamamen tedavi sürecine bağlıdır. Egzama nedir yazımızı okumak için tıklayınız.

3- Saçkıran Vücudun Neresinde Olur? Genital Bölgede Saçkıran Olur mu?

Saçkıran nasıl geçer? Saçkıran ağırlıklı olarak kaş, kirpik, sakal ve saçta ortaya çıkabilir. Ancak koltuk altı ve genital bölgede saçkıran olabilmesi de olasıdır. Yoğun kıl görünümünün bulunduğu her yerde saçkıran meydana gelebilir.

4- Saçkıran Nasıl Geçer? Saçkıran İçin Ne Yapmak Lazım?

Saçkıran nasıl geçer? Saçkıran yoğun olarak erkeklerde görülen bir hastalıktır. Etkilenen bölgedeki cilt gayet sağlıklı olup, enfeksiyon gibi bulgular gözlenmez. Saçkıran görünüm bakımından kişileri rahatsız ettiği ve genişleme olasılığı bulunduğu için hızlı bir şekilde tedavi sürecine geçilmelidir.  Saçkıran tedavisinde ise bitkisel ya da ilaç tedavisi tercih edilebilir.

5- Saçkıran Tedavisi Bitkisel Yöntemler Ne Kadar Etkili? Saçkıran Tedavisi Sarımsak ile Mümkün mü?

Saçkıran nasıl geçer? Ağırlıklı olarak saçkıran tedavisi bitkisel yöntemlerle çözümlenmeye çalışılır. Saçkıran tedavisi konusunda en çok kullanılan bitkisel ürün kuşkusuz sarımsaktır. Sarımsak antibiyotik içeriğe sahip olması ve saç uzamasında etkili olduğu için saçkıran tedavisi için değerli bir üründür. Saçkıran tedavisi için sarımsaklar genellikle havanda dövülerek, temiz bir bez yardımıyla saça uygulanır. Bu işlem haftada bir kez yapıldığında saçta yeni saç tellerinin çıkmaya başladığı görülebilecektir.

Saçkıran nasıl geçer? Sarımsak anitibiyotik içeriği ile tüm virüslerle mücadele eder. Antioksidan içeriği sayesinde ise bağışıklık sistemini güçlendirerek otoimmün sebepler yüzünden ortaya çıkan saçkıranı yerle bir edebilir. Saçkıranla mücadelede tercih edilebilen diğer bitkisel içerikler zeytinyağı ve yoğurt olacaktır.

6- Tıpta Saçkıran Tedavisi Nasıl Yapılır? Saçkıran İlaç İsimleri Nelerdir?

Saçkıran nasıl geçer? Saçkıran tedavisi için tıpta ağırlıklı olarak ilaç kullanımına yer verilmektedir. Saçkıran bulunan bölgelere ilaç uygulamak, buradaki saç köklerinin beslenmesini ve eski sağlığına kavuşmasını sağlayabilecektir. Ağırlıklı olarak kullanılan saçkıran ilaç isimleri ise şunlardır;

Minoxidil,Puva,Tacrolimus şeklindedir.

Yukarıda belirtilen saçkıran ilacı eczane üzerinden kolayca temin edilebilecektir. Bu ilaçlar bölgeye günlük olarak uygulanmakta belirli bir süre sonunda ise yıkanmaktadır. İlaç tedavisi bitkisel tedaviye göre daha kısa sürede olumlu sonuçlar alınmasını sağlayabilecektir. Minoxil fiyat bilgisi için tıklayınız. 

7- Berberlerin Saçkıran Tedavisi Nasıldır?

Saçkıran nasıl geçer? Berberlerin saçkıran tedavisi nasıldır? Geçmişten günümüze var olan bazı berberler, doğal içerikli birkaç ürünü bir araya getirerek bitkisel bir ürün elde ediyor. Elde edilen bu ürün ise haftada birkaç kez bölgeye uygulanarak bekletilmektedir. Berberler tarafından yapılan merhemin içeriğinde ne olduğu bilinmese de sonucun oldukça olumlu sonuçlar doğurduğunu söyleyebilmek mümkündür.

8- Saç Kıran Kaç Günde Geçer? Saçkırandan Kurtulanlar Ne Diyor?

Saçkıran nasıl geçer? Saç kıran kaç günde geçer? Saçkıran tedavisine hızlı bir şekilde başlandığı takdirde ortalama 1-2 ay içerisinde bölgedeki kel görünümün ortadan kalkacağı söylenebilecektir. Ancak saçkırandan kurtulmak kişiden kişiye farklılık gösterebileceği için süre konusunda net bir yanıt verilemeyecektir. Saçkırandan kurtulanlar çoğunlukla ilaç tedavisine başvurduktan sonra olumlu sonuçlar almıştır.

9- Saçkıran Olanların Yorumları Neler? Saçkıran Tekrarlıyor mu?

Saçkıran olanların yorumları neler? Saçkıran nasıl geçer konusunda derin araştırmalar yaparak bu hastalıktan kurtulan kişiler, bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini vurgulamaktadır. Çünkü bitkisel yöntemler ile kesin sonuç alınacağını söylemek mümkün değildir. Saçkıran tedavi süreci etkili bir şekilde geçirilmediği takdirde tekrarlayabilir.

10- Saçkıran İçin Hangi Doktora Gidilir? Saçkıran İyileşme Belirtileri

Saçkıran için hangi doktora gidilir? Saçkıran tedavisi olmak istiyorsanız ilk olarak Cildiye polikliniğine gitmeniz önerilir. Gerekli durumlarda bu poliklinik başka polikliniklere konsültasyonunuzu gerçekleştirerek, diğer doktorların görmesini sağlayacaktır. Saçkıran iyileşme belirtileri genel olarak bölgedeki lezyonların ortadan kalkması ve minik saçların çıkmaya başlaması ile anlaşılabilecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!