featured

10 Adımda Zespira Nedir Nasıl Kullanılır | Zespira Toz Ne İşe Yarar? Zespira Plus 5/10 Mg Fiyat Bilgisi Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zespira nedir? Lökotrienler antagonisti olarak bilinen Zespira, lökotrien adı verilen maddelerin vücuda girişini önleyebilmektedir. İlaçlar vücudumuzda gelişen bazı semptomları ve hastalıkları önlemek adına kullanılmaktadır. Bunlardan bir tanesi olan Zespira üst solunum yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Yazımızda Zespira toz ne işe yarar? Zespira 10 mg fiyat bilgisi nedir gibi sorulara yer vereceğiz.

Zespira Nedir? Zespira Plus Ne İşe Yarar?

Zespira nedir? Zespira plus etken madde içeriği montelukast sodyum olarak bilinmektedir. Bunun dışında ilacın yardımcı maddeleri mikrokristalin selüloz, laktoz, magnezyum stearat, kroskarmeloz sodyum, titanyum dioksit, sarı demir oksit, kırmızı demir oksit şeklindedir. Lökotrienlerin vücuda girişini önleyen bu ilaç, astım ya da alerjik nezlenin neden olduğu semptomları iyileştirebilmekte ve ortadan kaldırabilmektedir.

1- Zespira 4 Mg Toz Ne İşe Yarar? Zespira Kimler İçin Kullanılabilir?

Zespira nedir? Zespira 4 mg, 5 mg, 10 mg ya da plus formu olmak üzere 4 farklı şekilde ortaya çıkmaktadır. Tüm ilaç türlerinin etken madde içeriği aynı olup yalnızca etken maddenin mg ağırlığı farklılık göstermektedir. Hastanın semptomlarının sıklığı ve şiddetine bağlı olarak en uygun mg seçeneği reçete edilebilecektir. Zespira nedir?  Zespira şu hastalıkların tedavisi sırasında kullanılabilecektir;

Alerjik nezle,Astım,Kronik idiyopatik ürtiker ( İnatçı kurdeşenin neden olduğu solunum sistemi semptomlarını azaltmak için)

2- Zespira Plus Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler | Kimler Zespira 5 Mg Kullanamaz?

Zespira nedir? Zespira 5 mg ve diğer seçenekleri kullanılırken belli başlı şeylere dikkat edilmesi gereklidir. Aksi halde hasta tedaviden verim alamayacağı gibi olası yan etkilerin görülme sıklığı da artış gösterebilir. Zespira Plus kullanılırken şunlara dikkat edilmelidir;

Montelukast ve yardımcı etken maddelere alerjisi bulunan kişiler kullanmamalıdır.Kullanımı sırasında astım semptomları ve solunumda kötüleşme meydana gelirse derhal doktor kontrolüne gidilmelidir.Zespira nedir? Zespira astım ataklarının tedavi edilmesi sırasında kullanılmamalıdır. Astım atakları oluştuğunda yalnızca kurtarıcı inhale ilacının kullanılması gereklidir.Zespira ile aspirin bir arada kullanıldığında semptomlar ilerliyorsa, ilaç bırakılmalı ve doktora başvurulmalıdır.Montelukast içeren Zespira kullanıldığında duygu durum bozuklukları, ajitasyon, kaygı, depresyon, endişe, halüsinasyonlar ve uyku bozuklukları gelişiyorsa doktora bildirilmelidir.Zespira nedir? Zespira kullananlarda uyuşukluk, karıncalanma ve döküntü gibi semptomlar ortaya çıkarsa reçete edilen doktora bildirilmelidir.

3- Zespira Nedir Nasıl Kullanılır? Zespira Toz Su ile Verilir mi?

Zespira nedir nasıl kullanılır? Zespira plus, 5 mg, 4 mg ve 10 mg ilaç türlerinin tamamı film tablet formundadır. Bunun yanı sıra Zespira’nın toz formunda içeriği de mevcuttur. Yetişkinlerde ağırlıklı olarak 10 mg film tablet kullanılmaktadır. Kullanımı günlük bir kez akşam saatlerinde olacak şekilde ayarlanmalıdır. Çiğnemeden tüketimi önerilen bu ilaç yiyecekler ve içeceklerle birlikte alınabilir.

Özellikle bir su bardağı su ile içmek, önerilen tüketim yöntemidir. Zespira toz su ile verilebilir mi? Zespira toz formu genellikle pediatrik hastaların kullanımı için uygundur. Toz formu su içerisinde eritilerek, bebek ve çocuklara içirilmelidir.

4- Zespira Yan Etkileri Nelerdir?

Zespira nedir? Zespira doz aşımında ya da bazen önerilen dozda dahi yan etkilerin ortaya çıkmasına neden olabilecektir. Hastalarda yan etkilerden biri ya da birkaçı ortaya çıkarsa, bu durumda derhal doktor kontrolüne gidilmesi önerilmektedir. Zespira yan etkileri şu şekildedir;

Diyare, bulantı ve kusma,Döküntü ve ateş,Üst solunum yolu enfeksiyonu,Karaciğer enzimlerinde yükselme,Baş dönmesi, sersemlik ve karıncalanma hissi,Yüz, dudaklar, dilde ve boğazda şişme,Davranış ve ruh halinde değişiklik,Burun kanaması,Ağız kuruluğu, hazımsızlık, mide şikayetleri,Eklem ve kas ağrıları, kaslarda kramplar,Kanamaya eğilim,Çarpıntı ve taşikardi,Unutkanlık,Kemiklerde kırmızı ve dokununca ağrı veren şişlikler,

5- Zespira İçinde Kortizon Var mı?

Zespira nedir? Zespira içinde kortizon var mı? Zespira ilaç formunun tüm türlerinde herhangi bir kortizon içeriğine rastlanmamıştır. Yapılan çalışmalar Zespira’nın büyüme hızını olumlu ya da olumsuz etkilemediği sonucunu ortaya çıkarmıştır.

6- Zespira Çocuklarda Kullanılabilir mi?

Zespira nedir ve çocuklarda kullanılabilir mi? Zespira toz formu 12 aylık- 5 yaş aralığındaki çocukların kullanımı için geliştirilmiştir. 2-5 yaş aralığındaki çocuklar ise bunun dışında Zespira 4 mg film tableti kullanabileceklerdir.

YouTube video

6-14 yaş çocuklarda ise Zespira 5 mg film tablet kullanımı uygundur. İlacın 4 ve 5 mg’lık formları çocukların ve yaşlıların kolay tüketebilmesi adına çiğneme tablet şeklinde tasarlanmıştır. Yetişkinlerde 10 mg film tabletler tercih edilirken, yaşlılarda kronik hastalıklarla doğru orantılı olarak özel doz belirlemesi yapılmaktadır.

7- Zespira Nedir? Zespira Nasıl Saklanmalı?

Zespira nedir? Zespira’nın sağlıklı olarak saklanabilmesi için 25 derecenin altında kuru ve ışık almayan bir ortamın tercih edilmesi gerekecektir. Zespira’nun çocukların ulaşamayacağı yükseklikte ve ambalajında saklanmalıdır.

8- Zespira Reçetesiz Alınabilir mi?

Zespira nedir? Zespira reçetesiz olarak alınabilecek bir ilaç değildir. Ancak doktor tarafından uygun görülmesi ve reçete edilmesi ile eczaneler üzerinden temin edilebilecektir.

9- Zespira Fiyat Bilgisi Nedir?

Zespira nedir? Zespira fiyat bilgisi ilacın gramaj içeriğine göre farklılık göstermektedir. Zespira 10 mg fiyat 2021 yılı itibariyle 69.60 TL’dir. Zespira 5/10 mg fiyat bilgisi de 2021 yılı itibariyle 69.60 olarak güncellenmiştir. Pediatrik olan Zespira toz şase formu ise 2021 yılı itibariyle 61.51 TL’ye satılmaktadır. İlacı aldıktan sonra ödeyeceğiniz tutar ise, bağlı olduğunuz sigorta kurumunun ödeyeceği yüzdeye göre değişiklik gösterebilir. Zespira güncel fiyat bilgisi için tıklayınız.

10- Zespira Muadili Olan İlaçlar Nelerdir?

Aferin ilaç ne işe yarar yazımızı okumak için tıklayınız. Zespira muadili olan ilaçlar, Zespira’nın stokta bulunmadığı durumlarda eczacılar tarafından verilebilir. Zespira nedir? Bu ilaçlarda da etlen madde Montelukast olduğu için kullanımında bir sakınca yoktur. Zespira’nın muadili olabilecek ilaçlar ise şunlardır;

Airlast,Airmol,Alecast,Aliento,Clast,Culento,Luxast,Medlukast,Meflort,Monax şeklindedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!