featured

10 Başlıkta En İyi Bebek Maması Hangisi | Hangi Bebek Maması Yasaklandı? Doktorların Önerdiği Bebek Maması Hangisi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En iyi bebek maması hangisi konusu ebeveynlerin kafasını karıştıran tatsız konuların başında gelmektedir. Bebeklerin sağlığının sürdürülebilmesi ve büyüme- gelişme sürecini devam ettirebilmesi için beslenmeye ihtiyaçları vardır. İlk 6 ay tamamen anne sütü odaklı beslenmeleri gerekse de, anne sütü yetersizliği ya da yokluğunda formül mama kullanımı şarttır.

Ancak bu noktada bebeğin sindirimini olumsuz etkilemeyecek, sağlıklı bir şekilde büyümesini destekleyecek mama türevleri tercih edilmelidir. Peki, en iyi bebek maması hangisi? Hangi bebek maması yasaklandı? Bebek maması yorumları içinde hangi marka öne çıkıyor? Gelin birlikte bakalım.

En İyi Bebek Maması Hangisi? Yeni doğan Bebekler İçin En İyi Mama Hangisi?

En iyi bebek maması olduğu yönünde tek bir marka bildirimi yapabilmek pekte doğru olmayacaktır. Çünkü her birey gibi bebeklerin bünyesi ve büyüme-gelişme süreçleri kendilerine özgüdür. Bu nedenle bir mama diğerinde aynı etkileri göstermeyebilir. Bu noktada genel kanıları baz almak ve mama içeriğinin temizliğine dikkat edilmesinde yarar vardır. İşte, sizler için en iyi bebek maması hangisi sorusuna yanıt bulabileceğiniz 8 farklı mama içeriği ve yorumları…

1- Baby Goat

Yapılan bir araştırma sonucunda, en iyi yenidoğan bebek maması hangisi sorusunun cevabı açık ara Baby Goat olmuştur. Türkiye’nin ilk keçi sütlü maması olma özelliğine sahip bu mamanın besin değerleri oldukça fazladır. Bilindiği üzere saf inek sütü normale göre sindirimi daha zor bir mamadır. Bu konu üzerine yola çıkan marka, keçi sütü kullanarak sindirimi daha kolay ve besin değeri yüksek Baby Goat markasını geliştirmişlerdir.

En iyi bebek maması olarak gösterilen bu mamanın içerisinde keçi sütü yağı, kanola ve ayçiçek yağı, yüksek aleoik asit, hindistan cevizi yağı ve son olarak zeytinyağı bulunmaktadır.

Besin değeri ile öne çıkan baby Goat maması kullanıcıları mamanın daha kolay sindirildiği ve daha az gaz problemine yol açtığını ifade etmektedir. Bu mamanın 1,2 ve 3 olmak üzere 3 farklı numarası bulunmaktadır. 1 numara 0-6 aylık bebeklere, 2 numara 6-12 aylık bebeklere ve 3 numara 1-3 yaş arasındaki bebeklere kullanılabilecektir.

2- En İyi Bebek Maması Markası: Aptamil

Türkiye’de en iyi bebek maması olarak gösterilen bir diğer mama Aptamil markasına aittir. Anne sütü yokluğu ya da yetersizliğinde kullanılabilecek Aptamil, özel formülü ile bebeklerin gelişimini desteklemektedir. Uzun yıllardır en iyi bebek maması olarak gösterilen Aptamil’in Nutrikonfor adında kolik bebekler için çıkardığı daha az gaz yapan mama içeriği de bulunmaktadır.

En iyi bebek maması Aptamil içeriğinde 8 vitamin, 8 mineral, DHA balık yağı, nükleotid, Taurin, Prebiyotik ve postbiyotikler bulunmaktadır. Bebeklerin sindirimini kolaylaştıran, büyüme- gelişim sürecini destekleyen Aptamil bağışıklık sistemini de güçlendirebilecektir. Anne sütüne en yakın bebek maması olarak gösterildiğinden, doktorların önerdiği bebek maması çeşididir.

3- SMA Bebek Maması

Yaklaşık 100 yıllık tecrübesi bulunan SMA bebek maması, en iyi bebek maması türleri arasındadır. Simulated Milk Adaptation markası ile hem yurt içi hem yurt dışında tanınmaktadır. Uzun yıllardır en iyi bebek maması markası listesinde yer alan SMA, doğumdan itibaren kullanılabilecektir.

En önemli yönü ise her bebeğin ihtiyacı olan protein içeriğinin zeminini oluşturabilmesidir. Anne sütüne yakın içeriği ile öne çıkan SMA’da uzun zincirli PUF, A, D, E, K, C, B1, B2 ve B12 vitaminleri yer almaktadır. Gluten içermediğinden sindirim problemlerinin de önüne geçebilecektir. En iyi bebek maması listesinde yer alan SMA’nın 3 farklı türü ve farklı ambalaj ağırlıkları bulunmaktadır. SMA bebek maması yorumları genel olarak olumlu geri bildirimlerden oluşmaktadır.

4- HİPP

Bebeğin kilo alması için hangi mama tercih edilmeli? En iyi bebek maması yorumları alan HİPP, özellikle sindirim sistemini yormaması sebebiyle oldukça beğenilmektedir. Organik bebek maması etiketi ile dikkat çeken HİPP, gluten ve şeker içermemektedir. Ayrıca içeriğinde yüksek miktarda omega 3 ve omega 6 bulundurduğundan, beyin gelişimini olumlu yönde desteklemektedir. Laktoz içeren HİPP mamada iyot, K, E, B2, C ve Biotin vitamini bulunmaktadır. Bu yönü ile en iyi bebek maması 2022 listesinde gösterilebilecektir. 3 farklı numarası bulunan bu mamada iki farklı ambalaj içeriği bulunur.

5- Bebelac Gold

Türk malı bebek maması hangisi? Bu sorunun elbette ki yanıtı en iyi bebek maması listesinde gösterilen Bebelac Gold’dur. Bebelac ve Bebelac Gold olmak üzere 2 farklı yapısı bulunan bu mama kullanıcıları tarafından da olumlu yorumlar almıştır. Özellikle en iyi bebek maması yorum içerikleri incelendiğinde Bebelac Gold’un gaz yapmadığı sonucuna ulaşılabilecektir.

Bu mama fermente edilerek elde edilen bir mama olduğundan, sindirim sistemine yardımcıdır. Ayrıca fermente özelliği sayesinde vücudun mineral emilimi de arttırılabilecektir.

İçeriğinde yüksek miktarda folik asit, demir, omega 3-6, protein, kalsiyum, vitamin, mineral, balık yağı, Prebiyotik lif, taurin ve nükleotit bulunmaktadır. İlave şeker içermeyen en iyi bebek maması Bebelac Gold’da 3 farklı numara ve 2 farklı ambalaj bulunmaktadır.

6- Evolvia

En iyi bebek maması yorum içeriklerinden bir tanesi Evolvia markasına aittir. Sağlık Bakanlığı onaylı bebek maması olan Evolvia, anne sütüne yakın formülü ile bebeklerin büyüme ve gelişim sürecini destekleyebilecektir. İçeriğinde bol miktarda prebiyotik lif, demir, omega 3 yağ asitleri, vitamin, nükleotit ve taurin bulunmaktadır.

Özellikle Prebiyotik liflerini bulundurması sindirimin daha kolay olmasını, bebeklerin gaz ya da hazımsızlık problemi yaşamamasını sağlayacaktır. Uzun zincirli PUFA içeren en iyi bebek maması Evolvia A, B1, B12, C, D, E, K gibi vitaminleri de barındırmaktadır. Evolvia’nın 0-6 ay bebek maması ve 6-12 ay bebek maması olmak üzere 2 numarası bulunmaktadır.

7- Similac

Özellikle yenidoğan bebeklerde kullanımı bakımından en iyi bebek maması olarak gösterilen Similac, yenidoğanların ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin tamamını içermektedir. Similac bebek mamalarında nükleotit, Prebiyotik ,oligosakkarit, laktoz, B12, C, D, E, K vitaminleri içermektedir. Ayrıca Similac’ın en iyi bebek maması listesinde gösterilmesinin asıl nedeni palm yağı içermemesi ve bebek sağlığını tehdit etmemesidir.

8- Humana

Humana bebek maması, en iyi bebek maması çeşitleri arasındaki son türdür. 0-12 ay arasındaki bebeklerin kullanımı için önerilen Humana bebek maması içerisinde bol miktarda vitamin ve mineral barındırmaktadır. Kullanılabilir karbonhidrat olarak yalnızca laktoz içeren Humana bu içeriğinin yanı sıra omega-3, omega-6, galakto-oligosakkarit ve nükleotitler içermektedir.

Devam sütü fiyatları ve çeşitleri için bu yazıya göz atabilirsiniz. 

9- Bonus: Yasaklanan Bebek Mamaları Hangisi? Hangi Bebek Mamaları Kullanılmamalı?

Günümüzde bazı bebek mamalarının bebeklerin büyüme ve gelişmesini olumsuz etkilediği sonucuna ulaşıldığından kullanımı yasaklanmıştır. Bu bebek mamalarında ağır miktarda kurşun ve arsenik metalleri tespit edilmiştir. Ancak bu mamalar arasında anne sütü yerine geçen mamalar bulunmamaktadır. Bu mamalar genel olarak, 6. Ay sonrasında verilen takviye mama içerikleridir. Bu nedenle anne sütü yerine geçen mama en iyi bebek maması türevleri gönül rahatlığıyla kullanılabilecektir.

10- En İyi Bebek Maması Çeşitleri Hakkında Merak Edilenler

En iyi bebek maması çeşitleri ile ilgili merak edilen birkaç önemli soru bulunmaktadır. Ebeveynlerin merak edilen bu sorularını yanıtlanması, bebeklerin büyüme ve gelişme sürecinin olumlu bir şekilde tamamlanmasını kolaylaştıracaktır.

A) Formül Mama Çeşitleri Ne Kadar Kullanılmalı?

En iyi bebek maması çeşitleri söz konusu olduğunda dikkat edilmesi gerekenlerden biride kullanım süresidir. Formül mama çeşitleri ambalajı açılmadığı takdirde SKT tarihine kadar kullanılabilecektir. Ancak mamanın ambalajı açılmışsa, bu durumda mamanın ilk bir ay içerisinde tüketimi önerilmektedir. Mama bir ay içerisinde bitirilememişse, mutlaka kullanılmadan atılmalıdır.

B) Bebeklere Formül Mama Kaç Saatte Bir Verilir?

En iyi bebek maması çeşitlerinin kullanım miktarı, bebeğin ayı ve kilosuna göre ayarlanmalıdır. Ancak genel olarak 1-3 ay arasındaki bebeklere 2 saatte bir, 3-6 ay arasındaki bebeklere 3 saatte bir, 6-12 aylık bebeklere ise 4 saatte bir mama verilmesi yeterlidir. Her mamanın içeriği ve doyurucu farklı olduğundan kullanılan üzerinde yazılan miktara göre belirlenmesi önerilmektedir.

C) Formül Mama Hazırlama Sırasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Formül mama hazırlama sırasında dikkat edilmesi gerekenler belli başlıdır. Bu en iyi bebek maması çeşitleri arasında olsun ya da olmasın aynıdır. Formül mama hazırlanırken mutlaka içme suyu kullanılmalıdır. Eğer çeşme suyu kullanılacaksa, suyun kaynatılması ve sonrasında kullanılması önerilmektedir. Mama suyunun hazırlama esnasında ılık olması gereklidir. Eğer sıcak su ile hazırlanmışsa ılık su içerisinde soğutulduktan sonra verilmesi oldukça önemlidir.

D) 1 Numaralı Mama Kaç Aya Kadar Verilir?

1 numaralı mama kaç aya kadar verilir? 1 numaralı mama bebeğin 0-6 aylık döneminde verilmelidir. En iyi bebek maması çeşitlerinde yer alan 1 numara 6 ayın sonuna dek kullanılabilecektir. Ancak 7. Aya girilmesi ile birlikte 2 numaralı devam sütüne devam edilmelidir.

E) 2 Numaralı Mama Kaç Aya Kadar Kullanılır?

YouTube video

2 numaralı mama ise 1 yaş bitimine dek kullanılabilecektir. Bebeğin 1 yaşının dolmasından itibaren 3 numaralı mamaya geçiş yapılmalıdır. Ancak mamanın aşama aşama verilmesi bebeğin sindirimine birden yüklenilmemesi önerilmektedir. Ancak geçiş aşamasında her iki mama karıştırarak verilmemelidir.

F) Formül Mama Hazırlandıktan Sonra Ne Kadar Bekler?

Peki, formül mama hazırlandıktan sonra ne kadar bekler? Elbette ki en iyi bebek maması listesinde yer alan mamalar, yapıldıktan sonra belirli bir süre bekleyebilir. Sulandırılmış ve içmeye hazır hale getirilmiş formül mamaların en fazla 1 saat bekletilmesi önerilmektedir. 1 saatten daha fazla bekleyen mamalar, bakteri üretebileceğinden sindirimi olumsuz etkileyebilecektir. Bu nedenle 1 saati aşan mamaların tüketilmemesi ve dökülmesi önerilmektedir.

G) En İyi Bebek Maması Markalarının Bilinen Bir Zararı Var mı?

YouTube video

En iyi bebek maması türlerinin bilinen bir zararı yoktur. Alerjik bebeklerde ya da aşırı tüketimde bebeklerde aşırı kilo alma, egzama, kulak enfeksiyonları, diyabet ve kulak enfeksiyonlar görülebilecektir.

Ancak bebeklerin yalnızca mama kaynaklı olarak bu problemlerle karşılaşması çok düşük bir olasılıktır. Bunun yanı sıra bazı mama markaları bebeklerde ishal, gaz ya da kabızlığa sebebiyet verebilir. Bu bebeğe özgü semptomlar olabileceğinden mamanın bırakılması ve başka mamaya geçilmesi önerilebilecektir. Anne sütünü artıran besinler nelerdir, bilgi almak için tıklayınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!