featured

11 Maddede Kadınlar Neden Aldatır ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öncelikle Kadınlar Neden Aldatır? Aldatma Nedir ? anlayalım.  Aldatma, bir ilişki içindeki çiftlerden birinin, bir başkasıyla, fiziksel, cinsel, duygusal temas kurmasıdır. Aldatmanın temelinde cinsel aruzları tatmin etmek yatar. Baskı altında kalan kadınlar aldatmaya daha eğilimlidir. Aldatma dünyanın her yerinde ilişkilerde yıkıcı bir durum olmuştur.

Kadınlar Neden Aldatır Nasıl Aldatır

Evlilikte çiftlerin sergilediği uygunsuz davranışlar aldatmaya zemin hazırlar. Nedenler arasında en sık rastlananı eşin kaba davranışları, saygısızlık, ilgisizlik, romantizmin kaybolması gibi konular kadınlar neden aldatır  sorusunun cevaplarından sayılabilir.

Aldatan kadınları incelediğimizde genellikle aldatma heyecanı kaçan evliliklerde daha sık görülüyor. Aldatma belli bir yaşa özgü değildir. Her yaşta kadınlar aldatabilir.

Evlenen erkeğin evlenmeden önce sahip olduğu anlayış ve hoşgörüsünü kaybetmesi, eşine olan ilgisini azaltması, kişisel bakım ve temizliğini ihmal etmeye başlaması, nasıl olsa evlendim beni bu saatten sonra kim beğenecek anlayışıyla kendini salıvermesi, göbeğinin çıkması erkeği kadına karşı itici kılar.

Kadın gün geçtikçe erkekten uzaklaşmaya başlar. Bir anlık değil bir süreç olan aldatma genellikle bir birikimin sonucudur unutmayın. Şimdi kadınlar neden aldatır birlikte irdeleyelim…

Kadınların Aldatma Nedenleri

1- CİNSEL DOYUMSUZLUK

Erkek birlikte olduğu kadını cinsel yönden tatmin edemiyorsa, kadın cinsel doyum yaşamak için erkeğini aldatır.

2- DUYGUSAL AÇLIK

Erkek kadınını duygusal yönden besleyemiyor, ona ilgi göstermiyor, kabine hitap etmiyorsa, kadın kalbindeki bu boşluğu ve açlığı başka erkeklerle doldurmak ister.

3- İHTİYAÇLARIN GİDERİLMEMESİ

Kadınlar ihtiyaçlarını gidermeyen, kendisini eksik bırakan erkeğini aldatmaya eğilimlidir. Evine ayda yılda bir uğrayan, eşine ilgi göstermeyen, eşini duygusal ve cinsel yönden doyurmayan, eşinin maddi ihtiyaçlarını karşılamayan erkekler aldatılmaya mahkumdur.

İhtiyaçlarını karşılamayan bir eşe sahip kadınlar kocalarını daha fazla aldatıyor

4- İNTİKAM ALMAK

Bazı kadınlar eşlerinden intikam almak için aldatır. Eşlerinin kendisini aldattığını gören kadınlar, eşlerine misilleme yaparak onlar da eşlerini aldatır. Böylece kısasa kısas yapmış olurlar. Aldatarak intikamlarını almış olurlar.

Eşinin kendisine ilgi göstermediği için eşinin aldatılmayı hak ettiğini düşünür. Araştırmaların ortaya koyduğu bir diğer gerçek ise kadınların kendilerini aldatan eşten ya da sevgiliden intikam almak için aldatma yoluna gittiğidir.

Bu araştırmalara göre erkeklerin aldatma sonucu yakalandıklarında kadın da erkeği aldatmayı kendisine bir hak görüyor. İntikam aldatması gizli kalması bakımından genellikle erkek tarafından bilinmiyor. Ancak kadın kendini daha iyi hissediyor.

5- DEĞERSİZLİK

Eşine değer vermeyen, eşini güzel bulmayan, eşini seksi bulmayan erkeklerin eşleri kendisine değer veren başka birisiyle birlikte olarak eşlerini cezalandırmak, ne kadar kıymetli ve değerli olduklarını ispat etmek için aldatırlar.

Özellikle ilişkisinde kendini değersiz hisseden kadınlar eşlerini aldatıyor.

6- ŞİDDETE MARUZ KALMAK

Eşinden şiddet gören kadınlar, kendisine kibar ve nazik davranan erkeklere ilgi gösterip eşlerini bu erkeklerle aldatabilir. Yapılan araştırmalar şiddete maruz kalan kadınlarda aldatma ihtimali çok daha yüksektir.

7- KENDİNİ GARANTİYE ALMAK

Kadınlar güçlü erkeklerden hoşlanır. Mevcut ilişkisinde kocasını pısırık ve korkak gören kadınlar, güçlü erkeklere karşı koyamazlar. Güçlü erkekler her zaman kadınlara karizmatik görünür.

8- MADDİ BEKLENTİ

Bazı kadınlar maddi durumu iyi, zengin erkeklerle birlikte olarak onların maddi imkânlarından faydalanmak ister. Eşlerinin kendisine veremediği şeyleri bu erkeklerle birlikte olarak sahip olmak isterler. Maddi beklentinin fazla olduğu ilişkilerde aldatma daha sık görülür.

9- RUTİN YAŞAMDAN SIKILMA

Evliliğin heyecanı kaçmışsa, her şey rutine bağlanmışsa, macera seven kadınlar bu rutinlikten sıkılır. Hayatlarına renk ve macera katmak için eşlerini aldatırlar. Kendisine daha eğlenceli gelen, kendisini güldüren, kendisi ile ilgilenen kişilerle eşlerini aldatırlar.

10- AŞKIN SONA ERMESİ

Evlenmeden önce söylenen aşk şarkılarının şiirlerin evlilik sonrası sona ermesi, peri masalının bitmesi, kadının evde temizlik şefi mutfak robotu olarak görülmesi, ilişkide romantizmin kaybolması kadını aldatmaya iter. Kadın eşinden görmediği ilgiyi, sevgiyi başka erkeklerde bulmak ister.

Kadınların aldatması daha çok duygusal tatmin arayışından kaynaklanır. Ayrıca aşkın sona erdiği ilişkilerde eşinin bakımsız olması da kadını aldatmaya itebiliyor…

11- YANLIŞ TERCİHLER

Çiftlerin birbirini yeterince tanımadan evlenmesi, yapılan mantık evlilikleri, maddiyata dayanan evlilikler genelde aldatma ile sonuçlanır. Kadın ile erkek arasında yaş farkının fazla olması, erkeğin ya da kadının cinsel yönden en aktif olduğu dönemde karşı tarafın cinsel isteğinin kaybolması, kadın ile erkek arasındaki eğitim ve kültür farkı, kadının tercihlerine saygı gösterilmemesi, kadının hiçbir konuda fikrinin alınmaması, aşırı kıskançlık yapılarak kadının baskı altında tutulması gibi durumlar kadınları aldatmaya tetikler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!