featured

20 Adımda Uzaylı Filmleri ile Uzayın Derinliklerine Yolculuk Yapmaya Hazır mısınız?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilim kurgu sineması denildiğinde akla ilk olarak uzaylı filmleri geliyor. Uzaylı filmleri eski ve yeni sinema bünyesinde hala dikkat çekmeyi başarıyor. Uzaylıların dünyaya gelişini anlatan bu yapımlar, bilim kurgunun en fazla tercih edilen türlerinden biri olarak da karşımıza çıkıyor. Özellikle de uzaylı istilası filmleri, bu türün en fazla dikkat çeken yapımları kabul ediliyor.

YouTube video

Aynı şekilde uzayda savaş filmleri de bu türün en sevilen yapımları arasında yer almaktadır. Biz de listemizde tüm zamanların en iyi uzaylı temalı filmlerini derlemek istedik. Listemizde yer alan filmlerin her biri IMDb puanı yüksek ve eleştirmenlerden de tam puan almayı başarmış yapımlardır.

En İyi Uzaylı Filmleri

Bilim kurgu filmleri kategorisinin bir alt kategorisi olan uzaylı temalı yapımlar, izleyenleri farklı galaksiler ile tanıştırıyor. Genellikle aksiyon türünde de olan bu filmlerde heyecanlı sahneler yüreğinizi ağzınıza getiriyor. Pek çoğu oldukça başarılı bir senaryo kurgusuna sahip olan uzaylı temalı yapımları eminiz ki siz de çok seveceksiniz.

YouTube video

Bilim kurgu ve maceraya ilgi duyanlardansanız uzay filmleri listesi içinde yer alan bu yapımlara göz atabilirsiniz. 20 filmden oluşan bu listemizdeki hoşunuza giden filmleri siz de kendi listenize ekleyebilirsiniz.

1- En İyi Uzaylı Fimleri : Mars Attacks!

Eski uzaylı filmleri listelerinin aranılan filmi olan Mars Attacks, usta yönetmen Tim Burton tarafından çekilmiştir. Yönetmenin ilk filmi olma özelliğini de taşıyan bu yapımda uzayın bilinmeyen bir hikayesi anlatılıyor.

YouTube video

Mars Attacks, uzaylı filmleri komedi listelerinde de yer alan bir filmdir. Marslıların dünyaya inişini konu alan filmde, insanlar ve uzaylılar arasında süregelen çekişmelere yer verilmektedir. Tim Burton’ın imzasını yansıtan bu kült filmi mutlaka izlenmesi gerekenler listenize eklemelisiniz.

2- Life

Yeni uzaylı filmleri arasında yer alan Life, oyuncu kadrosu ile gözleri üzerine çekmeyi başaran bir yapım olmuştur. Bir grup astronotun başına gelen kokrunç olayları konu alan film, uzaylı filmleri 2017 listelerinde de ilk sıralarda yer almaktadır.

YouTube video

Life, Mars’ta yeni bir yaşam formu bulan bir grup bilim insanının atıldığı maceraları anlatıyor. Mars gezegenine doğru yolculuğa çıkan astronotlar buradaki yaşam formunun insanlardan kat be kat daha zeki olduğunu fark ediyor.

3- The Signs

Uzaylı filmleri izle seçeneklerine göz attıysanız The Sings filmini mutlaka görmüş olmalısınız. 2002 yılında vizyıan giren bu film, kendisinden sonra gelen yapımlara da ilham olmayı başarmıştır.

YouTube video

The Signs, inancını yitirmiş olan eski bir rahibin aile yaşantısına odaklanıyor. Eşini korkunç bir kazada kaybeden rahip, kardeşi ve iki küçük çocuğu ile birlikte yaşıyor. Rahibin tarlasında meydana gelen tuhaf olaylar aileyi tedirgin ederken, aile de kendi içinde geçmiş yaşantısı ile yüzleşmek zorunda kalıyor.

4- Independence Day

Uzaylı filmleri en iyi listelerinde yer alan Indepencende Day de oyuncu kadrosu ile ön plana çıkan bilim kurgu filmlerinden biridir. 1996 yılında beyazperdede gösterime giren film, uzaylı istilası konusunu işleyen en önemli yapımlar arasında yer alıyor.

YouTube video

Independence Day, dünyaya yaklaşmakta olan bir grup istilacı uzaylının yol açtığı yıkımı anlatıyor. Uzaylılar ile mücadele etmek isteyen ordu bile bu konuda yetersiz kalabiliyor. Dünyayı adeta bir cehennemin beklediği film, size heyecan dolu saatler yaşatacaktır.

5- Transformers Serisi

Uzaylı filmleri animasyon serisi olarak da hatırladığımız Transformers, beyazperdeye uyarlanan yapımlarıyla da dikkat çekmiştir. Cybertron gezegeninden dünyaya gelen yaratıkların baş rolde yer aldığı film, günümüzdeki yapımları ile de dikkat çekiyor.

YouTube video

Transformers Serisi, robotların dünyasında başlayan bir savaşın insanların dünyasına yansımasını anlatıyor. Savaş sonucu dünyaya gelen Transformers robotları, bu yeni gezegene ayak uydurmaya çalışıyor.

6- Arrival

Uzaylı filmleri 2019 listelerinde de yer alan Arrival, yakın dönemin en başarılı bilim kurgu filmlerinden biridir. Oyuncu kadrosu ile de göz dolduran filmde alışılgelmişin dışında bir senaryo işleniyor.

YouTube video

Dil bilimi konusunda uzman bir kadın, dünyaya iniş yapan tuhaf yaratıklar ile iletişim kurmaya çalışıyor. Bu süreçte ordu da hazır beklerken yaratıklar ile anlaşmak düşünüldüğü kadar kolay olmuyor. Oldukça inişli çıkışlı bir yapım olan Arrival, sürpriz sonuyla da izleyenleri büyülemeyi başarmıştır.

7- War of the Worlds

Steven Spielberg imzalı War of the Worlds, 2005 yılının en fazla ses getiren yapımlarından biri olmuştur. Film, H. G. Wells’in aynı isimli romanından beyazperdey uyarlanan bir film olarak da dikkat çekmektedir.

YouTube video

War of the Worlds, dev uzay araçlarının dünyayı istila etme yolundaki adımlarını konu alıyor. Büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalan dünya, uzaylılar ile savaşarak hayatta kalmaya çalışıyor.

8- Bumblebee

Bumblebee, Transformers serisinden esinlenerek beyazperdeye uyarlanan bir spin off filmidir. Transformers filmlerinden aşina olduğumuz Bumblebee isimli robota odaklanan filmde sıcak ve bir o kadar da heyecan dolu bir hikaye işleniyor.

YouTube video

Film, seksenli yıllarda dünyada bir başına kalan Bumblebee’nin kaçış ve kurtulma mücadelesine odaklanıyor. İnsanlardan saklanmak zorunda kalan sevimli robot, günün birinde kendisini genç bir kadına gösterme kararı alıyor.

9- E.T.

E.T, şüphesiz ki sinema tarihinin uzaylı temasını işleyen en kült yapımlarından biridir diyebiliriz. Öyle ki bir döneme damga vuran film, günümüzde de hala büyük ilgi görmeyi başarabiliyor.

YouTube video

E.T, keşif amaçlı dünyaya iniş yapan bir uzaylı kafilesinin dünyayı terk etmesinden sonraki sürece odaklanıyor. Dostları gittikten sonra dünyada bir başına kalan E.T, kendi gezegenine geri döneminin de yollarını arıyor. Bu süreçte bazı dostlar edinen E.T, dünyada pek çok macera yaşayor.

10- G.O.R.A

Her ne kadar komedi filmleri arasında da yer alsa Cem Yılmaz imzalı G.O.R.A, ülkemizin en öneli uzay yapımı temsillerinden biridir. GORA, Arif isimli bir karakterin kendisini uzayda bulması ile gelişen süreci konu alan komik ve eğlenceli bir yapımdır.

YouTube video

GORA, Arif’in uzaylılar tarafından kaçırılmasını ve kendisini hiç bilmediği bir gezegende bulmasını anlatıyor. Gezegenden kaçarak dünyaya dönmeye çalışan Arif’in başına türlü türlü maceralar geliyor.

11- En İyi Uzaylı Fimleri : Pacific Rim

2013 yılının en başarılı yapımlarından kabul edilen Pacific Rim, bilim kurgu türünün yakın dönemdeki en başarılı örneklerinden biridir. Bilim kurgu ve macerayı iç içe sunan filmde uzayın derinliklerinde meydana gelen bir maceradan bahsediliyor.

YouTube video

Filmde, Kaiju isimli yaratıkların dünyayı istila etme mücadelesi anlatılıyor. Denizin altından gelen bu yaratıkların bir başka evrene ait oldukları düşünülüyor.

12- Stargate

Stragate, Roland Emmerich imzası taşıyan en önemli bilim kurgu filmlerinden biridir. Uzaylıların dünyaya gelişini konu alan bu filmde de dönemine göre oldukça çarpıcı bilim kurgu ögeleri bulunuyor.

YouTube video

Stargate, Antik Mısır tarihçisi bir doktorun gizli bir geçit bulmasının üzerine kurulu bir senaryoya sahiptir. Geçitten geçtikten sonra yarı tanrı RA ile karşılaşan asker ve bilim insanları, bu acımasız liderin elinden kurtulmak için büyük çabalar harcamak zorunda kalacaktır.

13-  Disctrict 9

District 9, Amerikan sinemasının en çarpıcı bilim kurgu yapımlarından biridir. 51. Bölge’yi konu edindiği düşünülen bu filmde, uzaylıların dünyaya geliş süreci ve sonrasında yaşanan olaylar anlatılıyor.

YouTube video

Filmde, hayatta kalmak için dünyaya yerleşen bir grup uzaylının hikayesine doğru yolculuğa çıkıyoruz. Güney Afrika’ya yerleşen uzaylı kabilesi, burada asker güçleri tarafından kötü koşullar altında tutulmaktadır. Film, insanların uzaylı ırkına yaptığı acımasız işkence sahnelerini de içinde barındıran ilginç bir yapımdır.

14-  Alien

Alien Serisi, tüm zamanların en başarılı ve klasikleşmiş uzaylı temalı filmleri arasında yer alıyor. Serinin ilk filmi büyük ses getirmeyi başarırken serinin devam filmlerine günümüzde de denk gelebilirsiniz.

YouTube video

Alien, uzay görevine çıkan bir grup araştırmacının farklı bir gezegenden aldığı yardım çağırısı ile başlıyor. Çağrıya cevap vermek zorunda kalan ekip, daha önce hiç görmedikleri bir güçle karşılaşıyor.

15- The Thing

Uzaylı filmleri listesinde yer alan The Thing, oldukça ilginç bir senaryoya sahip bir yapımdır. Antartika’da görev yapan bir grup bilim insanının yaşadıklarını anlatan film, seksenli yılların da en çarpıcı filmlerinden biri olmuştur.

YouTube video

The Thing, ne olduğu ve hangi forma büründüğü belli olmayan bir yaratığın ortaya çıkışını anlatıyor. Antartika’da görev yapan bir araştırma grubu, anlam veremedikleri bir şekilde korkunç şeylerle yüzleşmek zorunda kalıyor. Tüm bunlara sebep olan canlının ise neye benzediği asla bilinmiyor.

16-  Man of Steel

Man of Steel, DC evreninin bir numaralı kahramanlarından biri olan Superman’in doğuşuna odaklanan bir yapımdır. En yeni Superman filmleri arasında yer alan Man of Steel, süper kahramanın dünyaya gelişini ve kendini keşfedişini konu ediniyor.

YouTube video

Man of Steel, Clark isimli bir çocuğun dünyadaki tuhaf davranışlarına odaklanıyor. Clark, diğer yaşıtlarından farklı olarak henüz tanımlayamadığı bir yeteneğe sahip olduğunu keşfediyor.

17-  Planet of the Apes

Planet of the Apes de bir nevi uzaylı filmleri arasında yer alan oldukça çarpıcı bir film serisidir. Film, kendisi ile aynı ismi taşıyan bir bilim kurgu romanından sinemaya aktarılmıştır. Kurgusu ile büyük dikkat çeken ilk film ise 1968 yılında ilk kez gösterime girmiştir.

YouTube video

Planet of the Apes, maymun ırkının insandan daha üstün geldiği sürece ışık tutan oldukça çarpıcı bir filmdir. İnsan ırkı dünyayı terk ederek maymunların üstünlüğünü kabul etmek zorunda kalır. Seride, bu sürecin başlangıcından sonucuna dek uzanan oldukça başarılı bir senaryo kurgusu işlenmiştir.

18- Star Wars Serisi

Star Wars Serisi de farklı evrenleri ve gezegenleri konu alan detaylı ve hayal gücü yüksek bir yapımdır. Uzaylı filmleri arasında gösterilen bu yapım, şimdilik henüz 9 filmden oluşuyor. Aynı zamanda seriden bağımsız olarak tutulan 2 dizi ve pek çok spin off filmi de bulunuyor.

YouTube video

Star Wars Serisi, Cumhuriyetçiler ve İmparatorluk arasında geçen mücadeleye ışık tutan bir yapımdır. Tüm zamanların en kaliteli film serileri arasında olan Star Wars serisini siz de mutlaka izlemelisiniz.

19- Oblivion

2013 yılında vizyona giren Oblivion, başrolünde ünlü aktör Tom Cruise’a yer veren bir bilim kurgu filmidir. İnsan ırkının yok oluşunu konu alan film, tartışmalı bir senaryoya sahiptir. Dünya adıyla bilinen gezegenin yol olduğunu bilen bir grup, buraya keşif gezisi yapmak istemektedir.

YouTube video

Jack isimli bir askerin Dünya isimli gezegene gönderilmesi ile birlikte başlayan macerada insanların terk ettiği gezegene uzaylı ırkı yerleşmiştir.

20- They Live

Uzaylı filmleri listemizin son önerisinde kült bir yapım olan They Live yer alıyor. Film, politik bir senaryoya sahip oldukça çarpıcı ve etkileyici bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. 1988 yapımı filmde dönemin korku ve gerilim temaları da oldukça başarılı bir şekilde işlenmiş bulunuyor.

YouTube video

They Live, uzaylıların dünyayı istila etmek için yaptığı planlar bu konu ile ilgisi olmayan bir adam tarafından fark edilir. Kendisini şans eseri böyle bir konumda bulan John Nada isimli adam, bulduğu bir gözlük sayesinde uzaylıları ayırt etmeye başlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!