featured

2020 Yılının Trend Rengi Belli Oldu: Klasik Mavi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2000 senesinden günümüze dek her yılın trend rengi çalışmalarına ağırlık veren Pantone Renk Enstitüsü, bu sene de Aralık ayında 2020 yılının trend rengini seçmek için kolları sıvamıştı. Yapılan toplumsal araştırmalar ve kültürel çalışmalar neticesinde seçilen trend renkler her sene olduğu gibi bu sene de yeni yıl öncesi açıklandı. Enstitü tarafından yapılan açıklamada 2020 yılının trend rengi olarak klasik mavi seçildi.

Sakinlik ve Güveni Temsil Eden Bir Renk Mavi

Klasik mavi, sakin ve güven verici bir renk olarak tanımlanıyor. Pantone 19-4052 kodu ile de adlandırılan bu rengin seçilme nedenleri arasında daha toplumsal faktörler de yatıyor. Yapılan açıklamalar neticesinde rengin, saf maviyi temsil etmesi çevre duyarlılığına da yapılan bir gönderi olarak yorumlandı.

Saf kalmış ve el değmemiş bir renk olarak bahsedilen mavinin çevresel faktörlere bir gönderi olduğu ve iklim hareketine dikkat çekmek adına seçildiği de konuşuluyor.

Klasik Mavinin Özellikleri

Klasik mavi adı ile anılan bu mavi tonu sakin ve güven verici bir renk olmasının yanı sıra odaklanmada da yardımcı olan bir renk olarak tanımlanıyor. İçe dönüklük ve iletişim kavramlarını da içerisinde barındıran bu renk, berraklığın da en güzel simgesi olarak biliniyor.

Enstitü tarafından yapılan açıklamada rengin, derine odaklanma, sınırsız düşünme ve olanın ötesine bakabilme konularını da simgelediği söylendi. Rengin, şimdiden moda ve grafik tasarım sektöründe trend renk olarak kabul edildiği de yapılan açıklamalar arasında yer alıyor.

İlginizi Çekebilir: 2019 Yılına Damga Vuran En Çarpıcı Magazin Olayları

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!