featured

2022 Doğalgaz Yardımı Başvurusu Başlıyor | Doğalgaz Yardımı Desteği Ödemesi Nereye ve Ne Zaman Yapılacak?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2022 doğalgaz yardımı başvurusu Şubat ayında alınmaya başlanacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2022 yılında verilecek olan destekler arasında bulunan doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kimler doğalgaz desteği alabilir? Doğalgaz yardımı başvuru şartları nelerdir? İşte, haberin detayları…

2022 Doğalgaz Yardımı Başvurusu E-devlet Üzerinden Yapılacak

Kabine Toplantısı sonrasında Recep Tayyip Erdoğan doğalgaz yardımı desteği ile ilgili müjdeyi vermişti. Konuyla ile ilgili son olarak Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Derya Yanık açıklama yaptı ve kömür yardımı gibi doğalgaz yardımı desteği de verileceğini açıkladı.

Basın mensuplarıyla Ankara’da kahvaltı organizasyonunda bir araya gelen Bakan Yanık, doğalgaz faturasına kota/miktar olarak yardım edileceğini açıkladı, doğalgaz yardımı başvurusu için e-devlet üzerinden müracaat yapılacağını duyurdu. Peki, kimler doğalgaz yardımı başvurusu yapabilecek, 2022 doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılacak?

Doğalgaz Yardımı Desteği Ne Kadar ?

Doğalgaz yardımı başvurusu kadar merak edilen bir diğer konu da; doğalgaz desteği ne kadar olacak konusu. Bakan Yanık, doğalgaz desteğinin ısıl haritaya göre belirleyeceğini, bu nedenle de 450 TL ile 1.150 TL arasında yardım yapılacağını şu sözlerle duyurdu:

“Rakamlar da hemen hemen ortaya çıktı. Isıl haritaya göre değişen şekilde hane başına ödeme yapılacak çünkü, Erzurum’daki bir kişinin ısınma gideriyle Ege’deki bir kişinin ısınma ihtiyacı aynı değil. O nedenle arkadaşlarımız bir ısıl harita çalıştı. Bu tamamen teknik ve bilimsel bir çalışma. Buna göre hane başına yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında bir destek sağlanacak. İki eşit taksitte yapacağız bu ödemeleri, mart ve ekim aylarında. Kömür yardımı da hemen hemen buna benzerdi.Hedefimiz 4 milyon haneye ulaşmak. Öyle ki kömürün 2 katından fazla hane sayısı. Senelik 3 milyar liralık bir destek öngörüyoruz. Yani, ödemelerimiz ısıl haritaya göre belirlenmiş 450 lira 1150 lira arasında değişiyor bölgesine göre. Belirttiğimiz tarihleri geçmemek, eğer mümkün olursa daha erken sürelerde yapmak için yoğun bir gayret gösteriliyor.”

2022 Doğalgaz Yardımı Desteği Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak ?

Doğalgaz desteği ile ilgili olarak en çok merak edilen konulardan bir diğeri de ödemelerin ne zaman yapılacağı… Bakan Yanık, basın mensuplarının 2022 doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman yapılacak sorusuna şu sözlerle tanıt verdi:

‘’Doğalgaz yardımı için başvurular şubat ayında, ödemeler mart ayında yapılacak.’’

Bakan Derya Yanık, planlanana göre doğalgaz desteği ödemelerinin yılda iki kez olmak üzere üçer aylık dönemlerde yapılacağını da duyurdu.

2022 Doğalgaz Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır ?

Doğalgaz desteği ile ilgili açıklama yapan Bakan Yanık, doğalgaz yardımı başvurusu yapmak isteyenlerin e-devlet sistemi ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden işlem gerçekleştirebileceğini açıkladı. Başvuru için  https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden başvuru süreci başladığında işlem gerçekleştirebilirsiniz.

Doğalgaz Yardımı Desteği Ödemesi Nereye Yatacak ?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın açıklamasına göre doğalgaz desteği ödemesi PTT kartlarına yatırılacak. Başvurusu onaylanan hak sahipleri, faturalarını PTT’ye götürerek ödemelerini alabilecek.

Kimler Doğalgaz Yardımı Desteği Başvurusu Yapabilecek ?

2022 Doğalgaz Yardımı başvuru koşulları henüz ilan edilmedi ancak kişilerin destek ödemesi alabilmesi için tıpkı kömür yardımında olduğu gibi sosyal yardım almaya uygun olması gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!