featured

2022 Genç Odası Dekorasyonu Fikirleri | Lüks Genç Odası Tasarımları ile Yaşam Alanlarınızı Güzelleştirin

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genç odası dekorasyonu fikirleri ile kullanışlı ve göze hitap eden yaşam alanları yaratabilirsiniz. Büyüme çağında olan birçok çocuk ve genç, kendisine ait tamamen kendi zevkine uygun bir oda isteyecektir. Söz konusu genç odası dekorasyonu olduğunda mobilya içeriği ve modelleri bir hayli fazladır. Bu nedenle yaşam alanına en uygun mobilyalar, gençlerin zevki ve beklentisi doğrultusunda seçilmelidir.

2022 Genç Odası Dekorasyonu Fikirleri Arasında Neler Var?

Genç odası dekorasyonu fikirleri seçimi yapmadan önce mekanı doğru kullanmak gerekecektir. Oda içerisinde kullanılacak tüm mobilya ve dekorasyon içerikleri doğru tasarımda ve ölçülerde olmalıdır.

Bunun yanı sıra çocuk ve gençlerin kendi odası olduğunu kabullenebilmesi ve kendisini özgür hissedebilmesi için kendi zevkine uygun tasarımlar tercih edilmelidir. Peki, 2022 genç odası dekorasyonu fikirleri arasında neler var? Modern genç odası tasarımları nasıl? Küçük genç odası dekorasyon fikirleri olarak nelere dikkat etmeli? Genç odası dekorasyon fikirleri iki kişilik olarak seçilebilir mi? İşte, yanıtları…

1- Çift Kişilik Yataklar Tercih Edin

Farklı tasarım genç odaları oluşturmak isterseniz, çift kişilik yataklar tercih etmenizi öneririz. Ekonomik nedenlerle çocukları için genç odaları dizayn eden pek çok aile, sonrasında bu dekorasyonu oldukça uzun bir süre değiştiremiyor.

Buda çocukluk döneminden gençlik dönemine geçiş yapan kişilerin, uzun süre dar ve sıkışık yaşam alanlarında yatmasına neden oluyor. Bu noktada kız ya da erkek odası dekorasyon fikirleri ayırt etmeksizin çift kişilik yataklar tercih etmek gerekiyor.

2- İşlevsel Depolama Alanlarına Yer Verin

Genç odası dekorasyonu fikirleri denildiğinde elbette ki işlevsel depolama alanlarına yer vermemek mümkün olmayacaktır. Gençlerde kitap, kıyafet, hobi içerikleri bir hayli fazla olduğu için odaların dağılma olasılığı da oldukça fazladır.

Bu nedenle mümkün olduğunca depolama alanını bol tutmak gerekecektir. Böylece genç odası dekorasyon fikirleri sayesinde daha tertipli ve düzenli olabilecektir.

3- Havalı Çalışma Alanları Olmazsa Olmaz

Genç odası dekorasyonu nasıl yapılır? Genç odası dekorasyonu konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer detay havalı bir çalışma alanı oluşturmaktır. Günün büyük bir kısmını burada geçirecek olan gençler yine odalarında çalışacak ve derslerinin tekrarını yapacaktır.

Bu nedenle sistemli ve dikkatli bir şekilde çalışabilecekleri bir yaşam alanı tasarlamak gereklidir. Bu noktada eğlenceli ve kapsamlı bir çalışma köşesi oluşturulmalıdır. Ajandalar, fotoğraf albümleri, mini tablolar, yapışkanlı kağıtlar, kitaplar ve kalemler bunlardan bazılarıdır.

4- Dinlenme Alanı Oluşturmayı Unutmayın

Genç odası dekorasyon fikirleri arasında bir diğeri dinlenme alanı oluşturmak olacaktır. Gençler günün büyük bir kısmını odalarında geçirir. Odalarında yalnızca yatak ve çalışma masası bulunduğunda tercihlerini ya çalışmak ya da uyumaktan kullanacaklardır.

Birçok lüks genç odası dekorasyon fikirleri içerisinde dinlenme alanının bulunduğunu görebilirsiniz. Bunun için alanın genişliğine göre bir kanepe ve orta sehpa tercih edebilirsiniz. Bu yaşam alanı küçük ise, bu durumda konforlu bir sandalye ya da berjer ile mini sehpa kombini yapabilirsiniz.

5- Alanları Maksimum Değerlendirmek Çok Önemli!

Küçük genç odası dekorasyon fikirleri ya da iki kişilik genç odası dekorasyonu söz konusu olduğunda alanları maksimum düzeyde değerlendirmek oldukça önemlidir. Aksi takdirde karmaşık ve kullanışsız bir yaşam alanı yaratmak durumunda kalınabilir.

Alan kısıtlılığı yaşanan yaşam alanlarında ranza tipi tekli yataklar, alt kısmında ise çalışma masası yer almaktadır.  Bu tarz dekorasyon parçaları tercih edildiğinde küçük bir alanda hem yatma hem de çalışma ihtiyacı karşılanabilir. Eğer ki, küçük bir odayı dekore edecekseniz ya da bir odada iki çocuk için dekorasyon tasarlayacaksanız, bu tarz mobilyalar tercih edebilirsiniz.

6- Raflar Kullanmaya Gayret Gösterin

Raf kullanımı yalnızca genç odası dekorasyon fikirleri için değil, tüm yaşam alanlarının dekorasyonu için önerilen parçalar arasındadır. Raflar doğru kullanıldığında hem kullanışlı, hem şık, hem de ferah bir görünüm sunacaktır. Çünkü raflar düzenli bir görünüm sunacak, dağınıklıkları büyük ölçüde toplayacaktır.

7- Genç Odası Duvar Dekorasyonu ile de Renklendirilmeli!

Genç odası dekorasyon fikirleri İnstagram içeriklerine göz atıyorsanız, bu içeriğe mutlaka yer vermelisiniz. Genç odası dekorasyonu erkek ya da genç kız kime göre hazırlanacaksa, duvar dekorasyonunda buna göre seçimler yapılmalıdır.

Duvar dekorasyonu, yaşam alanlarında tamamlayıcı, renklendirici ve enerji katan özelliği ile öne çıkmaktadır. Bu kapsamda genç odası dekorasyon fikirleri konusunda kişinin zevklerine göre tablolara, fotoğraf çerçevelerine, duvar saatlerine, duvar rafları ve objelerine yer verilmelidir. Genç odası tasarımları pinterest üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz;

Genç odası pinterest resimleri için tıklayınız

8- Hobilerini Sergilemesine İzin Verin

Kız ya da erkek genç odası dekorasyon fikirleri olarak hobilerini sergilemesine izin verebilirsiniz. Bilindiği üzere hobiler denildiğinde ortaya oldukça kapsamlı, şık, hatta sıra dışı tasarımlar ortaya çıkabilir.

Özellikle genç odası dekorasyonu kendin yap tasarımları ile renklendirildiğinde, daha havalı ve renkli bir görünüm sunacaktır. Bu anlamda seçilebilecek hobi içeriği oldukça fazladır. Seçim tamamen odayı kullanacak kişinin zevkleri doğrultusunda belirlenmelidir.

9- Kişiliklerini Yansıtmalarını Sağlayın

Genç odası dekorasyon fikirleri denildiğinde, elbette ki gençlerin ilgi alanlarına yer vermek gerekecektir. Kişiliklerini yansıtamadıkları bir yaşam alanı onlar için sıkıcı ve kasvetli olacaktır. Bu nedenle genç odası dekorasyon fikirleri hayata geçirildiğinde muhakkak, onların neler istediği araştırılmalıdır. Örneğin sevdiği şarkıcı ya da oyuncuların posterlerini duvara asmalarına izin verebilirsiniz.

Ya da duvarların hepsini aynı renk, bir tanesini ise farklı renk yapabilirsiniz. Bu farklı duvarı dilediği gibi şekillendirmesine ve istediği detayları yerleştirmesine izin verebilirsiniz. Tam olarak bu noktada dikkat etmeniz gereken bir şey var. Küçük genç oda dekorasyonu püf noktaları açısından büyük objelere değil, küçük objelere yer vermelisiniz.

10- Renklerin Gücünü Odaya Yansıtın

Renkleri kullanmanızda genç odası dekorasyon fikirleri içerisinde gösterilebilecek bir diğer detaydır. Renkler her yaştan insana heyecan veren, kendini rahat ve özgür hissettiren unsurlardır. Bu nedenle genç odası dekorasyon fikirleri söz konusu olduğunda renklerden korkmamalısınız. Ama elbette bu noktada cesur ve karmaşık davranmanızda göz yorucu olacaktır.

YouTube video

Bu nedenle bohem bir hava yaratacak, renklerin uyumunun üst düzey olduğu renk tonları seçilmelidir. Genç odası dekorasyon fikirleri arasında en çok tercih edilen renkler ise toz pembe, açık mavi, krem, hardal sarısı, zümrüt yeşilidir. Ayrıca genç odası dekorasyon fikirleri olarak geometrik desenler kullanmayı da sakın unutmayın.

11- Rahatlığı Ön Planda Tutun

Genç odası dekorasyon fikirleri denildiğinde rahatlık olmazsa olmaz. Rahatsız edici mobilya ya da dekoratif ürünler tercih edildiğinde, kişilerin konfor düzeyinin minimum olması söz konusu olabilecektir. Bu nedenle genç odası dekorasyon fikirleri olarak rahat yataklar, puflar, yumuşak minderler, sıcak tutan battaniyeler kullanabilirsiniz. Kullanışlı bir çocuk odası için çocuk odası dekorasyon ipuçları neler, tıklayınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!