featured

2022 Kıvırcık Saç Modelleri Erkek ve Kadınlar için Nasıldır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kıvırcık saç modelleri erkek ve kadınların çoğu zaman genetik yatkınlığa bağlı olarak kullandığı modellerdir. Ancak sadece genetik yatkınlıkla sınırlamak mümkün değildir.

Zira kıvırcık saç modelleri kadın cinsiyeti başta olmak üzere erkekler tarafından da bazı aşamalar sayesinde elde edilebiliyor. Elbette kıvırcık saç modelleri erkek kişiler için özellikle doğuştan olması daha büyük avantajdır.

Çünkü ekstra bir çaba sarf etmeden rahatlıkla yapılacak saç modelleri kişiye zaman kaybettirmeyecektir. Yine de basit yöntemlerle saçlarınıza şekil verebileceğinizi de unutmamalısınız.

İncelendiğinde kıvırcık saç modelleri erkek 2021 modasına damga vurmuştu. Kadınlar için ise bu moda hiç bitmeyen bir alanı yansıtıyor.

Peki kıvırcık saç modelleri 2022 yılı için neler? Kıvırcık saç modelleri nasıl yapılır? İşte ayrıntılar!

1- Kıvırcık Saç Modelleri Erkek 2021- 2022 Modası

İlk defa kıvırcık saç modelleri erkek 2021 modasında göze çarpan bir hal aldı. Aslında kendi halinde kıvırcık saç kullanan kişiler olsa da düz saçlı erkekler dahi kıvırcık saç modellerine dikkat etmeye başladı.

Kıvırcık saç modelleri erkekler tarafından bu kadar kullanılmaya başlayınca değişik stiller de gelmeye başladı.

A- Bob Kesim Kıvırcık Saç Modelleri Erkek

Bob kesim kadınlar tarafından sık sık kullanılan bir modeldir. Ancak kim demiş erkekler tarafından kullanılamaz diye? Erkekler de özellikle bu boyda bulunan saç modellerini tercih etmeye başladı.

Özellikle kalın buklelere sahip olan ya da bu tarz kullanmak isteyenlerin rahat tercih edeceği modellerden birisidir. Kalın bukleler saçların daha hoş durmasını sağlayacaktır.

Aynı zamanda dağınık bir görünümünde önüne geçmek adına avantaj olarak kullanılabilir. Ekstra bir şekil vermeye gerek yoktur.

B- Arkaya Toplanmış Bombeli Saçlar

Görselde de yer aldığı üzere kıvırcık saç modelleri erkek için özellikle sakal ile birlikte arkaya toplanmış şekilde kullanılabilir.

Bu görüntüyü saçınıza şekil verirken elde edebileceğiniz gibi saç kesimini de yönlendirerek elde edebilirsiniz.

Saçların büyük bir çoğunluğu ve yoğunluğu arkada kalacak şekilde kestirebilirsiniz. Sarışın ve kumrallar da sakal kullanımıyla birlikte çok tarz duracak modellerden birisidir.

C- Orta Boy Kıvırcık Saç Modelleri

Saçlarını açık kullanmak isteyenler ve topuz gibi çok daha farklı şekillerde kullanmak isteyenler kıvırcık saçlar için bir miktar uzun modellere yönelebilir. Bunun için orta boy uzunluğundan biraz daha kısa olacak şekilde saçlarınızı kestirebilirsiniz.

Doğuştan saçlarınız kıvırcık olmasa da omuz üstü kestireceğiniz ya da uzatacağınız saç modelini sonradan dalgalandırabilirsiniz.

D- Önde Taneli Kahküllü Kısa Saç Modeli

Aslında görselde üç farklı kıvırcık saç modelleri erkek için gösteriliyor. Ancak ilk ikisi daha önce bahsedilen modeller arasında yerini aldı.

Üçüncü sıradaki erkek modeli tam size göre olabilir. Gençler tarafından sık sık kullanılan bu model tarz görünmenizi sağlayacaktır.

Saçların ön kısmında kahkül şekli verebileceğiniz gibi saç uzunluğunu bu modeli verebilecek düzeyde de bırakabilirsiniz.

Önden bir iki tane kahkül gibi sarkan kıvırcık saçlar size çok farklı bir hava katacaktır.

E- Küt Boyda Kıvırcık Saç Modeli

Saç modelleri kiloya ve yüz tipine bağlı olarak tercih edilmektedir. Genelde toplu bir surata sahip olan erkekler tarafından küt boyda saç modelleri tercih edilir. Daha kısa modeller yüz hatlarını daha çok ortaya çıkaracaktır.

Küt kısım omuzdan yukarıda ancak çeneyi geçmeyecek şekilde elde edilir. Doğuştan açık renk saçlarınız varsa şanslısınız!

Ancak boyatmaya varım derseniz açık renklere boyattığınızda görseldeki gibi çok daha farklı durabilirsiniz.

F- Kıvırcık saç Modelleri Erkek Yanlar Kısa Ön Uzun

Aslında kıvırcık saç modelleri erkek için tarif edilirken biraz zor oluyor. Kadınlarda olduğu gibi net bir isimlendirme olmaması bunun sebeplerinden birisidir.

Eğer kıvırcık saçlarınızda yanlar kısa kullanmak isterseniz, ön kısmı uzun bırakmayı deneyebilirsiniz. Ancak bu çok dikkat edilmesi gereken bir aşamadır.

Ön kısım yani kafanızın üst kısmında yer alan saç boyutunu ayarlayamazsanız bu sefer saç modeli çirkin bir hal alabilir.

G- Uzun Kıvırcık Saç Erkek Modelleri

Uzun kıvırcık saç erkek için kesimle çok da şekillendirilmesi gereken bir durum değildir. Zira uzun saç boyutuna tamamen kendiniz karar verebilirsiniz.

Görselde yer aldığı gibi topuz gibi toplu saç modellerini de kullanmanızı sağlayacak bir unsurdur. Dağınıklık sevmeyenler adına uzun saçlar vazgeçilmez bir yere sahiptir.

2- Kıvırcık Saç Modelleri Kadın için Öneriler

Her ne kadar kıvırcık saç modelleri erkek 2021 modası olarak ilk defa bu kadar ciddi bir şekilde ön plana çıksa da kadınlar için yeni bir durum değildir.

Kadınlar gerek genetik koşullar gerekse şekillendirmeye bağlı olarak yıllardır kıvırcık saç modeli kullanmaktadır. Bu yüzden modelleri de erkeklere nazaran daha fazladır.

A- Uzun ve Doğal Kıvırcık Saç Modelleri

Kadınlar arasında belki de yüzyıllardır en çok kullanılan saç modeli uzun saçlardır. Kıvırcık saçlar için de ayrı bir hava kattığını söylemek mümkün.

Uzun ve doğal kıvırcık saç modeli hiçbir hazırlık yapmadan özenli bir duruş sergilemenizi sağlayabilir. Yani çok çaba sarf etmeden de uğraşılmış görüntüyü elde edebilirsiniz.

B- Bob Kıvırcık Saç Modelleri Kısa

Bob modeller daha önce bahsedildiği üzere kıvırcık saç modelleri dahil olmak üzere kadınlar tarafından çok sık kullanılan bir yöntemdir.

Kesim diğer kesimlere göre çok daha farklıdır. Küt model gibi olmadığı gibi uzun bir saç modeli olmadığını da söyleyebiliriz.

Kulak civarında kalan bu model özellikle esmerlere çok yakışmaktadır. Boyamayı düşünürseniz saç aralarınıza renklendirme yaparak da değişik bir hava yakalayabilirsiniz.

C- Küt Saç Modelleri

Küt saç modelleri uzun saçtan sıkılıp daha kolay kullanım elde etmek isteyenlerin tercihlerinden birisidir. Bu saçlar omuz hizasının üstünde bulunmaktadır.

Çok fazla şekil vermeden rahat kullanabilirsiniz. Ancak düz saça sahipseniz de bu boy kullanımının rahat olacağını bilmelisiniz.

Dilediğiniz zaman düz kullandığınızda da bir şıklık elde edebilir şekillendirerek de değişik bir aura yakalayabilirsiniz.

D- Kahküllü Uzun Saç Modeli

Kahküllü saç modelleri kıvırcık saçlarda ayrı bir görünüm katar. Genelde kıvırcık kahküller kullanılsa da siz tarzınızı farklı oluşturabilirsiniz.

Bunun için düz kahkül kullanımı yapmak yeterli olacaktır. Görseldeki gibi saçınızın kalanını kıvırcık saç modelleri gibi şekillendirebilirsiniz. Kahküller düz durduğunda yüzünüz daha çok öne çıkacaktır.

Kahkül gibi durmasını istemiyorsanız perçem modelleri de kıvırcık saçlarla ayrı bir güzel olacaktır. 

E- Dağınık Kıvırcık Saç Modelleri

Doğal hali kıvırcık saç olanlara dağınık saç modelleri yakışacaktır. Boyutuna karar vermekte özgürsünüz. Ancak uzun boynunuz varsa bunun için omuz hizası ve üstü tercih edilebilir.

Alın kısmınız genişse net bir kahkül elde etmekten ziyade saçınızın bir tarafından diğer tarafına erişecek şekilde alnı kapatabilirsiniz.

Buna özel saç modelleri kestirebilirsiniz. Tabi şekillendirmeyle de değişik görüntü elde edebilirsiniz.

F- Asimetrik Saç Modelleri

Saç kesimleri her zaman için belirli bir düzende olmak zorunda değildir. Aksine düzensiz yani asimetrik kesimler kıvırcık saç modeli için ayrı duruş sergiler.

Görselde yer aldığı gibi kat bir görüntü oluşmasını da sağlayacak şekilde farklı uzunluk ve duruşta kesim yaptırabilirsiniz.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!