featured

2022 Yılına Yeni Başlangıçlar Yaparak Girmenin 6 Yolu!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her yeni yıl, aynı zamanda yeni umutlar ve yeni hedefler demek. Peki siz 2022 yılına nasıl girmeyi planlıyorsunuz? İşte 2022’ye mutlu girmenin 6 sırrı

2021 yılı neredeyse tüm insanlık için zor ve yorucu bir yıldı. Ancak bu süreç böyle devam edecek değil. Yeni başlangıçlar yaparak kendinizi 2022 yılına pozitif enerjiyle hazırlayabilirsiniz. Yeni başlangıçlar ile 2022 yılının 2021 yılından güzel olmasını sağlamak sizin elinizde.

2021 yılının son günlerine gelmişken herkes yeni yıla merhaba demenin heyecanını yaşıyor. Diğer yandan 2021 yılının tüm izlerinin ve kötü anılarının silinmesini dileyenler elbette kendileri içinde iyi dileklerde bulunuyor.

Uzmanlar ise açıklamaları ile bu durumu onaylıyor. Şöyle ki; uzmanlara göre insanlar yeni yıla girerken ne kadar yeni başlangıçlar yapıp pozitif kararlar alır ise yeni yılda da o kadar mutlu olabilirler.

Sizler de uzmanların tavsiyelerine uyarak 2022 yılına girmeden önce sizi sindiren ve psikolojik olarak sizi çökerten konularda yeni başlangıçlar yaparak kendinizi yeni yıla yenilenmiş bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

2/7

Gardrobunuzu Yenileyin

Gardrobunuzu Yenileyin

Az ve en kullanışlı eşyalar ile yaşamak minimalist akımın en önemli değerlerinin başında geliyor. Her insan evdeki fazlalıkları kaldırmak ve yeni alanlar oluşturmak istese de fazla kıyafetleri ayıklamak hiç de kolay olmuyor. Eğer siz de böyle düşünenlerdenseniz 6 ay kuralını uygulayabilirsiniz.

Bu kurala göre eğer 6 aydan uzun süre giymediğiniz kıyafetler var ise o kıyafetlerinizi mutlaka ayırın. Bu sırada giymediğiniz ama yeni ve kullanılabilir kıyafetlerinizi başkasına hediye edebilirsiniz. Sade ve hepsini kullandığınız kıyafetlerden olan gardrobunuz size kendinizi daha mutlu hissettirecektir.

3/7

Tüm İlişkilerinizi Mutlaka Bir Teraziye Koyun

Tüm İlişkilerinizi Mutlaka Bir Teraziye Koyun

Yeni yıla mutlu girmenin sırlarından birisi de tüm ilişkilerinizi yola koymaktır. Aşk ve arkadaşlık ilişkilerinizde eğer ters giden bir şeyler varsa ilişkilerinizi mutlaka gözden geçirin. Gerek aşk ilişkilerinizde gerekse arkadaşlık ilişkilerinizde kendinizi yanında mutlu hissetmediğiniz doğru iletişim kuramadığınız kim varsa düşünmeden hayatınızdan çıkarın.

Böylece 2022 yılına daha mutlu girebilir ve kafanızı kurcalayan bir takım sorunların çözümlerini de yeni yıla girmeden bulmuş olursunuz.

4/7

Hedeflerinizi Kağıda Dökün

Hedeflerinizi Kağıda Dökün

Yeni yıldan neler bekliyorsunuz? Neler yapmayı hedefliyorsunuz? Tüm bu beklentilerinizi kağıda dökerek kendinize sürekli hatırlatın. Böylece yeni yıla dair tüm beklenti ve hedeflerinizi sürekli hatırlayarak tüm adımlarınızı da ona göre atarsınız. Böylece planlı ve başarıya bir adım daha yakın olmak sizi kendinize daha mutlu hissettirecektir.

5/7

Sosyal Medya Hesaplarınızı Mutlu Bir Alan Haline Getirin

Sosyal Medya Hesaplarınızı Mutlu Bir Alan Haline Getirin

Son zamanlarda sosyal medya adeta bir kısasa kısas mücadele ortamı haline gelmiştir. Hal böyle olunca da insanların birbirine olan kötü yorum ve eleştirileri artmaya başlamıştır. Eğer sosyal medya kullanırken kendinizi huzursuz hissediyorsanız kendinizi kötü ve huzursuz hissettiren kişileri sosyal medya hesaplarından temizleyebilirsiniz.

6/7

Fazla Sorumluluk Sizi Mutsuzluğa Götürür

Fazla Sorumluluk Sizi Mutsuzluğa Götürür

Sorumluluk, insanı başarıya götüren ve çalışkan olmak için kamçılayan bir unsur olsa da fazlası her zaman insana mutsuzluk ve başarısızlık getirir. Yerine getirebileceğinizden çok daha fazla sorumluluk almak aslında başarılı olmanızı engeller.

2022 yılına mutlu bir başlangıç yapmanın bir diğer yolu da yerine getirebileceğiniz kadar sorumluluk alarak doğrudan başarıyı hedeflemek olacaktır. Böylece az sorumluluk aldığınızı düşünseniz de aslında tüm sorumluluklarınızı yerine getirmenin rahatlığı ile kendinizi mutlu da hissedeceksiniz.

7/7

Yeni Yıla “Planlı” Merhaba Deyin

Yeni Yıla “Planlı” Merhaba Deyin

Planlı olmak daima insana rahatlık ve huzur verir. Sürekli ir iş karmaşası aynı zamanda psikolojinizi olumsuz etkileyeceğinden sizin de mutsuz ve depresif bir ruh haline sahip olmanıza neden olur.

Yeni yıla girmeden önce tüm zaman dilimlerinizi olabildiğince planlı hale getirdiğinizde 2022 yılında hem özel hayatınızda hem de iş hayatınızda daha verimli ve mutlu olabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!