featured

2022’nin Son Gününde Gökyüzüne Dikkat Edin! 30 Yılda Bir Görülen Nadir Olay Gerçekleşecek!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


TÜBİTAK Ulusak Gözlemevi Başuzman olarak görevini yerine getiren Tuncay Özışık geçtiğimiz günlerde gökte gerçekleşecek bir olay hakkında bilgi verdi.
Güncel olarak yayınlanmış Don’t Look Up filminden sonra gökyüzünde ve uzayda olanlara karşı ilgililerin sayısı giderek arttı. Siz de eğer bunların arasındaysanız, 31 Aralık 2022 tarihine dikkat!
Ancak korkmanıza gerek yok, Tuncay Özışık verdiği bilgilerle dünyaya tehdit oluşturacak şeyler hakkında herhangi bir bilgi vermedi. Yani tehlikeli bir durum beklenmiyor.
Peki 31 Aralık 2022’de neler olacak? Neden gökyüzüne bakmalıyız?
7 Gezegen Aynı Anda Görülebilecek!Gezegenleri hep beraber, bir arada görmek çok nadir gerçekleşen olaylardan birisidir. Fakat Özışık, 31 Aralık 2022 tarihinde bu durumun gerçekleşmesini bekliyor.
Gözünüzle herhangi bir alet kullanmadan beş gezegeni çıplak gözle görebileceksiniz. Ancak yedi gezegenin tamamını görmek istiyorsanız bunun için teleskop kullanmanız gerekiyor.
Çıplak gözünüzle Merkür, Venüs, Jüpiter, Satürn ve Mars’ı rahatça görebilirsiniz. Eğer teleskopunuz varsa Uranüs ve Neptün’ü de görebilirsiniz. Bu gezegenlere Ay da eşlik edecek.
20-30 Yılda Denk Geliyorİnsanın ortalama yaş süresi 60-65 kabul edilebilirse sadece hayatınızda iki kere denk gelebileceğiniz bir durum. İleri yaşlarda olduğunu düşünürsek belki de son şansınız da olabilir.
Tuncay Özışık hesaplamalarına göre 20-30 yılda bir denk geldiğini söylüyor… Nadir gerçekşeen bu gezegen olayını siz de görmelisiniz.
Üstelik 23 Haziran’da da 5 gezegen çıplak gözle görülebilecek bir konumda olacak. Ancak bu zaman dilimi gün batımına denk gelecek. Gün batımında herkesin izleme olasılığı daha düşük.
31 Aralık Gün Batımında Gökyüzüne Bakın!Parlak gezegenleri herhangi bir hazırlık olmadan direkt gözünüzle görebileceksiniz. Diğer iki gezegen için teleskop kullanmanız gerekecektir. Aksi takdirde görmeniz imkânsıza yakın.
Gezegenleri net olarak görebilmek için yılın son gününde güneş batarken gözünüzü gökyüzünden ayırmayın. Unutulmaz bir görsele tanık olacaksınız!  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!