2023 Ortalama İnşaat M2 Maliyeti
2023 Ortalama İnşaat M2 Maliyeti

2023 Ortalama İnşaat M2 Maliyeti Ne Kadar?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Piyasada sıklıkla sorulan sorulardan bir tanesi ‘Ortalama inşaat maliyeti ne kadar?’ ifadesi oldu. Bu durum müteahhitleri, mal sahiplerini ve daire satın almak isteyenleri zora sokan bir problem haline geldi. Bu durumu bir araba örneği üzerinden anlatabiliriz.

Ortalama bir araba fiyatı ne kadar diye düşündüğümüz zaman bunun içerisine kaç beygir olduğu, kaç motor olduğu, arabanın türü, sedan olup olmadığı gibi araba maliyetini etkileyen birçok etken bulunmaktadır.

Bir araba üzerinde fabrikasyon olmasına rağmen birçok değişken varken bir inşaatta da yüzlerce hatta binlerce değişken bulunmaktadır. Bu yüzden ‘Ortalama inşaat maliyeti ne kadar?’ sorusu bu değişkenler içerisinde bir anlam kazanmıyor. Bu yüzden inşaatın metrekare fiyatını değiştiren yüzlerce binlerce faktör vardır ve ortalama metrekare maliyeti söylemek şu piyasada yanlış olacaktır. Çünkü yapılacak olan binanın konumu, bina yapısı, kat yüksekliği, arsa durumu, zemin türü, kat adedi gibi etmenlerini göz önünde bulundurarak bir maliyet analizi yapmak gerekir.

Sonuç olarak inşaat metrekare maliyeti 5000 TL veya 8000 TL diyerek toplam inşaat alanı ile çarpıp maliyet şu kadardır demek yerine bir program sayesinde veya kendi verileriniz ışığında maliyetleri analiz edip, benim yapacak olduğum binanın maliyeti şu kadardır demek daha doğrudur. Ortalama inşaat maliyetinin yanlış olduğunu anladık. Peki inşaat maliyetini güncel bir şekilde ve hızlı bir şekilde nasıl hesaplayabiliriz? Bu sorunun cevabını bulalım.

İnşaat Hesabı’nı Neden Kullanmalıyım?

2023 Ortalama İnşaat M2 Maliyeti (1)
İnşaat Hesabı’nı Neden Kullanmalıyım?

İnşaat metrekare maliyetinin yanlış olduğunu söyledik bundan sonra akla gelen soru ‘Ben inşaat maliyetini nasıl hesaplayacağım?’ sorusudur. İnşaat maliyeti hesabını tek tek hesaplamanız oldukça zordur. Bir programa ihtiyaç duyarsınız. Piyasada en çok tercih edilen excel üzerinde hazırlanmış programlardır. Bu programların herhangi bir güncelliği yoktur.

Verileri aldığınız maliyetleri kendiniz girmeniz gerekir. Sadece bilgisayar üzerinden aplikasyonları bulunur. Telefon üzerinden kullanılmazlar. Maliyetler günümüzde çok değişkendir. Aldığınız fiyatlar 1-2 hafta sonra tutmayabilir. Veya her aldığınız fiyat doğru olmayabilir.

Bunun haricinde süre de önemlidir. Hızlı bir teklif verebilmek ve bu teklifin doğruluğu çok önemlidir. Teklif hazırladıktan sonra raporlanması da bir hayli zaman alır. Tüm olumsuz sebeplerden ötürü tek çözüm İnşaat Hesabı maliyet hesabı programıdır. İnşaat Hesabı, siz maliyet analizi yapmadan sizin yerinize güncel maliyetleri girer. Maliyetler değiştiğinde günceller.

Bunun yanında uzun süreler maliyet hesabı yapmanıza gerek yoktur. Dakikalar içerisinde maliyetleri hesaplayabilirsiniz. Maliyetlerinizi analiz ettikten sonra sizlere 50-60 sayfalık rapor verir. Üst seviye üyeler için metraj raporu da verir. İnşaat Hesabı sadece maliyet hesabı ile kalmaz, sizlere teknik destekte verir. Önemli artışlarda veya önemli haberlerde sizleri bilgilendirir. Program içerisindeki gider yönetimi ile muhasebeciye ihtiyaç duymadan kendi giderlerinizi tutabilirsiniz. Aynı zamanda giderlerinizi takip edip bilmiş olursunuz.

Bununla kalmaz sadece 1 tür malzeme için değil, birden fazla malzeme türü için maliyetleri karşınıza sunar. Malzeme türlerini değiştirip analiz edebilirsiniz. Birçok özelliği olan İnşaat maliyeti hesaplama programının demo sürümünü aşağıdaki linke giriş yaparak kullanabilirsiniz. Eğer doğru maliyet analizi yapmak, konumunuza göre analiz etmek istiyorsanız insaathesabi.com programını kesinlikle denemelisiniz.

İnşaat Hesabı Demo: https://panel.insaathesabi.com/kullanici/kayit-ol-demo

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!