featured

27 Yüz Maskesi Önerileri ile Evde Güzelleşmek Neden İmkansız Olsun?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Neden yüz maskesi yapılır ve hangi maske daha etkili soruları birçok kişiyi yakından ilgilendiriyor. Genellikle cildi daha sıkı ve pürüzsüz göstermek için yapılan maske ile kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Siyah nokta, sivilce ve kırışıklarla mücadelede ekili 27 yüz maskesi önerisinden işte, sizler için derlediklerimiz. Tüm maske önerileri için videoyu izlemeyi unutmayın!

Sivilce Maskesi Leke Gideren Etki 

Pratik şekilde uygulayabileceğiniz türden cilt maskesi kullanmak için bazı basit malzemeleri temin edebilirsiniz. Gün içinde uygulayabileceğiniz kolay işlemlerle güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. 

Karbonat ve yoğurt maskesi; bir yemek kaşığı yoğurt ve 2 çay kaşığı toz karbonat karıştırılarak yapılır. Suyla ıslatılmış cilde eşit şekilde yedirilerek sürülür. 15 dakika bu şekilde bekleyerek suyla temizlenir. Yüz dışında el ve kararmış bölgelere cilt maskesi olarak sürülebilir.

Limon, kahve (çekilmiş) ve aleo vera karışımından yapılan başka bir maskede bir adet limonun suyunu sıkın ve aleo vera jel kısmını rondoda birleştirerek maske kıvamına gelmesini sağlayın. Ardından içerisine bir kaşık toz kahve ekleyerek yeniden karıştırın. Bu karışımı cilde sürerek 15-20 dakika bekletin. Ardından temizleyerek nemlendirici krem sürün.

1 – Kuru Ciltler İçin Yüz Maskesi

Cilt yapınız kuruysa ve pürüzsüz görüntü elde edeceğiniz bir maske arıyorsanız bal maskesini deneyebilirsiniz. İki kaşık doğal balın içerisine tarçın ekleyin ve bir kaşık yoğurt ile bir kaşık da zerdeçalı ilave ederek hafif katı kıvamda kalacak şekilde karıştırın.

YouTube video

 Uygulama aşamasında yüz maskesi nasıl yapılır sorusuna gelince; cildiniz temiz olacak şekilde bir fırça vs. yardımıyla yüze sürün. Bu şekilde on on beş dakika bekleterek sonuç alabilirsiniz. Haftada bir iki kere bunu uygulayabilirsiniz.

2 – Yağlı Ciltler İçin Yüz Maskesi

Cilt yapısı yağlı olanlar için salatalık maskesi mutlaka denenmesi gereken pratik çözümler arasında yer alıyor. Bir adet salatalık ve limonu rendeleyerek hafif katı kıvamda yoğurtla beraber kullanın. Kabuklarındaki vitaminler cildinizin yağ dengesini yeniden kazanmasına yardımcı olacaktır.

Yoğurt ve sirkeyi bir arada kullanacağınız maske türünde sirke miktarını ciltteki yağ oranına göre ayarlayabilirsiniz. 2 kaşık yoğurt içerisinde 1 kaşık sirke olması yağlı ciltler için yeterli miktardır. Bu karışımı haftada iki kere cilde sürüp 20 dakika bekleyin. Arındırıcı Yüz Maskesi Arındırıcı etki için yüz maskesi yapımı evde en etkili yüz maskesi türlerinden biri olarak düşünülebilir. Cildinizi bir yandan arındırırken diğer yandan sıkı gözenek artısını yaşayabilirsiniz. Gözeneklerinizin daralması yağlanma oranını da azaltacaktır.

Süt, zerdeçal ve limon suyu kullanarak cildinizin arınmasına katkıda bulunabilirsiniz. bir çay kaşığı zerdeçal, iki kaşık süt ve bir kaşık limon suyunu karıştırarak macun kıvamına getirin. Ardından da elle ya da bir fırça ile cilde aşağıdan yukarı doğru sürün. 15 dakika bekledikten sonra da temizleyin.

3 – Yüz Maskesi Fiyatları

Evde yapacağınız yüz maskesi için kullandığınız malzemeler ve kozmetik maske ürünleri fiyat karşılaştırması açısından değişecektir. Kozmetik ve dermokozmetik kategorilerde maske çeşitleri ekstra laboratuvar ortamı vs. nedeniyle cilt maskesi önerileri arasında yer alıyor.  Siz de güzellik ve cilt bakım önerileri ile daha sağlıklı ve genç bir cilde sahip olmak istiyorsanız Makyaj ve Kişisel Bakım sayfamızı takip etmeyi unutmayın. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!