featured

37 Çocuk! En Çok Çocuğu Olan Osmanlı Padişahları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

37 Çocuk! En Çok Çocuğu Olan Osmanlı Padişahları

37, 36, 26 çocuk! Osmanlı padişahları arasında 40’a yakın çocuğu olan padişahların da olduğunu biliyor muydunuz?mask

Osmanlı Hanedanlığı, taht kavgalarının hiç eksik olmadığı bir hanedanlıktı. Şehzadeler tahta çıkabilmek uğruna savaşlar verdi, isyanlar çıkardı, iç karışıklıklara neden oldu ve hatta kardeş katlini yasal kıldı. Bunların büyük orandaki nedeni ise Osmanlı padişahlarının çok çocuğa sahip olmasıydı. İşte, en çok çocuğu olan Osmanlı padişahları listesi…

3. Ahmet | 37 Çocuk

3. Ahmet | 37 Çocuk

3. Ahmet, bilindiği üzere Lale Devri padişahı. Hanedana liderlik etmesi dışında şairlik ve hattatlık yönleri vardı. Müzikle ilgilenip ‘Necip’ mahlasıyla şiirlere imza atan 3. Ahmet, Osmanlı padişahları arasında en fazla çocuğu olan padişahıydı. Çünkü 14’ü erkek, 23’ü kız olmak üzere toplamda tam tamına 37 çocuğu vardı.

Sultan Abdülmecid | 36 Çocuk

Sultan Abdülmecid | 36 Çocuk

Sultan Abdülmecid, Tanzimat Fermanı’nı ilan etmesi ile tarih kitaplarına adını yazdırdı. Osmanlı Devleti’nde  tahta geçen son dört padişahın da babası olan Sultan Abdülmecid aynı zamanda çocukları en fazla tahta geçen padişahtır. Batı kültürünün iyi yönlerini alan ve Batı kültürü ile yetişen Abdülmecid’in ise 18’i erkek, 18’i kız olmak üzere toplamda 36 tane çocuğu vardı.

3. Murat | 26 Çocuk

3. Murat | 26 Çocuk

3. Murat, en çok çocuğu olan Osmanlı Padişahları listesi’nde ancak onu farklı kılan bir durum var. Çünkü 3. Murat’ın aynı zamanda en çok erkek çocuğa sahip olan padişah olduğu biliniyor. 22’si erkek, 4’ü kız olmak üzere 3. Murat toplamda 26 çocuğu vardı.

2. Abdülhamid | 16 Çocuk

2. Abdülhamid | 16 Çocuk

2. Abdülhamid, Rusların İstanbul’a kadar dayandığı 93 harbini kesinlikle istemeyen Osmanlı padişahı olarak biliniyor. Ayrıca 2. Abdülhamid, babasının gerçekleşmesini istemediği 1. Meşrutiyet’i de ilan eden Osmanlı padişahı. Pek çok konuda Osmanlı padişahları arasında farklılığı olan 2. Abdülhamid en çok çocuğu olan Osmanlı padişahları arasındaydı. Çünkü 9’u erkek ve 7’si kız olmak üzere toplamda 16 çocuğu vardı.

1. Abdülhamid | 15 Çocuk

1. Abdülhamid | 15 Çocuk

1. Abdülhamid, tedbil-i kıyafet giyip İstanbul halkının arasına karışan, esnafın ve halkın sorunlarını dinleyen padişah olarak biliniyor. Ayrıca 1. Abdülhamid, İstanbul Teknik Üniversitesi’ni açan padişah olması açısından da önemli. 7’si erkek 8’i kız olmak üzere toplamda 15 çocuğu vardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!