featured

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü ve Sevimli Hayvan Dostlarımız

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü her yıl sosyal medya üzerinden duyurulmakta ve sevimli hayvanların görüntüleri paylaşılmaktadır. Hayvana şiddetin yüksek seviyelerde olduğu ülkemizde hayvanların korunması gerektiğine dair ilgi çekici görseller paylaşılmaktadır. Duyarlı vatandaşlar tarafından sahiplenen veya sokakta beslenilen hayvanların karınları doyduktan ve sevildikten sonraki mutlulukları yüzlerinden okunmaktadır.

Tek dertlerinin şiddetten uzak bir yaşam sürmek olan bu canlıların korunup kollanması, her yeri işgal eden biz insanların görevidir. Yapılması gereken tek şey kapımızın önüne bir tas su ve mama koymaktır. Eğer bunları yapamıyorsanız dahi yapan kişilere engel olmamak, konulan mama ve su kaplarını tekmelemeyerek hayvan dostlarımıza yardım etmiş olursunuz. 

Sadece bugüne özel değil, bugünden başlayarak her gün onları korumalı ve sahiplenmeliyiz. Hayvan denildiğinde de sadece kedi ve köpek anlaşılmamalıdır. Kuşlar, tavuklar, atlar, inekler, karıncalar, arılar vb. tüm canlılar bizlerle bu dünyada yaşama hakkı olan canlılardır. Onları korumak, bir yaşam alanı sunmak hepimizin görevidir.

YouTube video

Bu güzel günde bu hatırlatmaları yaptıktan sonra sizleri sevimli dostlarımızın eğlenceli ve huzurlu anları ile baş başa bırakıyoruz. 

En Güzel Hayvan Videoları 

https://www.youtube.com/watch?v=OEI2sJuOweU

Sizler için hazırladığımız bu listede birbirinden eğlenceli ve komik hayvan videolarını göstereceğiz. Çok eğleneceğinizi düşündüğümüz bu yazıdan sonra hayvan sahiplenmemiş olanlarınızın hayvan sahipleneceğini düşünüyoruz. İyi seyirler..

1- Bebekler ve Hayvanlar En İyi Arkadaşlardır

YouTube video

Birçok insan hayvanların bebeklere zarar vereceğini düşünür ama durum hiçte öyle değildir. İki tarafta gayet mutlu şekilde oyunlar oynar, birbirlerine arkadaşlık ederler.

2- Hayvanlar Komik Varlıklardır

YouTube video

Hayvanlar bu dünyada en eğlenen varlıklardır. Karınları doyduktan ve kendilerini güvende hissettikten sonra sadece oturun ve onları izleyin. Eğlenceli anlarına şahit olun.

3- Minnoş Yavru Kediler Huzurun Kaynağıdır

YouTube video

Her canlının küçüğü tatlıdır denir. Kediler bu sözün vücut bulmuş halidir diyebiliriz. Yavru kediler adeta birer stres topudur. Masumiyetleri ile sizleri kendilerine bağlarlar.

5- Köpekler Sadık Dostlardır 

YouTube video

Köpeklerin sadakati herkesin malumudur. Bu sadakatlerinin yanında koruyucu yönleri de ağır basmaktadır. Çocuklarınız için çok iyi bir arkadaş ve koruma istiyorsanız köpekler daima yardıma hazırdır.

6- Oyuncu Oğlak Sahibi ile Eğlenceli Vakit Geçiriyor  

YouTube video

Bir hayvanı sahiplenen kişi bilir ki en keyifli anlar oyun zamanlarıdır. İşte karşınızda bembeyaz  ve sevimli bir oğlak ile eğlenen teyzenin mutlu anları.

7- Uzun Kulakların En Çok Yakıştığı Canlılar Tavşanlar

YouTube video

Tavşanlar minnoş kuyrukları ev yüzleri ile insanları kendilerine aşık etmeyi başaran canlılardır. Her yaştan insanın ilgi duyduğu tavşanları beslemekte ayrı zevklidir.

8- Hiç Sincap Beslemeyi Düşündünüz mü?

YouTube video

Evde beslemek üzere sincap sahiplenmek ülkemizde pek yaygın değildir. Ama bu videodan sonra eminiz ki bir sincap sahiplenmek isteyeceksiniz.

9- Asaletin Simgesi Atlar

YouTube video

Atlar eski dönemlerden beri insanların en yakın dostu olmuştur. Asaleti ve duruşu ile birçok kişinin hayalini süsleyen atların komik halleri sizleri mutlu edecek.

10- En Tatlı Dertleşme Arkadaşı Papağanlar

YouTube video

Papağanlar taklit yetenekleri ile nam salmışlardır. Kelime ezberleme ve taklit etme yetenekleri üst seviye olan bu canlılar evinize neşe katacaklar.

Bu güzel görüntülerden sonra bir kez daha tüm hayvanların 4 Ekim Hayvanları Koruma Gününü hatırlatıyoruz. Şiddet gösterme, sev, besle ve koru…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!