featured

4 Mevsim Lastikler İşe Yarıyor mu? Dört Mevsim Lastik ve Özellikleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

4 mevsim lastikleri, hafif kar koşullarının üstesinden gelmek için araçlara yeterli kış çekişi sağlayacak şekilde tasarlanmıştır ve bu da bir sürücünün çok fazla kar yağışı veya buz almayan yerlerde yıl boyunca bir takım lastik kullanmasını mümkün kılar.

 

Yol tutuşu sağlamak için donma noktasının biraz üzerindeki sıcaklıklarda bile esnek kalan bir bileşikten yapılmıştır. Sırt desenleri daha derin oluklara sahiptir ve daha fazla boşluk ve karda ara sıra seyahat için çekişe yardımcı olan varyasyonlara sahiptir. Tasarımlar genellikle simetriktir, bu nedenle sırt aşınmasını eşitlemek ve lastik kilometresini uzatmak için daha fazla dönüş seçeneği vardır.

 

Yaz ve kış lastikleri arasında bir alternatif gibidirler, iyi bir sırt ömrü elde ederken, çok çeşitli hava ve yol koşullarını orta derecede iyi idare etmek için yapılmıştır. Ciddi kar, karla karışık yağmur ve buzda dengeli sürüş için gerekli olan gerçek kış lastiklerinin yerini almazlar.

 

 

4 Mevsim Lastikleri Bazı Kış Sürüş Koşullarına Adapte Olabilir

 

Pek çok araca fabrikadan çıktıklarında dört mevsim lastikleri takılır. Nispeten sessiz bir sürüş, iyi sırt ömrü ve yıl boyunca performans sağlayacak şekilde üretildikleri için, neden bu kadar popüler oldukları hiç de şaşırtıcı değil. Dört mevsim lastikleri çok yönlü performans sunar ve ıslak yollar ve hafif kış sürüşü gibi çeşitli koşullarda performans gösterecek şekilde tasarlanmıştır. Dört mevsim lastikleri, yaz ve kış lastiklerinin avantajlarını bir arada sunmak üzere tasarlanmıştır.

 

 

 

 

Çeşitli sürüş koşullarında iyi performans sağlamak için, dört mevsim lastiklerinin kaçınılmaz olarak bazı maksimum yaz ve kış performans yeteneklerinden ödün vermesi gerekir. Bu, dört mevsim lastiklerinin aynı miktarda aşırı yol tutuşu ve keskin yol tutuşu sağlamayacağı anlamına gelir. Benzer şekilde, dört mevsim lastiği, karda yürüyüş yapmak veya buz üzerinde araba kullanmak gibi zorlu kış koşullarının üstesinden gelmek için tasarlanmamıştır. Tenis ayakkabıları gibi dört mevsim lastikleri düşünün. Tüm yıl boyunca tenis ayakkabısı giyebilirsiniz, ancak bunlar her durum için ideal değildir. Yaz aylarında sahilde parmak arası terlik ve kar için çizme giymeniz çok daha iyi olur.

 

4 mevsim lastik teknolojisi, ılıman iklimlerde yaşayan ve kış aylarında aşırı soğuk, buz ve karla sık sık karşılaşmayan sürücüler için yıl boyunca mükemmel performans sunar.

 

En İyi Dört Mevsim Lastikleri 205/55 R16

Continental AllSeasonContactMichelin Crossclimate+Michelin CrossclimateGoodyear Vector 4seasons Gen-2Goodyear Vector 4seasons Gen-3Pirelli Cinturato All SeasonFalken Euroall Season AS210Nokian WeatherproofFalken Euroall Season AS200Kumho Solus Ha31Bf Goodrich G-Grip All Season 2Firestone Multiseason 2Goodyear Vector 4seasonsKormoran All SeasonSava Adapto HP

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!