featured

5 Adımda Kızıl Saçı Akıtmak Mümkün mü | Kızıl Saçı Akıtmak İçin Yapılabilecek Yöntemler Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kızıl saçı akıtmak mümkün mü? Kızıl saç kullanan ve artık yeni bir saç isteyen kişiler ilk olarak bu soruyla ilgili araştırmalar yapacaktır. Kızıl saç her ne kadar güzel ve gösterişli olsa da aslında oldukça zor bir saç rengidir. Bu renk ancak geri dönüşümsüz olduğunda kişiyi zora sokmayacaktır. Çünkü bu saç rengi tercih edildiğinde başka renge dönmek hem zor hem de risklidir. Ancak bazı yöntemlerle bu zorlu saç renginden tam anlamıyla kurtulmak mümkün olabilecektir. Peki, kızıl saçı akıtmak için neler yapılabilir? Gelin, birlikte yanıtlayalım.

Kızıl Saçı Akıtmak Zor mu? Kızıl Boyanın Saçtan Akması İçin Ne Yapılır?

Kızıl saçı akıtmak zor mu? Bu sorunun yanıtı elbette ki zor olduğu yönündedir. Kızıl saç zor bir renk olduğu için hem kullanım sırasında hem de değişim sırasında yorucu olmaktadır. Kullanım sırasında sürekli akan ve yenilenme isteği duyan bu saç, değişim konusunda da saçı oldukça zor terk etmektedir. Kızıl boyanın saçtan akması için ne yapılır konusunda ise bazı doğal yöntemlerin kullanılabilmesi mümkündür. İşte, kızıl saçı akıtmak için yapabileceğiniz yöntemler…

1- Kızıl Saçı Akıtmak | Kızın Saçın Üstüne Ne Renk Tutar?

Kızıl saçı akıtmak konusunda genel olarak ilk tercih edilen yöntem, saçı başka renge boyamak olur. Genel olarak kişilerin kendi başına bulduğu bu yöntem kimi zaman durumu daha da karmaşık bir hale getirebilecektir. 

Kızın saçın üstüne ne renk tutar kısmı aslında bir hayli karışıktır. Genel olarak bu rengi kapatmak için koyu renk tonları seçilmesi gereklidir. Ancak, koyu tonlar zamanla yıkandıkça akacağı için alttaki kızıllar yeniden yüzeye gelecektir. Kızıl saçı akıtmak için seçilen koyu tonlar arasında açığa çıkan kızıl yansımalar ise tatsız bir görünüm sunabilecektir. Sizin için saç renkleri nasıl seçilir? Size özel saç renkleri için bu yazıdan yardım alabilirsiniz.

2- Kızıl Saçı Sarıya Çevirmek Zor mu?

Kızıl saçı sarıya çevirmek oldukça zor ve zahmetlidir. Çünkü bu saçı sarıya çevirmek için ilk olarak belirli bir süre kızıl saçı akıtmak gereklidir. Sonrasında ise açıcı kullanılarak saçın, kızıllıklarından kurtulmak lazımdır. Açma işlemi sonrasında saçı sarıya boyayarak bu işlem gerçekleştirilebilir.

Kızıl saçı sarıya çevirmek tek aşamada gerçekleştiğinde, saç için çok yıpratıcı olacaktır. İncelen ve zayıflayan saç telleri kopma noktasına gelebilecektir. Lastik kıvamına gelen saçlar elektrikli ve cansız bir görünüm sunabilecektir. Kızıl saçı akıtmak için sarıya boyatmak önerilen bir durum değildir.

3- Küllü Kumral Kızıl Saçı Kapatır mı? Kızın Saçın Üzerine Ne Renk Tutar?

Küllü kumral kızıl saçı kapatır mı? Bu soruya kesin ve net yanıt verilebilmesi mümkün değildir. Küllü kumral kızıl saçın ilk etapta kapatılmasını sağlayabilir. Ancak daha sonra akmalar başladığında alttan kızıl saçlar ortaya çıkacaktır. Bu nedenle küllü kumral saç rengine geçmek isteniyorsa, mutlaka kızıl saçı akıtmak gereklidir. Kızıl saçın üzerine ne renk tutar konusu adeta muallaktır. Çünkü bu saç açılmadan hiçbir rengin güzel bir şekilde tutacağını söylemek mümkün değildir. Saç renginizde değişiklikler yapmak istiyorsanız, trend saç renkleri ile kendinizi yenileyin!

4- Kızıl Saçı Kusturmak | Kızıl Saç Boyası Nasıl Kusturulur?

Kızıl saçı kusturmak için ya saçı kusturmak ya da açmak gerekecektir. Kızıl saçı akıtmak için yapılan bu işlem aslında açma işlemi ile benzerlik göstermektedir. Peki, kızıl saç boyası nasıl kusturulur? Bu işlem için ilk olarak saça kimyasal uygulanarak, saçın bu kimyasalı iyice içine çekmesi beklenmektedir. 15-20 dakikanın sonunda saç ortalama 4-5 ton açık bir hale dönüşecektir.

Bu noktadan sonra yeni bir saç rengine boyanan saç kızıl saçtan tamamen kurtulabilecektir. Kızıl saçı akıtmak için kullanılan bir diğer yöntem orieldir. Oriel saçın sarıya kadar açılmasını sağlayan kimyasal bir karışımdır. Ancak bu kimyasal saça ciddi hasar verebilecektir. Özellikle saçta uzun süre bekletilen oriel saçın yanmasına ve kopmasına neden olabilir.

A) Karbonatla Saç Boyası Nasıl Akıtılır? Karbonatla Saç Boyasını Akıtmak

Kızıl saç rengini akıtmak için kullanılan karbonat, düzenli kullanımda şaşırtıcı sonuçların alınmasına neden olabilir. Bu ürün tek seferde ciddi değişiklikler yapmasa da birkaç kullanımda kızıl saçı akıtmak konusunda etkileyici sonuçlar alınmasını sağlayabilir. Peki, karbonatla saç boyası nasıl akıtılır?

Bunun için yıkama esnasında şampuanın içerisine bir çay kaşığı karbonat eklemeniz ve saça uygulamanız gereklidir. Uygulama işlemi sonucunda saçta şampuanlı bu karışım en az 10 dakika bekletilmelidir. Etkili sonuç almak isteyen kişilerin mutlaka bu işlemi haftada en az iki kez uygulaması gerekecektir.

B) Maya ile Saç Boyası Akıtmak

Maya ile saç boyası akıtmak konusu da denenen ve olumlu sonuç alınan doğal yöntemlerdir. Kızıl saçı doğal yolla akıtmak isteyen kişilerin kullanacağı bu ürün, düzenli olarak saça uygulanmalıdır.

Bunun için yaş mayanın ılık su ile karıştırılması ve 5 dakika bekletilmesi gereklidir. Daha sonra saça uygulandıktan sonra 15 dakika beklemek ve kızıl saçı akıtmak işlemi gerçekleştirilir. Her defasında açılma gösteren saç belirli bir süre sonunda kızıl saçtan tamamen arınacaktır.

C) Ketçap Saç Boyasını Akıtır mı?

Kızıl saçı akıtmak için bir diğer yöntem ketçaptır. Peki gerçekten de ketçap saç boyasını akıtır mı? Çok eski zamandan günümüze kullanılan bu yöntem aslında, ilk seferde bile ciddi sonuçlar alınmasını sağlayabilecektir. Kırmızı ve yeşil tonlar üzerinde oldukça etkili olan bu yöntem kızıl saçı akıtmak için mutlaka denenmelidir.

Ketçap duş öncesi saça uygulanarak, saçın her tarafına yedirilmeli ve sarılmalıdır. Sonrasında ise 1 saat bekleme süresi sonunda iyice durulanarak yıkanmalıdır. Kızıl saçı akıtmak ketçap ile oldukça kolay bir şekilde yapılabilecektir.

D) Beyaz Sabun ile Kızıl Saçı Akıtmak

Beyaz sabun ile kızıl saçı akıtmak etkili sonuçlar almanızı sağlayabilir. Beyaz sabun yalnızca kızıl renkte değil birçok renkte de oldukça etkilidir. Saça düzenli olarak uygulandığında uzun vadede saçın 2-3 ton açılacağını görebilmek mümkün olacaktır. Beyaz sabun ile kızıl saçı akıtmak için saç haftanın en az 2 günü beyaz sabun ile yıkanmalıdır. Bu işlem ile istenilen sonuç alınabilmesi için belirli bir süre ve düzenli kullanım gerekecektir.

E) C Vitamini ile Saç Boyasını Akıtmak

C vitamini ile saç boyasını akıtmak işlemi de denenmiş ve genel olarak olumlu sonuçlar alınmış bir durumdur. Kızıl saçı akıtmak için öncelikle bir eczaneye gitmeniz ve 10 kapsüllük bir C vitamini almalısınız. Sonrasında bu kapsüllerin tamamını şampuanınızın içerisine atmalı ve eritmelisiniz. Bu karışım ile saçınızı düzenli olarak yıkadığınızda saçınızın önemli ölçüde açıldığını görebileceksiniz. Ancak kızıl saçı akıtmak konusunda olumlu sonuç alabilmeniz için mutlaka düzenli kullanmaya özen göstermelisiniz.

5- Kızıl Saç Boyasını Akıtmak Saça Zarar Verir mi?  

Kızıl saç boyasını akıtmak saça zarar verir mi? Kızıl saçı akıtmak için kullanacağınız doğal yöntemler saçınıza herhangi bir hasar vermez. Çünkü bu ürünler belirli aralıklarla, az miktarda uygulanmakta olup herhangi bir zararlı içeriğe sahip değildir. Ancak kızıl saçı akıtmak için tercih edeceğiniz açma işlemleri saçınızın sağlığını tamamen kaybetmesine neden olur.

YouTube video

Zararlı olan bu kimyasallar sonucu saçlarınız deyim yerindeyse Barbie bebek gibi cansız, tiftif tiftik ve elektriklenmiş bir saç görünümü alacaktır. Bu nedenle saçınızı değiştirmek istediğinizde daha bitkisel ürünlere yönelmeniz ve kimyasal ürünlerden uzak kalmanız gerekecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!