featured

5 Maddede Coronavirüs ve Cinsel Hayat

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya pandemiyle savaş verirken uzmanlar uyarıyor: Evlerde kalmaya devam edin! Peki, çiftler evde kalmaya devam ederken coronavirüs ve cinsellik nasıl yaşanacak, nelere dikkat edilecek? İşte, detaylar!

Koronavirüs ve Cinsellik

Dünyayı etkisine alına alan ve hala durmayan corona, kısmi olarak da olsa insanları evlere bağlamaya devam ediyor. Çiftler de haliyle koronavirüs cinsellik ile nasıl savaşır merak ediyor. İşte, koronavirüs ile mücadele de cinsellik hakkında bilinmesi gerekenler!

1- Cinsellik ile Koronavirüs Bulaşır mı?

Corona tüm dünyada salgın halini alınca çiftlerin aklına gelen ilk soru haliyle coronavirüs cinsel yolla bulaşır mı, oldu. Bu virüsün cinsel yolla bulaştığına dair henüz bir kanıt yok. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, corona damlacık yolu ile bulaştığından öpüşme ile koronayı çiftler birbirine bulaştırabilir.

2- Karantina Günlerinde Cinsel İlişki Problem Yaratır mı?

Karantina ile geçen günler de çiftlerin bir diğer merak ettiği konu ise karantina altında ilişkide sorun olup olmayacağı. Uzmanlar, kendini izole etmeyi başarabilmiş ve kimseyle görüşmeyen kişilerin cinsel ilişkilerinde sorun olmayacağı kanaatinde.

3- Farklı İnsanlarla Tanışmak Sorun Halini Alır mı?

Pandemi insanları psikolojik yönden de yalnızlaştırdığı için insanlar haliyle yeni kişiler tanımak istiyor. Uzmanlar ise; sosyal mesafe korunmalı, markete, pazara vs. gidildiğinde de yeni kişiler ile el sıkışılmamalı diyor. Bu dönem de cinsel hayatınız da sönme olsa da, bunun yerini video görüşmeleri alabilir diyen uzmanlar, cinsellik konusunda pandemi geçene kadar sabredilmesinden yana.

4- Fantezi Ürünleri Nasıl Dezenfekte Edilmeli?

Cinsel hayatlarına renk katmayı ve fantezi ürünleri kullanmayı seven çiftler koronavirüs cinsellik yaşarken sorun yaratır mı sorusundan sonra, fantezi ürünleri dezenfektan ile mi temizlenmeli? Diye de merak ediyorlar. Konuyla ilgili uzmanlar dezenfektanı cinsel oyuncakları temizlerken kullanılmaması gerektiğini, bu işlem için su ve sabunun yeterli olduğu kanaatindeler.

5- Salgın Uzarsa Cinsellik Konusunda Ne Yapılmalı?

Salgının ne zaman geçeceği kesin olarak belli olmasa da devam edecek gibi duruyor. Uzmanlar eğer cinsellik konusunda daha fazla beklemek istemiyor iseniz, çiftiniz kendisini izole etmiş ise birlikte olmanızı öneriyor. Aksi taktirde virüs öpüşme yoluyla rahatlıkla bulaşabilir diyen uzmanlar, bunun bir domino etkisini yaratacağını söyleyerek ekliyor; sosyal mesafeyi korumaya devam edin.

Koronavirüs cinsel yolla bulaşan hastalıklar arasına girmese de öpüşme ile bulaşması mümkün. Güvenli cinsel ilişki koronavirüs salgınında da önem teşkil ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!