featured

6 Adımda Kas Yorgunluğuna İyi Gelir? Kas Yorgunluğu Belirtileri Nelerdir? Kas Yorgunluğu Tedavisi Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kas yorgunluğuna ne iyi gelir? Aşırı hareket ve egzersiz dolu bir yaşama sahip olan hemen herkes kas ağrıları ve kas yorgunlukları ile karşı karşıya kalabilir. Bu durumda kişilerin hareket özgürlüğü kısıtlanarak, ağrı dolu günler yaşaması kaçınılmaz olacaktır. Bu durumda kas yorgunluğuna ne iyi gelir? Fazla hareket ve spor sonrası kas ağrısı normal mi? İşte, detaylar…

Kas Yorgunluğu Nedir? Kas Yorgunluğuna Ne İyi Gelir?

Kas yorgunluğu nedir? Kas yorgunluğuna ne iyi gelir? Kasların fazla zorlanması ile ortaya çıkan bu durum,  ağrı ve hassasiyet ile endikedir. Tıpta kas ağrısına miyalji, kaslarda ve yumuşak dokuda meydana gelen ağrıya ise fibromiyalji adı verilmektedir. Kas yorgunluğu söz konusu olduğunda hareket etmekten ziyade, yürümek bile oldukça zor bir aktiviteye dönüşebilir.

Bazen aşırı egzersiz yapmaya bağlı olarak oluşan bu durum, bazen de kişi kendisini hiç yormadığı halde ortaya çıkabilir. Eğer kişi kendini yormuyorsa, bu durum daha karmaşık hastalıkların varlığını gösterebilecektir.  Bu nedenle kas yorgunluğunun geniş bir zamana yayılması durumunda bir doktora başvurulması ve tanı yöntemlerinin değerlendirilmesi gereklidir.

1- Kas Yorgunluğu Neden Olur? Kas Yorgunluğu Belirtileri Nelerdir?

Kas yorgunluğuna ne iyi gelir? Kişilerde kas yorgunluğu söz konusu olduğunda yoğun kasılmaların ortaya çıktığı görülebilecektir. Hafif hareketleri dahi zorlanarak yapan kişilerde kas yorgunluğu ve hassasiyeti oluşmuşsa mutlaka araştırılmalıdır Kas yorgunluğu neden olur belirlenebilmesi için bazı belirtiler görülecektir. Kas yorgunluğu belirtileri ise şu şekildedir;

Aşırı kas ve eklem ağrıları,Unutkanlık,Aktivite yaparken zorlanma,Enerji kaybı,Bulantı ve kusma,Dinlenememeye bağlı uyku bozukluğu,Halsizlik

Kas yorgunluğuna ne iyi gelir? Kas yorgunluğu ve kasılmaya ne iyi gelir konusunda araştırma yapmadan öncesinde, mutlaka bu duruma neden olan durum belirlenmelidir. Kas yorgunluğu nedenleri ise şu şekilde olabilecektir;

Sağlıksız beslenme,Ağır fiziksel aktivite,Burkulma ve zorlama,Yoğun stres,Dehidratasyon,Uyku bozukluklarının var olması,

2- Eklem ve Kas Ağrısına Ne İyi Gelir? Kas Yorgunluğu Nasıl Geçer?

Kas yorgunluğuna ne iyi gelir konusunda pek çok yöntemin benimsenebilmesi mümkün olacaktır. Minimum 3 gün ve üzerinde süren kas yorgunluğu yaşanıyorsa, ilk olarak ağır spor ve aktivitelerden uzak durulması önerilecektir.

Aksi takdirde kas yorgunluğunun ötesinde liflerde zedelenme, çapraz bağlarda kopma ve kas yıkımının artması gibi durumlar ortaya çıkabilir. Kas yorgunluğu nasıl geçer, kas yorgunluğuna ne iyi gelir kısmında yapılması gereken en önemli şey, bir süre zorlu aktivitelerden kaçınmak ve bol bol dinlenmek olacaktır.

3- Kas Yorgunluğuna Ne İyi Gelir? Kas Ağrısına İyi Gelen Yiyecekler

Kas yorgunluğuna ne iyi gelir? Bazı kişilerde ortaya çıkan kas ağrıları ve kasılmalar, egzersiz yapılmadığı takdirde de devam edebilir. Bu aşamada kas yorgunluğunun azaltılabilmesi için besinlerden yardım alınması gereklidir. Potasyumun ve kalsiyumun az alımına bağlı olarak vücutta kasılmalar, ağrılar ve kas yorgunlukları ortaya çıkabilir.

Kas ağrıları için hangi meyve iyi gelir? Bu nedenle potasyum içerikli olan muz, patates, yeşil yapraklı sebzeler, enginar ve kuru meyveler bol bol tüketilmelidir. Bunun yanı sıra günde en az iki porsiyon süt ve süt ürünleri içerikli gıdaların tüketilmesi önerilecektir.

Narenciye grubunda yer alan limon, mandalina ve portakalda kaslarda gevşetici ve rahatlatıcı etki yaratabilecektir. Kas ağrısına ne iyi gelir bitkisel önerilerden bir tanesi de lavanta yağıdır. Kas kontraktürlerini uyaran bu doğal yağ kas gevşetici ve ağrı kesici özelliğine sahiptir. Ayrıca kas yorgunluğuna ne iyi gelir hakkında önerilen bir diğer durum günde en az 3 litre su tüketilmesidir.

4- Spordan Sonra Kas Ağrısına Ne İyi Gelir?

Kas yorgunluğuna ne iyi gelir? Özellikle spordan sonra bacak kasları iyice kasılmaktadır. Buda kaslarda aşırı yorulmalara ve hareket kısıtlılığına sebebiyet verebilir. Kol ve bacak kas ağrılarına ne iyi gelir kısmında en çok önerilenlerden bir tanesi soğuk buz uygulaması olacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=aGWB0qypgO4

Buz bölgede uyuşukluk etkisi yaratacağından ve kan dolaşımını hızlandıracağından kasların gevşemesine yardımı olacaktır. Yine bölgeye nazik bir şekilde masaj yapılması da kan dolaşımını hızlandıracak ve rahatlama etkisi yaratabilecektir. Esneme hareketlerinin kaslar üzerinde rahatlatıcı ve gevşetici özelliğinin bulunduğu bilinmektedir. Bu nedenle kas yorgunluğunun ortadan kaldırılabilmesi adına düzenli olarak yoga yapılması önerilebilir.

5- Kas Ağrısı Kaç Günde Geçer?

Kas ağrısı kaç günde geçer? Kas ağrısı ve kas yorgunluğuna ne iyi gelir konusunda yapacaklarınız, ağrı ve hassasiyetin geçirilmesinde etkili sonuçların alınmasını sağlayabilecektir. Kas ağrısı kişinin kendisini yormadığı ve önerilenleri uyguladığı takdirde ortalama 2-3 hafta içerisinde tamamıyla ortadan kaldırılabilir.

6- Kas Ağrısı Tedavisi | Kas Ağrısına İyi Gelen Ağrı Kesici Hangisi?

Kas yorgunluğuna ne iyi gelir? Kas ağrısı tedavisi genellikle analjezik etkisi bulunan kas gevşetici ilaçlarla yapılmaktadır. Kaslarda rahatlamayı sağlayan bu ilaçlar sinirlerin birbirine olan baskısını azaltır.

Bunun yanı sıra şişlik ve iltihabi durumların ortadan kaldırılmasında da etkili olabileceklerdir. İçerisinde belirli oranda analjezik bulundurdukları için hastaların ağrı eşiğini yükselterek, ağrıyı azaltabileceklerdir. Kas gevşetici ilaçlar krem ya da hap formatında olabileceklerdir. Genel olarak her iyi ilaç türünün etki mekanizması aynı şekildedir. Kas yorgunluğuna ne iyi gelir hakkında kullanılabilecek ağrı kesici türevleri şunlardır;

Bengay Krem,Buscopan,Muscoflex,Naprosyn,Romatim jel,Voltaren Emulgel krem,Dolven krem,Dolgit krem,Dikloron jel,Majezik krem,

Bengay krem ne işe yarar tıklayınız. 

Daha fazla kas gevşetici ilaç listesi için tıklayınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!