featured

6 Adımda Youtube Shorts Nedir? TikTok’a Rakip Olacak Youtube Shorts Nasıl Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Youtube Shorts nedir? Son zamanlarda kullanıcılar tarafından düzenlenebilen kısa videolar oldukça ilgi görüyor. Bu tür videolar TikTok’un etkisi altında popüler hale gelsede Youtube Shorts nedir, Youtube Shorts nasıl kullanılır soruları git gide artmaya devam ediyor. 

YouTube video

Dünyanın en popüler video izleme platformu olan YouTube, Shorts uygulamasının yeni stilini deniyor. Peki YouTube Shorts nedir ve nasıl kullanılır? 

Youtube Shorts Nedir ve Nasıl Kullanılır? 

Youtube Shorts nedir? Youtube Shorts nasıl kullanılır? İşte bu iki sorunun cevabını vakit kaybetmeden vermeye başlayalım. Kısa videolar ve eğlence videoları TikTok üzerinden hayatımıza girsede, bir süredir Youtube Shorts nedir sorusu da merak edilmeye başlandı. 

Platform, farklı videoları bir araya getirmek için çok segmentli kameralar kullanıyor ve hız kontrolü, eller, serbest çekim, geri sayım gibi fonksiyonları kullanıcılara sunuyor. Peki Youtube Shorts ne demek? Youtube Shorts nasıl kullanılır? 

1- Shorts Youtube Ne Demek? 

YouTube Shorts kısa ve maksimum 60 saniye uzunluğunda dikey biçimli bir videodur. Youtube Shorts nedir, Youtube Shorts ne demek şeklinde merak eden kullanıcılarımız için hemen söyleyelim. Youtube Shorts, Türkçe’de “kısa video” anlamına gelir. 

2- Youtube Shorts Nasıl Kullanılır?

YouTube, günümüzde en sık kullanılan platformlardan biridir. Milyonlarca müzik, video ve her türlü içerik dahil olmak üzere YouTube’da sınırsız içeriğe erişebilirsiniz. YouTube’un bünyesine farklı işlevler eklemeye devam eden son özelliği ise YouTube Shorts. 

TikTok ve Instagram Reels gibi kişilerin kısa videolar çekebildiği YouTube Shorts da kısa sürede oldukça popüler hale geldi. Peki YouTube Shorts nedir ve nasıl kullanılır? 

Aşağıdaki adımları izleyerek kolayca YouTube Shorts video yükleme özelliğini kullanmaya başlayabilirsiniz:

İlk olarak, mobil cihazınızdan YouTube’a giriş yapın.Ardından “YouTube Short Oluştur” seçeneğini tıklayın.Burada oluşturulan YouTube Shorts videosunun 15 saniyeden uzun olmasını istiyorsanız kayıt butonunun üst kısmından değiştirebilirsiniz.Bir YouTube Shorts videosu kaydetmek için “Kaydet” düğmesini basılı tutarak veya videonun sonunda kayıt düğmesine basıp tekrar basarak videoyu kaydedebilirsiniz.Oluşturduğunuz YouTube Shorts videosuna ayrıntılar veya efektler eklemek istiyorsanız “İleri”ye tıklayın.Son olarak, oluşturduğunuz YouTube Shorts videosunun başlığını girin ve “Yükle”yi tıklayın.Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra bir YouTube Shorts videosu oluşturacaksınız. 

3- Youtube Shorts Beta Ne Demek?

Youtube Shorts nedir? Youtube Shorts Beta ne demektir? Youtube TikTok’a rakip olarak piyasaya sunduğu Shorts özelliğini kullanıcılara ilk başta Youtube Shorts Beta olarak verdi. ABD vatandaşları ve Shorts’un kullanılabilir olduğu ilk ülkeler, Youtube Shorts Beta sürümü ile uygulamayı test edebildiler. Kısacası Beta ”Deneme özelliği” demektir.

4- Youtube Shorts Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Youtube Shorts mini oynatıcı, videoya otomatik geçiş yapıldıktan sonra Youtube tarafından etkinleştirilen ve zaman zaman kullanıcıları rahatsız edecek yeni özelliklerden biri. Mini oynatıcı videoyu kapatmaya çalışırken izlemeye devam edebildiğinden bazı ekranlar kullanılamıyor.

Peki, tek başına arama yaparken küçük videoların olduğu mini oynatıcı nasıl kapatılır?

Öncelikle hesabınıza giriş yaptıktan sonra sol bölgede yer alan “Ayarlar” sekmesine tıklayın,Açılan sayfada “Oynatma” bölümünü seçerek seçeneklerin sunulduğu sayfaya gelin,“Mini oynatıcıyı etkinleştir” açıklamasının başında yer alan tik işaretini kaldırın ve en altta bulunan “Kaydet” butonuna tıklayın.

5- Youtube Shorts Para Kazanma Özelliği Nedir?

TikTok’un rakibi Shorts’u yeni nesil izleyicilerin dikkatini çekmek için çıkardıktan sonra YouTube şimdi de içerik oluşturucuları yaratmaya teşvik etmek için bir fon ayırdığını duyurdu ve Youtube Shorts nedir soruları yerini Youtube Shorts para kazanma sorularına bıraktı. Ödeme mantığının YouTube videolarına benzeyeceği söylense de kullanıcıların ayda 1 milyon ABD Doları ile 10.000 ABD Doları arasında kazanç elde edebilecekleri söyleniyor.

Bu aydan itibaren YouTube, binlerce uygun içerik oluşturucuya ödeme yapacak. 2021’den 2022’ye kadar ayda bir ödeme yapılacak şekilde geliştirilen sistemde YouTube, aylık ödemelerin, izleyicinin konumuna ve Shorts’u oluşturan içerik oluşturucuların sayısına bağlı olarak dalgalanabileceğini belirtti.

6- Youtube Shorts Ücretli mi?

Youtube Shorts şu an için ücretsiz olarak kullanılabiliyor. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!