featured

6.His Nasıl Geliştirilir? 6.His Kuvvetlendirme Yöntemleri ve 6.Hissi Kuvvetli Olan Burçlar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6.his nasıl geliştirilir aslında birçok kişinin içten içe merak ettiği bir konudur. Bazı insanların sezgisel yaklaşımlardaki başarıları dikkat çeker. Bazı olaylar ya da durumlar karşısında önceden birtakım sezgilere sahip olmak ve ona göre hareket etmek istenebilir.

Elbette 6. Hissi kuvvetli olan kişiler bu konuda daima gıbta ile bakılan kişiler olmuşlardır. Peki 6.His nedir? Altıncı hissi kuvvetli olmayan kişi nasıl bu özelliğini geliştirebilir ya da altıncı his sonradan geliştirilebilir bir yetenek midir? 6.Hissi kuvvetli olan burçlar hangileridir?

6.his konusu pek çok insan arasında gizemli bir konu gibi görünse de basit kişisel gelişim adımları ve kendini tanıma çalışmaları ile aslında geliştirilebilir. Bunun için altıncı his nedir ne değildir bilmek gereklidir.

6.His Nedir Nasıl Geliştirilir?

Altıncı his, bazı durumlar, olaylar ya da insanlar hakkında bazı özellikleri çok önceden sezgisel olarak anlayabilme, hissedebilme durumudur. Bu özellik hemen her insanda bulunmaktadır ancak bazı insanlarda çok daha ileri düzeyde olayları başka pencerelerden görüp değerlendirecek kadar fazladır. Sadece bulunduğu ortam ya da zaman ile ilgili değil, başka ortam ve zamanlara dair de sezgileri ortaya çıkabilir bu yönde söylemleri ile dikkat çekebilirler.

Sezgiler, insan hayatı ile ilgili her konuda ortaya çıkabilir ve hatta hayatı yönlendirecek kadar baskın da olabilir. Sezgiler insanda bir tür enerji açığa çıkarır ve bu zamanla bir yeteneğe dönüşür. Sezgisel yeteneklerini kullanan insanlar hangi durum ve olayı yaşarsa yaşasın duyguların onda uyandırdığı hissi takip eder. Peki, farklı karakterlerdeki insanlar için 6.his nasıl geliştirilir ve bu beceri nasıl öğrenilir?

6.His Nasıl Geliştirilir? 6.His Kuvvetlendirme Adımları

6.his nasıl geliştirilir? 6.hissi kuvvetlendirme için ilk adım bir yere sakince oturmak ve yalnız kalmaktır. Bu sayede kendinizi ve içinizden gelen sesi dinlemeniz mümkündür. Kafanızda var olan ne varsa boşaltın bir süre iş güç vs düşünmeyin. Sürekli konuşan zihni susturup ve rahatlayın. Sonrasında o ana odaklanarak gelişen duygularınızı dinleyin. Hisleriniz ve sezgileriniz size en doğrusunu söyleyecektir.

6.his nasıl geliştirilir? 2.adımda bir odada karanlığa odaklanın ve elinize kağıt kalem alarak gözleriniz kapalı şekilde gelecek 4-5 saati düşünün. Kendiniz ve aileniz ile ilgili yaklaşık 4-5 saatlik sürede olacakları tahmin edebilirsiniz. Bu 4-5 saati gözünüzde canlandırın ve yaşamışçasına hissedin. Bu duygularınızı not alın.

6.his nasıl geliştirilir sorusuna cevap verirken, 6.his kuvvetlendirme konusunda iki önemli detay devreye girmektedir. Duygu ve his ayrımı… Duygular olaylara karşı insan beyninde karmaşıklığa sebep olabilmektedir. Ancak hisler doğru olanı söyler. Bu da kişinin kendisine ve hislerine verdiği değerle ilgilidir. Duygular ile değil, hisler ile ortaya çıkan düşüncelerin varlığına ihtiyaç vardır.

İnsanları birbirinden ayıran en önemli özellikler arasında düşünce ve fikirler yer alır. İnsanların en kıymetli özellikleri arasında “hisler ve hayal gücü” ilk 5 te yer aldığı sürece insan hislerinin farkındadır demektir. Ancak bu yönü ile diğer insanlardan farklı özelliğe sahip olarak sezgileri ile hareket edebilir ve doğruyu önden sezebilir. 6.Hissi kuvvetli olan burçlar ın da aslında ortak noktası bu özellikleridir.

Burada sezgiler ile hareket ettiğiniz için sizi yerecek değil, sezgilerin gücüne inanan insanlar ile bir arada olmak en iyi seçenek olacaktır. Çoğu zaman bir olay sonucunda “içime doğmuştu” denir. Oysa bu sezilerinizin ne kadar kuvvetli olduğunun kanıtıdır.

İslamda 6.His Nedir? 6.His Kalp Gözü | Hiss-İ Kable’l-Vukû

İslamda 6.his nedir konusu bazı durumlarda kafa karışıklığına sebep olabilmektedir. Bunun temel nedeni kulun gaybı bilmesinin mümkün olmadığı konusudur. Gaybı yalnız Allah bilir. Ancak burada en hassas noktalardan birisi “Gaybı yalnız Allah bilir ancak bu konuda bilgi de istediği kuluna aktarabilir ya da gayb perdesine yakın geleceğe dair olayları hissetmesini de sağlamak yalnız Allah’ın elindedir.

Nitekim İslam tarihinde Allah’ın veli kulları, peygamberler ya da büyük alimler için bu durum söz konusu olmuştur. Halk arasında kalp gözü açık diye tabir edilen ve temiz kalp ile her şeyi bilen insanların da burada günahsız ve masum oluşu bu ifadeler ile temsil edilir.

Allah; gayb konusunda tek bilgi sahibidir. İnsanların fıtratında bu meleke cüzi miktarda olsa verilmiştir. Allah’ın buyruklarını en iyi şekilde yerine getiren ya da devamlı ibadet ile haşır neşir olan kişiler bu konuda bir adım ileridedir ve Hiss-İ Kable’l-Vukû bulmuştur. Ancak bu durum haricinde bazı medyumların ya da sıradan kişilerin de fıtratta yer alan bu melekeyi iyi şekilde kullandığı da görülmektedir.

Kişi sezgilerin gücünü fark edip bunu kullanmayı tercih ettiği sürece devamlı gelecekten haber verme yetisini elinde tutacağını düşünmektedir. Oysa geleceği ve gaybı yalnız Allah bilir. Çok cüzi miktarda hissettiği bazı durumların varlığı asla gelecekten kesin haber vereceği anlamına gelmez. Bu da İslami düşünce noktasında, 6.his nasıl geliştirilir konusunda kendini geliştiren kişilerin, bu hislerini geleceği yorumlamak için kullanmamaları gerektiğini gösterir.

6. Hissi Kuvvetlendiren Dua ile 6.His Nasıl Geliştirilir ?

6.his sırlı ilimler arasında yer almaktadır. Kişilerin sezgi gücünü yönetebilmesi ve çoğu zaman kendisini ön sezilerle korumak istemesi duaya sarılmasına sebep olmaktadır. Bu noktada 6.His kuvvetlendirme için okunacak dua olarak en kuvvetli anahtar Ya Müheymin esmasıdır. Her vakit namazından sonra 145 defa Ya Müheymin celle celalühü” demek gereklidir. Bu düzende zikrini gerçekleştiren kişinin bir süre sonra sezgisel gücünün artacağı havas ilmince belirtilmektedir.

6. Hissi Kuvvetli Olan Burçlar

https://www.youtube.com/watch?v=NA_Gsq0VzyY

6.his denince konunun diğer ucunda fıtratı yakından etkileyen diğer unsur burçlar piyasaya çıkmaktadır. Elbette insan fıtratı gereği 6. Hisse sahiptir. Ancak başta da belirtildiği gibi bazıları bu hisleri yönetme yetisini en iyi şekilde kullanabilmektedirler. Genel olarak 6. His konusunda yeteneklerini yönetme becerisine sahip olan kişilerin burçlarına bakıldığında bu kişilerin aşağıdaki 3 burca sahip olduğu görülmüştür. İşte 6.Hissi kuvvetli olan burçlar!

1- 6. Hissi ile Meşhur Yengeç Burcu

Dünya genelinde duygusal zekası ile ön plana çıkan yengeç burçları 6. His konusunda Nirvana! Duygulara aşırı önem verdikleri için içinde bulundukları durumlarda insanların duyguları ile hangi olaya ne tepki vereceğini önceden sezinlemede ustadırlar. Bu noktada olaylara karşı daima 2. Bir B planına sahiptirler ve bu yönleri ile daima güvenilir kişi olarak tanınırlar.

2- Balık Burcu

Empati yeteneği en yüksek olan balık burcu 6. His konusunda usta olan burçlar arasında 2. Si. Çünkü balıklar olayları duygusal çerçevede güzel analiz ederler ve empati ile ustaca ortamda olup bitecekleri anlama ve kavrama yeteneğine sahiptirler. Bu durumda kendilerini korumaya geçmek için ön sezileri ile hareket ederler ve zarar görecekleri yerden ustaca çekilirler. Yani bu kişiler 6.his nasıl geliştirilir konusunda usta becerilere sahiptir, diyebiliriz.

3- Akrep Burcu | 6.Hissi Kuvvetli Olan Burçlar

Dünyanın en zeki burçları arasında 1. Olan akrep burcu elbette 6. His konusunda öne çıkan 3. Burcumuz. Bunun en önemli sebebi akreplerin duygusal ve analitik zekasını aynı anda kullanabilme yetisidir. Akrepler; insanları ilk gördüklerinde onların hal ve tavırlarını yorumlama, bir sonraki adımda nasıl bir girişimde bulunacağını anlama konusunda ustadır. Bu sebeple insanlara karşı bazen diğer kişilere göre çok daha önceden duvar örebilirler. Ancak her defasında haklı zafer yaşamayı da bilirler. Bu da akrep burcu insanlarının 6.his nasıl geliştirilir sorusunun cevaplarını çoktan vermiş olduklarını gösterir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!