featured

6 Maddede Bankamatik Kartı ve Kredi Kartı Kullanımı Nasıl Olmalı | 13 Önemli Detay ile Güvenli Online Ödeme

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bankamatik kartı kullanırken Bankalararası Kart Merkezi BKM resmi sitesinde açıklanan önerileri dikkate almanız tavsiye edilir. Tüm kartlarda geçerli güvenlik önerileri sayesinde zor durumlarda ne yapacağınız da baştan netleşecektir.

Bu yazıda neler var?

Bankamatik Kartı ve Kredi Kartı 6 Maddede Nasıl Olmalı?

YouTube video

Bankamatik kartları ve kredi kartları ödemelerde yaygın şekilde kullanılmaktadır. Oluşan zorlu durumlara karşı kullanıma dair daha fazla detay öğrenmek avantaj sağlayabilir.

1. Dünya Sağlık Örgütü Temassız Ödeme Yapın Diyor

Bankamatik kartı ve kredi kartı kullanıcıları için Dünya Sağlık Örgütü salgın önerileri kapsamında temassız ödeme tavsiye etmektedir. Bu sayede kart üzerinde olası bakterilere karşı önlem alınmış olacaktır. Parayla temas varsa da mutlaka eller yıkanmalıdır.

2. Hesap Özeti ve Ödemeler ile İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hesap özetlerini takipte kalarak kredi kartı ve bankamatik ödemelerinizi geciktirmemeye özen göstermelisiniz. Bankalarla olan ödeme işlemlerindeki aksamalar, kredi notu ile bağlantılıdır.

YouTube video

Ekstreniz gelene kadar sliplerinizi saklayabilirsiniz. Toplam hesaplamayı kendiniz de kontrol ederek tutarlılık durumu incelenebilir. Size ait olmayan işlemleri tespit ettiğinizde bankanızla iletişime geçmelisiniz.Genellikle internetten ekstre alarak kağıt tasarrufu yapabilirsiniz.Hesap özetinin gelmemesi durumunda da hesap özetinizin mail adresinize veya faks numaranıza gönderilmesini talep edebilirsiniz.Kredi veya bankamatik kartı otomatik ödeme talimatı olan hallerde kart içerisinde yeteri kadar miktarda para olmalıdır.Hesap bilgisi alacağınız adreslerinizi güncellediğinizde yeni bilgileri girerek işlemleri sürdürmelisiniz. Değişiklik durumlarında 15 gün süre içerisinde bilgiler yenilenmiş olmalıdır.Kredi kartı nakit çekimi için kullanılacaksa faiz oranı ve geri ödeme işlemleri ayrıca değerlendirilmelidir. Faizler bankadan bankaya değişebilir. Kredi kartı hesap özetlerinde bu açıklamalar detaylı şekilde yapılmaktadır.Pos cihazı Visa ve MasterCard üyesi olan iş yerleri için bir komisyon talep edilmemektedir. Ek ödeme alınmadan kredi kartı bankamatik ile ödemelerinizi sürdürebilirsiniz. Aksi bir durum varsa da bankanızın müşteri hizmetleri bölümü ile iletişime geçerek durumu düzeltmelerini istemelisiniz.Banka borçları ve kredi kartlarıyla alakalı tüm gün ve saatlerde müşteri hizmetleri numaralarına ulaşabilirsiniz.

3. Bankamatik Kartı ile Online Ödeme Uyarıları | Bilinçli Bir İnternet Kullanıcısı İnternet Alışverişinde Nasıl Olmalıdır?

Online ödeme yaparken internet sitesinin güvenilir olduğuna dikkat ediniz. Site ödeme güvenliğinin gereken ulusal ve uluslararası sertifikalarla karşılanması önemlidir.

Kullandığınız kredi kartı veya bankamatik kartı geçerli güvenlik sistemine dâhil olan bir kart olmalıdır. Yurt dışı kartları için bu durum istisna olabilir.Kurumsal olarak adresi net olan yerlerden bankamatik kartı ile alışveriş yapınız. Diğer yerlerden alacaklarınız için kapıda ödeme seçeneğini değerlendirmelisiniz. Olası aksamalarda firma iade garantisi vermiş olmalıdır.Size banka adına gönderilen mailler kişisel bilgilerinizi istiyorsa bu tür yazılara cevap vermemelisiniz.Alışveriş yapmakta olduğunuz sitelerden dosya uzantıları indirmemeye gayret ediniz. Ödeme esnasında bu tür dosyalar indiriliyorsa o siteden alışveriş yapmamanız önerilir.  Ödemeniz boşa gidebilir.Kredi kartı ödemeleri için bilgisayarınızda kendi işletim sistemine uygun bir anti virüs programı olmalıdır.Ödemeleri herkese açık yerlerdeki bağlantılarda yapmamaya önem veriniz. Sınırlı alanda kalabalık kullanım olan yerlerde de internetten ödeme yapmamalısınız. Bu tür yerlerde sistem açıkları daha belirgin hale gelebilir.

4. Bankamatik Kartı | Kredi Kartı Çalındığında Ne Yapılmalı?

Kartınızın kaybolması, çalınması gibi hallerde en kısa sürede iptal talebinde bulunmalısınız. Bankaya doğrudan giderek, telefonla bunu yapabilirsiniz. Hali hazırda bankamatik kartı olan bankaya ait telefon numarası kayıtlı şekilde durmalıdır. İptal edilen kart yerine yenisi bir iki hafta içinde gönderilecektir.

Kimliğiniz, kimlik yerine geçen bir belge başka birinin eline geçmiş olabilirse bunu polis veya savcılığa bildirmelisiniz.

5. Bankamatik Kartı Yuttu | Kredi Kartı ATM’de Alıkonduysa Ne Yapılmalı?

Banka şubesine doğrudan başvuru yapmanız gerekmektedir. O an için şubeye ulaşamazsanız hemen müşteri hizmetleri üzerinden durumu kayıp çalıntı birimi üzerinden bildirmelisiniz. Bu esnada başka kişilerin yardım tekliflerini almamalısınız.

Bankamatik kartı veya kredi kartı alıkonduğu bilgisi verilmesinin 24 saat öncesine kadar olan sürede 150 TL harcama limit ile sorumlu tutulmaktasınız. Bunun haricindeki miktar için bankanızla ayrı bir sigorta işlemi talebinde bulunabilirsiniz.

6. Kredi Kartı ve Bankamatik Kartı Bilgilerinin Korunması

Ödemelerinizi pos makinelerinde yaptıktan sonra kartınızı unutmamaya dikkat etmelisiniz. Satış belgesi incelenmeli ve anormal bilgiler konusunda uyanık olmalısınız.

Kredi kartı veya bankamatik kartı ile artık işiniz yoksa kapattıysanız veya tarihi geçmişse hesap numaranız kalmayacak içimde yok etmeniz gerekir.Yeni kart talepleriniz ardından uzun süre kart gelmemişse başka birilerinin eline geçmiş olabilir. Teslim süresini geçen kartlar için mutlaka bankaya bildirimde bulunmalısınız.

Bankamatik Kart ve Kredi Kartı ile İlgili 13 Önemli Bilgi

Bankamatik kartı ve kredi kartları kullanımı çalışmakta olduğunuz bankanın hizmet detaylarına göre değişebilmektedir. Kart hizmetlerinde sözleşme detaylarını olabildiğince es geçmemeye dikkat ediniz.

1. Bankamatik Kartı Nasıl Alınır?

YouTube video

Ziraat Bankası Bankkart almak için banka şubelerini ziyaret edebilir, internet başvurusu veya telefon bankacılığı kullanabilirsiniz.  Aklınıza takılan soruları bankayla temasta kalarak yanıtlayabilirsiniz.

2. İş Bankası | Kuveyt Türk Bankamatik Kartı Maaş Müşterileri

Maaş müşterisi olduğunuz bankalar için bankamatik kartı iş yerinizin talepleri ardından gelebilir. İş yeri adresinize gelmeyen kartlar için firma yetkilisine başvuru yapmalısınız.

3. Ziraat Banka Kartı Çıkarma ve Diğer Bankalar Farklı mı?

YouTube video

Devlet bankası özelliği taşıyan bankaların hizmetlerinde bazı açılardan farklar olabilmektedir. Faiz oranları, kredi imkanları ve diğer açılardan ayrıca bir değerlendirme yapılabilir.

4. Kesin Onaylı Kredi Kartı Nedir? Bankamatik Kartı Başvurusu için Kesin Onay Gerekir mi?

Kredi kartı kesin onayı demek, bankanızla sorunsuz hizmetleriniz devam ederken size ekstra kredi kartı göndermeleridir. Siz talep etmeden gelen kredi kartını

5. Minimum 1.000 – 2.000 TL Kredi Kartı Başvurusu

Bankamatik veya kredi kartı kullanımı için harcamalarınız az olacaksa çok yük altına girmeden az limitli çözümler bulabilirsiniz. 1000-1500 TL limitle ödemelerinizi kontrol altına alabilirsiniz.

6. Kuveyt Türk Katılım Bankacılığı Kredi Kartı Farklı mı?

Katılım bankacılığı kapsamındaki bankalarda faiz anlamında değişiklikler olabilmektedir. Bankayla doğrudan görüşmeler yaparak taleplerinize göre bir kart talep edebilirsiniz. Faiz yerine nasıl bir süreç olduğunu öğrenmelisiniz.

7. En iyi Aidatsız Kredi Kartı Ziraat Kredi Kartı Aidat Alıyor mu? İş Bankası Bankamatik Kartı Aidatı Var mı?

Aidatsız kredi kartı seçimlerinizi yaparken güncel banka hizmetlerini de dikkate alarak şu kart hizmetlerini kullanabilirsiniz:

Ziraat Bankası Bankart ComboAkbank Axess FreeYapı Kredi Bankası World EkoTEB Sade Kartİşbank Maksimum, kredi kartı için geçerlidir, bankamatik de aidat ödemesi almamaktadır.Finansbank Fix Kart

8.  Bankamatik Kartı Ne İşe Yarar? Garanti Banka Kartı Başvuru

Bankamatik kartı maaş yatması, hesap üzerinden para yatırma ve para çekme, avans para, düzenli banka bağlantısı gibi amaçlarla kullanılabilir. Düzenli para alışverişi olması kredi notu ve kredi çekme olasılıklarınıza iyi gelecektir.

9. SMS ile Kredi Kartı Başvurusu Yapılır mı? Güvenli İnternet Üzerinden Başvuru Sağlıklı mı?

SMS ile bankamatik veya kredi kartı başvurusu genellikle yapmamanız önerilir. Bu alanlardan yapılan başvurularda kredi notu olumsuz etkilenebilmektedir. Gerçekten ihtiyacınız olmadığı dönemlerde boş yere SMS veya internet başvuruları yapmayınız. TC kimlik numaranız sistemde kayıt altında olacağı için banka işlemlerine kaydı yapılır ve olumsuz başvurular kötü yansır.  

10. Bankamatik Kart Şifremi Unuttum | Bankamatik Kart Şifresi Alma

Bankamatik kart şifresi unutulduğu anda zorlamadan işlemi bırakmalısınız. Şifresiz işlem şansınız varsa iş yerinden imza karşılığında rica edebilirsiniz. En fazla iki kere yanlış şifre giriş şansınız olacaktır. Bunun dışında kartınız bloke olursa sorun daha da büyüyebilir. Çalıştığınız bankayla iletişime geçerek yönlendirme talep ediniz.

11. Bankamatik Kartı Temassız İşlem Yapar mı?

Birçok bankamatik kartı temassız işlem özelliğine sahiptir.  Eski bir bankamatik kartınız varsa ve yeniletmek istiyorsanız müşteri hizmetleri ile temasa geçilebilir. Yeni kartınızı geldiği anda şifre aynı olacak şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

12. Kredi Kartı ile SGK Ödemeleri

E devlet sistemi üzerinden vergi borçlarınızı kredi kartı ile ödeyebilirsiniz. Güvenli bir platform olması nedeniyle kredi kartı ve bankamatik ödemeleriniz şifre üzerinden gerçekleştirilecektir. Sitedeki yönlendirmeleri takip ederek ödemenizi tamamlayabilirsiniz.

13. Kredi Kartı Aidatı Geri Alınır mı?

Bankamatik kartı aidatı olmadığı için geri alınacak bir ödeme yoktur. Kredi kartı aidatı noktasında bankanızın yasal hakları ve verdiği alternatif hizmetleri de göz önünde bulundurarak işlem yapmak gerekmektedir.

Bankalar, yasal olarak kredi kartından aidat alabilmektedir. Fakat bu durumdan rahatsız olan banka müşterileri için aidatı olmayan kredi kartı seçenekler vermekle yükümlüdür. Yasal açıdan bankanın yükümlülüğü bir alternatif sunmaktır. Siz bir geri ödeme talebinde bulunursanız ödeme yapmama hakkına sahiptir.

YouTube video

Emekli maaş kartı şifresi işlemleri için alternatif bir yazı incelemesi yapabilirsiniz. PTT ve diğer kurumlardaki kartlarınızın şifresini başkalarıyla paylaşmayınız.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!