featured

6 Maddede Saç Ekimi Öncesi ve Saç Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Her Şey!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saç ekimi, saç dökülmesi yaşayanlara ya da saçsız kişilere kendi saç köklerinin alınarak saçsız alana ekimi ile gerçekleştirilen estetik bir operasyondur. Diğer estetik uygulamalarla kıyaslandığında, kişinin dış görünümü kadar ruhsal durumunu da olumlu şekilde etkiler. Saç ekimi işleminde doğal görünümün sağlamasında, uygulamanın kaç seansta yapılacağı, ekim yapılacak saç kökü miktarının doğru belirlenmesinin büyük önemi vardır. Ayrıca saç ekimi fiyatları 2019 yılında olduğu gibi bu yıl da güzellik merkezine, seans sayısına ve kullanılan yöntemlere göre değişiklik göstermektedir.

1 – Erkek Tipi Saç Dökülmeleri

Saç kaybı sorunu yaşayanların önemli bir kısmı erkek tipi saç dökülmesinden yakınmaktadır. Genetik etkenlerin etkili olduğu saç dökülmesinde sorumlu erkeklik hormonudur. Bu hormon nedeniyle saç folikülü çevresindeki hücrelerin ölümünde dolayı, saç telleri incelir ve kırılmaya başlar. Saç ekimi bu sorunun kalıcı çözümü olarak sunulmaktadır.

Saç ekimi yönteminin uygulanması kişinin % 50 oranında saç yoğunluğunun azalmasından sonra başlar. Saç dökülmesinin bitmesi saç ekimi için önemlidir. Erkek tipi saç dökülmesi herhangi bir kalıtsal hastalık olmadığı sürece yaşam boyu devam eder. Fakat kırklı yaşlardan başlayarak, dökülmenin hızı azalır. Bu yüzden erken dönemde yapılan saç ekiminin tekrarlanması gerekebilir. Başarılı bir şekilde saç ekimi işlemi için ileri yaşlar daha uygundur.

2 – Saç Ekimi Uygulaması ve Saç Ekimi Sonrası

Saç ekme işlemi ve uygulanması genetik özelliklerden dolayı dökülme özelliğine sahip olmayan bölgeden toplanan saç köklerinin saçsız bölgeye nakli ile gerçekleşmektedir. Dolayısıyla donör bölgedeki saç yoğunluğu ile saçsız bölgenin genişliği saç ekiminin yapılabilmesinde önemli etkenlerdir. Saçsız bölgenin büyük olması, donör sahanın sınırlı olması halinde seanslar artabilir.

Lokal anestezi altında gerçekleştirilen saç ekme işlemi ortalama 3-5 saat devam eder. Kişinin saç ekimi yaptırdığını bilinmesini istemediği hallerde operasyondan sonra 15 gün kadar dinlenmesi önerilir. Böyle bir endişenin olmaması halinde 2-3 gün sonra normal yaşamına dönüş yapabilir.

3 – Saç Nakli Kaç Seansta Yapılır?

Saçların sıklığı ekim işlemi yaptırmayı düşünenler açısından en önemli etkendir. Ekim için alınan tek seansta santimetre karedeki saç sıklığı yaklaşık 40-45 greft kadar olur. Bu miktar ise 80-100 saç teli etmektedir. Bu yoğunluktan fazla ekilen saç için, seansların sayısı artabilir. Ancak her yeni seans için kişinin donör sahasında yeterli miktarda saç kökünün olması gerekmektedir. Tabi ki tüm bu işlemlerin alanında uzman güzellik uzmanları tarafından yapılması gereklidir.

Saç ekimi mutlaka kişinin kendi saç kökleri kullanılarak yapılmalıdır. Saç kökü yeterli olmayanlara bu operasyon yapılamaz. Saçsız bölgedeki yoğunluğun arttırılması için seans sayısının arttırılması gerekir. Tek seans içinde fazla miktarda saç kökünün nakil edilmesi, saç ekim uzmanı ve ekibinin performansını düşürecek ve özensiz bir çalışmanın ortaya çıkmasına neden olacaktır.

4 – Saç Ekimi Neden Tekrarlanır?

Saç ekme işlemii öncesinde planlamanın doğru yapılması halinde, bu işlemin tekrarlanmasına gerek duyulmaz. Kurallara uyulmadan, uygunsuz şekilde yapılan saç ekiminin tekrarlanması gerekebilir. İşlemin tekrarlanmasına neden olan unsurlar arasında;

Saç ekiminin hastanın beklentilerini karşılamaması, hastanın bundan memnun kalmamasıHastanın saç dökülmesinin devam etmesiSaç köklerinin uygun açıyla açılmayan kanallara yerleştirilmesi ve doğal görünümün elde edilememesi halinde saç ekimin tekrar yapılması gündeme gelebilir.

5 – Saç Ekimi İçin Yaş Önemli Mi?

Normalde ekim işlemi  yapılabilmesi için belirlemiş bir yaş bulunmamaktadır. Bu uygulama her yaştaki kişiye yapılabilir. Burada yaştan çok planlamanın önemi vardır. Yaşı 22 olan bir kişiye 17 yaşındakilerdeki gibi bir saç çizgisinin yapılması uygun olmaz. Başlangıçta güzel bir görünüm elde edilse de saç dökülmesi devam ettiğinden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilir. Böyle bir durumda donör sahanın saç kökleri de azalacağı için, işlemin yapılması zorlaşır. Yeterli saç kökünün olmaması durumunda, saçsız bölgenin görünümü de güzel olmaz.

Saç dökülmesini en fazla 20-25 yaş grubunda olan kişiler sorun haline getirmektedir. Bu kişilerde başın ön tarafında saç ekimi yapılması sorunu halledebilir. Ancak ilerleyen yaşlarda saç dökülmesinden dolayı kişilerde hoş olmayan bir görünüm ortaya çıkabilir. Dolayısıyla saç ekiminden memnuniyetsizlik de gündeme gelir. Bu sebeple erken yaşlarda başın ön tarafında saç ekimi yapılması önerilmemektedir. Erken yaşlarda saç ekimi yapılması gerektiğinde, gelecekte saç dökülmesinin yaşanabileceği öngörülerek bir planlama yapılmalıdır.

6 – Saç Ekimi Nerede Yapılmalı?

sac-ekimi-oncesi-sonrasi-bolgesel-sac-ekimi

Yasal zorunluluk nedeniyle saç ekiminin hastanede ameliyathane ortamında yapılması gerekmektedir. Operasyon plastik cerrah ve uzman sağlık ekibi eşliğinde steril ortamda lokal anestezi ile yapılmalıdır. Hastalar rahat edecekleri konforlu bir ortamda bulunmalı, seans süresince molalar halinde uygulama yapılmalıdır. Saç ekimi uzun süren bir tedavi olduğundan, steril bir ortam kadar konforlu bir ortamın da olması gerekmektedir. Bu yüzden saç ektirmek isteyenler saç ekim merkezi seçiminde titiz davranmalıdır.

En Yeni Saç Ekimi Tekniği ( Video Anlatım)

YouTube video

Ekim işlemi oldukça dikkat edilmesi gereken bir husustur. Bu noktada hem forum hem de bloglardan Türkiye’nin tüm illeri için bölgesel saç ekimi ve genel saç ekimi için merkez araması yapılabilir. Ayrıca one by one yöntemi kullanılan merkezlerin araştırılması çok daha sağlıklı ekim işlemi sonuçları almayı sağlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!