featured

64 Yıl Önce Ölen Aktör James Dean, Deepfake İle Sinemaya Dönüyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

30 Eylül 1955 yılında geçirdiği trafik kazasının ardından vefat eden James Dean, ölümünün üzerinden 64 yıl geçtikten sonra sinemaya geri dönüyor. 50’li yıllarda Hollywood’da popüler bir sinema sanatçısı olan Dean, Deepfake ile Finding Jack filminde rol alacak.

Geçtiğimiz günlerde James Dean’in görüntü hakları dünyanın sayılı VFX şirketlerince ailesinden satın alın alındı ve ünlü aktör bu filmde Rogan karakterini canlandıracak. Filmde sanatçının oynayacağı rol CGI teknolojisi kullanılarak gerçekleştirilecek.

Deepfake Nedir?

Türkçe anlamı “derin sahte” ya da “derin taklit” olan Deepfake ve son zamanlarda adını sık sık duyduğumuz bir teknolojidir. Bu yöntemle bir kişinin yüzü bir başka kişiye montaj yapılabildiği gibi herhangi birinin konuştukları da yine başka bir kişinin ağzına transfer edilebiliyor. Pek çok kişi için tehlike arz edebilecek bu montaj tekniği ile sahte olan bir şey maalesef yüksek oranla gerçekmiş gibi gösterilebiliyor.

Günümüzde Deepfake kurguları çok fazla aslına benzese de uzmanlar incelediklerinde gerçek ile sahte arasındaki farkı kolay bir şekilde ayırt edebiliyor. Bu teknik sistem bir süredir sinema sektöründe kullanılıyor ve şimdi de James Dean Deepfake ile beyaz perdeye geri dönüyor.

James Dean’in Finding Jack’teki Rolü Ve Eski Filmleri

Senarist Maria Sova’nın, Gareth Crocker’in kitabını sahneye uyarlayarak yazdığı Finding Jack’te James Dean, Rogan isminde bir asker olarak karşımıza çıkacak. Vietnam Savaşı sonrasını anlatan film, aksiyon – drama türünde olacak. Yaşadığı zaman sadece üç filmde oynayan sinema sanatçısının bu dördüncü rolü olacak.

James Dean’in oynadığı sinema filmleri

1955 yılında Natalie Wood ile “Asi Gençlik” (Rebel Without a Cause) filminde oynayan sanatçı Jim Stark karakterini canlandırdı.1955 yılında “Cennetin Doğusu” (East of Eden) isimli dram – romantik filmde ise Cal Trask rolündeydi.1956 yılında orijinal ismi “Giant” olan “Devlerin Aşkı” isimli filmde ise Elizabeth Taylor ve Rock Hudson ile Jet Rink rolünde oynadı.Efsane yıldızın oynayacağı bu yeni filmin yönetmenliğini Anton Ernst ve Tati Golykh birlikte yapacak.Dean’in canlandıracağı Rogan rolünde eski fotoğraflarından ve filmlerinden faydalanılacak fakat seslendirme bir başka kişi tarafından yapılacak. Deepfake teknolojisinin en üst seviyede kullanılacağı söylenen bu film ile ölümünden sonra rol alan ilk sinema sanatçısı ise James Dean olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!