featured

7 Başlıkta Butirol Şurup Ne İşe Yarar | Butirol Şurup Kaç Yaş İçin Kullanılır? Butirol Şurup Fiyatı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Butirol şurup ne işe yarar? Etkin maddesi butamirat sitrat olan bu ilaç, tıpta sıklıkla kullanılan ilaçların başında gelmektedir. İlacın yardımcı maddeleri ise sorbitol, sodyum benzoat, ahududu aroması, gliserol, sukraloz, früktoz ve sitrik asit monohidrat bulunmaktadır. 100 ml’lik bir şişe içerisinde yer alan bu şurup, renkli şişesinde ve farklı ml kaşık ölçeri ile birlikte satışa sunulmaktadır. Butirol ne işe yarar? Butirol fort 22,5 ne işe yarar? Gelin, birlikte bakalım.

Butirol Şurup Ne İşe Yarar? Butirol Şurup Ne İçin Kullanılır?

Butirol şurup ne işe yarar? Butirol şurup ani bir şekilde başlayan öksürüklerin giderilmesi için kullanılmaktadır. Özellikle cerrahi bir operasyon geçirmesi gereken ve ameliyat öncesi-sonrası öksürmemesi gereken kişilere Butirol şurup önerilmektedir.

Öksürük baskılayıcı ilaçlar grubuna giren Butirol, çeşitli nedenlerden dolayı oluşabilecek tüm öksürük endikasyonlarını ortadan kaldırabilecektir. Bu ilacın normal ve Fort tipi bulunmaktadır. Etken maddesi, etki mekanizması aynı olan bu ilaçlarda yalnızca doz miktarı değişiklik göstermektedir.

1- Butirol Şurup Nasıl Kullanılır? Butirol Şurup Kullanılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Butirol şurup ne işe yarar? Butirol şurup kullanmadan önce etken madde ve yardımcı madde içerikleri araştırılmalıdır. Bu maddelerden biri ya da birkaçına alerjisi bulunan kişiler kesinlikle bu ilacı kullanmamalıdır.

Butirol şurup ne işe yarar konusunda dikkat edilmesi gerekenlerden bir tanesi de bebeklerde kesinlikle kullanılmaması gerektiğidir. Butirol fort kullanan kişilerin kesinlikle balgam söktüren ilaç ile birlikte kullanmaması gereklidir.

Son olarak ilaç hamilelik ve emzirme döneminde yalnızca doktor kontrolü sonrasında reçete edilmesi ile kullanılmamalıdır. Bu şurup genel olarak çocuklara reçete edilse de, şurup içemeyen yetişkinlere de bu ilaç kullanımı önerilebilecektir. Butirol şurup ne işe yarar konusunda belirlenen dozlar şu şekildedir;

6 yaşın üstündeki çocuklarda sabah ve akşam 5 ml,12 yaş üstündeki çocuklarda sabah, öğle ve akşam 5 ml,Yetişkinlerde ise sabah, öğle, ikindi ve akşam 5 ml şeklinde kullanılmalıdır.

Butirol şurup nasıl kullanılır? Butirol şurup belirtilen saatlerde belirlenen ölçüye göre ağız yoluyla alınmalıdır. Kullanım için önerilen süre 7 gündür.

 2- Butirol Şurup Ne İşe Yarar? Butirol Fort Şurup Kaç Yaş İçin Kullanılmalıdır?

Butirol şurup ne işe yarar? Butirol fort kaç yaş için kullanılmalı konusunda 6 yaş sınırı getirilmiştir. Bu ilaç 6 yaş altı bebek ve çocuklarda kesinlikle kullanılmamalıdır. Diğer yaş aralıklarında ise ilacın dozu düşük olarak verilmelidir. Doktor kontrolü sonrasında ilacın gerekli dozu reçete edilebilecektir.

3- Butirol Şurup Prospektüs | Kimler Butirol Şurup Kullanamaz?

Butirol şurup ne işe yarar? Butirol şurup prospektüs bilgileri incelendiğinde, bazı kişilerin bu ilacı kullanmaması gerektiği bilgisine ulaşılacaktır. Şu durumlarda ilacın kullanılmaması ve mutlaka doktora danışılması önerilmektedir;

Kalp ve böbrek yetmezliği bulunan kişiler,Karaciğer yetmezliği olan hastalar

4- Butirol Şurup 100 ML Yan Etkileri Nelerdir? Butirol Şurup Kullananlar Ne Diyor?

Butirol şurup 100 ml doz aşımları başta olmak üzere bazı durumlarda yan etkilerin ortaya çıkmasına neden olabilecektir. Butirol şurup kullananlar çoğunlukla ilaçtan olumlu etkiler gördüklerini ve yan etkileri ile karşılaşmadıklarını ifade etmektedir. Butirol şurup ne işe yarar? Olası Butirol şurup yan etkileri ise şu şekildedir;

Kurdeşen,Uyku hali,Sersemlik,İshal,Bulantı şeklindedir.

5- Butirol Şurup Yorumları | Butirol Şurup Fiyatı Nedir?

Butirol şurup ne işe yarar? Butirol şurup yorumları genel olarak ilacın hızlı bir şekilde öksürüğü kestiği yönündedir. İlaç genel olarak 3-4 gün içerisinde öksürük kesme konusunda etkisini gösterebilecektir.

YouTube video

İlaç kullanıldığı halde öksürük 7 günden daha fazla sürüyorsa bu durumda doktora danışılması önerilmektedir. Butirol şurup fiyatı 2021 yılı itibariyle güncellenmiştir. Butirol şurup 7.5 mg ilaç 13.09 TL, 22.5 mg ilaç ise 22.55 TL’dir. Güncel Butirol şurup fiyatı için tıklayınız.

6- Butirol Şurup Muadili Olan İlaçlar Nelerdir?

Butirol şurup ne işe yarar? Butirol şurubun temin edilemediği takdirde doktorlar veya eczaneler tarafından muadili olan ilaçlar önerilmektedir. Muadili olan bu ilaçlarda etken madde değişiklik gösterebilse de etki mekanizması genel olarak aynıdır. Butirol şurup muadili olan ilaçlar şu şekildedir;

A) Butirol Şurup Ne İşe Yarar? Kreval Forte Ne İçin Kullanılır?

Butirol şurup ne işe yarar? Bu ilacın temin edilmediği durumlarda Kreval Forte kullanımı önerilebilecektir. Kreval Forte’nin etken maddesi de Butirol şurup gibi butamirat sitrattır.

B) Codactiv Nasıl Kullanılır?

Butirol şurup ne işe yarar? Butirol ilacın temin edilemediği durumlarda Codactiv reçete edilebilecektir. Codactiv ilaçta diğer ilaç türleri ile aynı etken madde içeriğine sahiptir. Bu ilaçta Butirol şuruptan farklı olarak yalnızca 7.5 butamirat sitrat etken maddesi yer almaktadır.

C) Notuss Şurup Ne İşe Yarar?

Notuss şurup ne işe yarar? Etken maddesi butamirat sitrat olan bu ilaç, bronkoskopi gibi cerrahi girişimlerde oluşabilecek öksürük krizlerini önleyebilmek adına kullanılmaktadır.

7- Butirol Şurup Saklanması Nasıl Olmalıdır?

Butirol şurup ne işe yarar? Bu konuda kapsamlı bilgilere yer verdikten sonra, bu şurubun saklanma koşullarına da değinmek gereklidir. Bu şurup 25 derecenin altında ısıda, kuru yerlerde saklanabilecektir. Son kullanma tarihi geçmiş şurupların kullanımı önerilmemektedir. Bir diğer şurup türevi Perebron şurup ne işe yarar bilgi almak için tıklayınız

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!