Brown Kitapları Nelerdir? Dan Brown Kitapları Sırasıyla Nasıldır? Dan Brown Seri mi?
Brown Kitapları Nelerdir? Dan Brown Kitapları Sırasıyla Nasıldır? Dan Brown Seri mi?

8 Adımda Dan Brown Kitapları Nelerdir? Dan Brown Kitapları Sırasıyla Nasıldır? Dan Brown Seri mi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dan Brown kitapları ile başta ülkemiz olmak üzere diğer ülkelerde dikkat çekmeye devam ediyor! Başarılı ve farklı bir kaleme sahip olan Dan Brown ciddi bir okuyucu kitlesine sahip.

Dan Brown kitapları sevilme sebepleri arasında farklı sebepler sayılabilir; zıt konuları ele alması, kabul edilen yargıları farklı şekillerde sorgulaması, okuyucuyu merakta bırakması…

YouTube video

Kendisi oldukça başarılı bir şekilde tarihi, dini ve mitolojik karakterleri bir araya getirebiliyor. Üstelik bunu öyle yapıyor ki okuyucu bir an olsun kitabı elinden bırakmak istemiyor!

Edebi bakımdan çok konusu ve konuyu ele alış şekliyle dikkat çeken Brown’un birçok kitabı da filme dönüştürülmüştür. Başarısını buradan anlamak bir bakıma mümkün.

Eğer sizde Dan Brown kitapları konusunda bilgi sahibi olmak istiyor ya da ‘Dan Brown kitapları sırasıyla nasıl okunmalı?’ diye soruyorsanız, yazının devamında cevabınızı bulabilirsiniz.

Güncel Dan Brown Kitapları Listesi

Gün geçtikçe düşünmeye, düşündükçe üretmeye ve yazmaya odaklanan Brown, Türkiye’de ciddi bir okuyucu kitlesine sahiptir.

Özellikle bazı kitaplarında Türkiye’ye yaptığı göndermelerle okuyucuların dikkatini çekmeyi başarmıştır. Yalnız o dünya genelinde bu tarz bir okuyucu kitlesini kısa sürede kazandı.

İşte Dan Brown kitapları listesi…

1- Dijital Kale

Dijital Kale, Dan Brown’un ilk kitabı olma özelliğini elinde bulunduruyor. Kitap yazarın adını ilk duyurduğu kitaptır.

Çıkış tarihi: 1998.

Konusu: Kitap başlı başına bir şifre çözme üzerine kurulu. Olay ABD’de geçmektedir. Ulusal Güvenlik Teşkilatı tarafından dünyada yer alan her şifreyi çözebileceğine inanılan bir bilgisayar üretilir. Ancak karşılarına çıkan bir şifreyi çözmek konusunda üretilen bu bilgisayar eksik kalır.

Şifreyi çözebilmek adına Ulusal Güvenlik Teşkilatı eski kriptoloji uzmanı olan Fletcher isimli genç kadından yardım ister.

Fletcher kendini tuhaf bir girdap içinde bulur. Çözmeye çalıştığı şifre eski çalıştığı teşkilatı kurtaracaktır. Ancak söz konusu sadece bir teşkilat değildir.

Kendi ve sevdiği adamın hayatı da bu şifreye ince bir iple bağlıdır. Şifreyi çözerken karşılaştığı ihanetler, beklenmeyen yaşantılar da onu derinden sarsacaktır.

2- İhanet Noktası

Çıkış tarihi: 2001.

Konusu: Adından da anlaşılacağı üzere başlı başına bir ihaneti temsil etmektedir. Olaylar yine ABD’ye bağlı olarak ilerletilir.

NASA tarafından Kuzey Kutbunda belirlenemeyen değerli bir cisim gömülü olarak keşfedilir. Bu keşif yakında gerçekleşecek başkanlık seçimleri için büyük bir vaat içerir.

Bir müddet olumsuz işler çıkaran NASA için de adeta zafer niteliğinde olan bu bulguyu incelemek üzere bir grup oluşturulur. Grubun başında Michael bulunur ve diğer baş karakter Rachel ona eşlik eder.

Ancak gittikleri alanda çarpıcı bir gerçekle yüzleşerek büyük bir yalanın ortasında kendilerini bulurlar. Daha başkanla iletişime geçmeden bir grup çete tarafından dünyaya bu gerçeğin duyurulmaması adına saldırıya uğrarlar.

Dan Brown kitapları arasında gerilim ve merakı doruklarda yaşayabileceğiniz bu kitap, beklenmeyen bir sonla okuyucuları şaşırtıyor.

3- Robert Langdon Serisi 1: Dan Brown Melekler ve Şeytanlar

Çıkış tarihi: 2000.

Dan Brown kitapları arasında yazarı tanımak için bir kitap arayışında mısınız? O zaman Melekler ve Şeytanlar’a bir şans verin. Zira bu kitap Dan Brown’un dünya çapında duyulmasına sebep olan bir serinin ilk kitabıdır.

Melekler ve Şeytanlar Konusu Nedir?

Kitabın Robert Langdon adında bir Teoloji uzmanının başından geçenleri konu edindiği bilinmektedir. Langdon, yaptığı araştırmalar sonucunda gizli bir örgün olan İllüminati’nin varlığını keşfeder.

Özel olarak oluşturulmuş bu gizli örgüt Vatikan için oldukça tehlikeli bir planı devreye sokar. Bununla birlikte kendisinin canı da tehlike altındadır. Çünkü Katolik Kilisesi tarafından ölüm tehditleri alır.

Örgütten kurtulmanın yolunu ararken kendisini Vatikan’da bulan Langdon aynı zamanda yolculuğuna tek devam etmemektedir. Bilimi temsilen Vittoria Vetra da kendisine eşlik eder.

Bilim ve din zıtlığıyla birlikte tarihe de konu edinmiş olayları kitapta bulmanız mümkün.

Melekler ve Şeytanlar Seri mi?

Melekler ve Şeytanlar seri adı değil bir kitabı temsil etmektedir. Bahsedilen bu kitap Robert Langdon serisinin ilk kitabıdır. Seri 5 ayrı kitaptan oluşur.

4- Dan Brown Da Vinci Şifresi

Çıkış tarihi: 2003.

Da Vinci Şifresi, Melekler ve Şeytanlar kitabından tam iki sene sonra okuyucularla buluşmuştur. Robert Langdon serisinin ikinci kitabını temsil eder.

Da Vinci Şifresi Ne Anlatıyor?

Robert Langdon kendini bir cinayetin ortasında bulur. Kurbanlar arasında torunu, kendisi ve kriptoloji uzmanı Sophie Neveu’dur.

Sophie, ünlü ressam ve mucit Da Vinci tablolarında şifreleri çözmeye çalışır. Tehdit altında kaldıkları andan itibaren Langdon ile iş birliği yaparak Londra’ya uçar.

Gidecekleri bu yol onlara beklediklerinden daha fazla şey öğretecektir. Dost görünümlü düşmanlar, gerçekten dost olanlar…

Tablolarda yer alan şifreleri çözdükten sonra ise tüm dünya beklemedikleri bir gerçekle karşı karşıya kalarak bu ikiliden söz edecektir.

5- Dan Brown Kayıp Sembol

Çıkış tarihi: 2009.

Dan Brown kitapları listesinde bir diğer isim de Kayıp Sembol. Kayıp Sembol serinin üçüncü kitap olma özelliğini taşıyor.

Da Vinci Şifresi ile arasında tam altı yıl bulunması, kitaba dair beklentileri oldukça arttırmıştır. Okuyucuların kitabın kurgusu ve işlenişine puanı ise oldukça yüksektir.

Dan Brown Kayıp Sembol Kitabına Ne Anlatıyor?

Serinin baş karakteri simgelerin uzmanı, Robert Langdon çok yakın bir arkadaşının isteği üzere kongre binasında konferans vermek adına yola çıkar.

Kongre binasına girdiğinde ise hiç beklemediği bir durum ile karşı karşıya kalır. Onu farklı ve acı bir sembol bekler: Yakın arkadaşının kesilmiş eli!

Hemen ardından gelen telefon ve farklı simgeler, eski çağlarda kullanılan bir dolu mesajı içerir.

Durumu fark eden Langdon arkadaşının hayatını kurtarmak adına daveti kabul ederek mason dünyanın içinde kendine yer açar. Burada artık hem arkadaşı hem de dünyadaki tüm insanlar için gizli sırları açığa çıkarmaya çalışır.

6- Dan Brown Cehennem

Çıkış tarihi: 2013.

Diğer Dan Brown kitapları konusunda olduğu gibi bir dünya sembol ve bu sembollerin peşinden giden karakterimiz Robert Langdon…

Kitabı ise diğerlerinden ayıran bir özellik bulunuyor. İstanbul Ayasofya ile bağlantılı sırlar ele alınıyor.

Dan Brown Cehennem Konusu Nedir?

Baş karakter Robert Langdon kendini Venedik’te kaldığı otel odasında hiçbir şeyi hatırlamazken kendine gelir. Buraya nasıl geldiği konusunda en ufak bir fikri yoktur.

Kendini yine bir bulmaca içinde bulan Langdon bu sefer Sieanna Brooks ile işbirliğine gider.

Sahip oldukları bu seferki bulmacayı çözebilmek için tüm Avrupa’yı dolaşmak zorunda kalırlar. Sıradaki şifreleri ise İlahi Komedya kitabıyla alakalı.

Kitabın genel konusu ise günümüzde de alışık olduğumuz bir salgının kısa sürede dünyaya yayılacak olmasıdır. Zengin bir iş adamı dünyayı tehlike altına atar, veba salgınını tekrar canlandıracağını belirtir.

Dan Brown Cehennem Kitabı Kaç Sayfa?

Orijinal adı Inferno olan ve Petek Demir tarafından Türkçeye çevrilen kitap, 496 sayfadan oluşmaktadır. Altın Kitaplar yayınevi aracılığıyla satışa sunulmaktadır.

Dan Brown Cehennem Ne Tür Kitap?

Dan Brown’un diğer kitaplarında olduğu gibi kitabın türü için farklı yorumlarda bulunabilir. Macera, bilim-kurgu, şüphe ve gizem… Bu kitapta aradığınız her türü neredeyse bulabilirsiniz!

7- Dan Brown Robert Langdon Serisi Son Kitabı: Başlangıç

Çıkış tarihi: 2017.

Robert Langdon serisine ait son kitap Başlangıç, 2017 yılında okuyucularla buluşmuştur. Dan Brown kitapları arasında okuyucular adına özel bir yere sahiptir.

Dan Brown Başlangıç Konusu Ne?

Simgebilim profesörü Robert Langdon, öğrencisinin dünyada büyük ses getirecek bir sunumu için davetlidir. Öğrencisinin iddiasına göre dünyada yer alan dört büyük dinin yok olması yapacağı sunuma bağlıdır.

Profesörün öğrencisi yaptığı keşif ile tüm dünyayı şoka uğratacak bir açıklama peşindedir. Langdon ile yaptığı görüşmede sunumu daha önce üç büyük dinin din adamlarına karşı yaptığını söyler.

Hatta bu din adamlarından sunumu yaparsa ölümle sonuçlanacağına dair tehditler aldığını da ekler. Hocasına, bu sunumu yapıp yapmayacağına dair danışır. Langdon sunumu yapması konusunda öğrencisini cesaretlendirir.

Öğrencisi sunumunu yaparken vurularak öldürülür. Bu ölüm karşısında kendini suçlu hisseden Langdon son defa kendini bir bulmacanın içinde bulacaktır.

8- Dan Brown Kitapları| Dan Brown Hayvanlar Senfonisi

Çıkış tarihi: 2020.

Son kitabı ile okuyucu kitlesini farklı bir tarafa yönlendiren Brown, diğer Dan Brown kitapları ile bağlantısız eğlenceli bir kitabı ortaya koydu.

Küçük okuyucuları elde etmek isteyen Brown, çocuklara özel bir kitap oluşturdu. Kitap hayvanların müzik ile dünyasını ele alıyor.

Hatta kendisi bu kitabı yazmakla kalmıyor içerisinde yer alan şarkıları da besteliyor.

Dan Brown Son Kitabı Hangisi?

Dan Brown en son 2020 yılında çıkardığı Hayvanlar Senfonisi kitabıyla okuyuculara kendini hatırlattı. Yazarın 2020 yılı sonrası çıkan bir kitabı mevcut değildir.

Dan Brown Kitapları Hangi Sırayla Okunmalı? Robert Langdon Dan Brown Kitap Sırası

Dan Brown kitapları, Robert Langdon serisi dışında istenen sırayla okunabilir. Hikaye ya da olay bütünlüğü bozulmayacaktır.

Ancak Robert Langdon’ı daha iyi tanımak ve olay örgüsünü tam oturtmak adına kitap sırasıyla:

Melekler ve Şeytanlar,Da Vinci ŞifresiKayıp SembolCehennemBaşlangıç olarak okunmalı.

Dan Brown Filmleri Neler? Da Vinci’nin Şifresi Film Serisi Hangi Sırayla?

Dan Brown tarafından kaleme alınan Robert Langdon serisi aynı zamanda sinemada yerini almıştır.  Beyaz perdede kitapların aynı ismiyle filmler çıkarılmıştır.

Başrol karakteri Robert Langdon başarılı oyuncu Tom Hanks tarafından canlandırıldı.

Filmlerin sırası kitap sırasıyla aynı olacak şekilde izlenmelidir.

Dan Brown Kitapları PDF Bulunuyor mu?

Dan Brown kitapları sadece kitapçılardan değil, telefon ya da tablet üzerinden online ödeme yöntemi ile PDF şeklinde alınabilmektedir. Kimi sitelerde PDF kitaplar ücretsiz olarak da bulunmaktadır.

Ancak özellikle en yeni kitaplarının PDF formatında ulaşılabilmesi oldukça zordur.

Dan Brown Ne Zaman Yeni Kitap Çıkaracak?

Dan Brown tarafından en son 2020 yılında çıkarılan Hayvanlar Senfonisi sonrası yeni bir kitap sinyali henüz gelmemiştir.

Yazarın yeni bir kitap üzerinde çalışma ihtimali bulunsa da bu kitabın dünyada kitapçılarda yerini aldıktan sonra Türk okuyucuların bir müddet beklemesi gerekecek.

Çevirisi yapılan kitabın daha sonra okuyucularla buluşması bekleniyor. Ancak bu sefer gelecek kitabın çocuklara mı yetişkinlere mi yönelik olacağı da merak edilenler arasında.

Tüm bunların yanı sıra Dan Brown kitapları filmlere konu olduğu gibi dizilere de konu olmaya devam ediyor.

The Lost Symbol (Kayıp Sembol) romanının Peaccock isimli diziye konu olduğu duyuruldu. Dizi 16 Eylül 2021 tarihinde izleyicilere sunuldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!