featured

8 Adımda Özgüven Sorunu Nasıl Çözülür?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özgüven sorunu, insan yaşamına olumsuz etki eden en büyük problemlerden biri… Ama özgüveninizi 8 basit değişiklikle geri kazanabilirsiniz!

Özgüven sorunu yaşamak, insan hayatına çoğu zaman olumsuz etkiler. Bu sorun, kişinin kendi içine kapanmasına neden olurken asosyalliği de beraberinde getirir ve sosyal yaşamı adeta kısıtlamaya başlar.

Özellikle çocukluk çağında başlayan özgüven sorunu eğer çözülmezse ergenlik döneminde daha da artabilir ve yetişkinlik döneminde bile devam edebilir. Bu nedenle özgüven sorununu çözmek oldukça önemli. İşte, hayatınızda yapacağınız basit değişikliklerle özgüven sorununun üstesinden gelmenin 8 basit yolu…

Kişisel Bakımınıza Önem Verin

Kişisel Bakımınıza Önem Verin

Sağlık için kişisel bakıma önem vermek oldukça önemli. Ancak özgüven sorunu yaşamamak ya da özgüven sorununu çözmek için de kişisel bakıma önem vermek gerekiyor.

Eğer özgüven probleminiz varsa ve kişisel bakımınızı aksattığınızı düşünüyorsanız, bu sorunu çözmeye kişisel bakımınıza daha fazla önem vererek başlayabilirsiniz.

Olumsuz Düşüncelerden ve İnsanlardan Uzak Durun

Olumsuz Düşüncelerden ve İnsanlardan Uzak Durun

Özgüven probleminiz varsa muhtemelen olumsuz düşünceler de aklınızdan sıklıkla geçiyordur. Ancak bu olumsuz düşünceler insanı giderek daha fazla karanlığa iter ve özgüven sorununun da arttırabilir.

Bu sebeple hem olumsuz düşüncelerden hem de sizi olumsuz düşüncelere iten olumsuz kişilerden uzak durmaya başlamalısınız.

Hayata Olumlu Pencereden Bakıp Olumlu Davranışlar Sergileyin

Hayata Olumlu Pencereden Bakıp Olumlu Davranışlar Sergileyin

Yaşantınız, olumlu düşünmek için çok fazla elverişli olmayabilir. Ancak her ne olursa olsun sürekli olarak olumsuz düşünmenin hayatınıza pozitif bir etkisi olmayacak.

Bu nedenle olayları ve durumları daha olumlu bir şekilde ele almalı, olumlu düşünmeye başlamalı ve hatta gerekliyse bu konu da psikolojik destek almayı düşünebilirsiniz.

Daha Sakin ve Anlaşılır Konuşmaya Alışın

Daha Sakin ve Anlaşılır Konuşmaya Alışın

Özgüven sorunu sahibiyseniz muhtemelen sosyalleşmeyi ve çok fazla konuşmayı sevmiyor olabilirsiniz. Ancak insanlarla iletişim kurmadan, konuşmadan bu sorunu kolay bir şekilde aşamayabilirsiniz.

Dolayısı ile insanlarla iyi bir iletişim kurmak adına konuşma tarzınızı eğer gerekliyse iyileştirmelisiniz. Sakin ve anlaşılır konuşmanız, insanlarla daha iyi iletişim kurmanızı sağlayacak ve işinizi kolaylaştıracaktır.

Giyiminize Özen Gösterin

Giyiminize Özen Gösterin

Özgüveni artırmada en önemli faktörlerden bir tanesi; dış görünüş. Çünkü insanlar, bir ortamda ilk defa karşılaştığı kişilerle iletişim kurmadan önce dış görünümünü fark eder ve buna bağlı olarak bir önyargıya kapılır.

Dolayısı ile karşınızdaki insanlara ilk izlenimi iyi vermek için daima iyi giyinmeye özen gösterilmeli. Bu sebeple daima ortama uygun giyinin ve mümkünse özensiz bir şekilde evden çıkmamaya dikkat edin.

Daha Dik Durun ve Beden Dilinizi Kullanın

Daha Dik Durun ve Beden Dilinizi Kullanın

Özgüveni artırmanın en kolay yollarından bir tanesi; duruş bozukluğunu gidermek… Beden diline göre eğik ve kambur durmak, özgüven eksikliğinin göstergelerinden bir tanesi. Bu sebeple duruş bozukluğunuzu giderin ve özgüvenli bir duruş sergilemek için de yürürken ya da otururken daha dik durmaya çalışın.

Sosyal Aktivitelere Katılım Sağlayın ve ‘’Güvenli Alan’’ınızdan Çıkın

Sosyal Aktivitelere Katılım Sağlayın ve ‘’Güvenli Alan’’ınızdan Çıkın

Özgüven eksikliği duyan pek çok kişi ‘’güvenli alan’’ olarak bilinen yani kendisini güvende hissettiği alandan pek fazla dışarıya çıkmazlar. Ancak bu sorunu aşmanın en etkili yollarından biri; güvenli bilinen alandan çıkmaktır.

Eğer güvenli alanınızdan çıkmak istiyorsanız bunu en basit bir şekilde bir hobi edinerek ve bu hobiyi gerçekleştirmek için kurslara, etkinliklere, atölyelere katılım sağlayarak geçekleştirebilirsiniz.

Bedeninizde Beğenmediğiniz Bir Yer Varsa Destek Almaktan Çekinmeyin!

Bedeninizde Beğenmediğiniz Bir Yer Varsa Destek Almaktan Çekinmeyin!

Kadın erkek fark etmeksizin pek çok kişinin özgüven eksikliği; bedenini beğenmemekten kaynaklanır. Bu, her ne kadar psikoloji temelli bir sorun olsa da çoğu zaman dış görünümdeki hoşnutsuzluklar özgüven eksikliğine neden olabilir.

Kısacası; vücudunuzda beğenmediğiniz bir yer varsa, destek alarak bunu değiştirmek özgüveninizin artmasına yardımcı olabilir. Örneğin; saçlarınız seyrekse saç ekimi yaptırarak, burnunuz kemerli ise burun estetiği olarak, kilo probleminiz varsa obezite cerrahisi seçeneklerini değerlendirerek, akne sorununuz varsa cilt bakımı yaptırarak sorununuzu çözmeye çalışabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!