featured

8 Adımda Xiaomi Orjinallik Sorgulama Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Xiaomi orjinallik sorgulama ile orjinallik kontrolü yapmak artık eskisi kadar zor değil. Büyük bir hevesle aldığınız teknolojik ürününüzün orjinal olup olmadığını öğrenmek için yapmanız gerekenler çok basit. Xiaomi resmi sitesi bu konuda müşterilerini mağdur etmemek için doğrulama arayüzü ile kullanıcılarına Xiaomi orjinallik sorgulama yapma imkanı veriyor. 

YouTube video

Özellikle yurtdışından getirilen ve aracı internet sitelerinden alınan birçok ürün orjinal olmayarak büyük bir hayal kırıklığına sebep olabiliyor. Şirket tarafından bu durumun önüne geçmek için müşterilerine IMEI numarası ile Xiaomi orjinallik sorgulama yapma fırsatı veriyor..

İsterseniz Xiaomi Airdots orjinallik sorgulama ve en az onun kadar merak edilen Xiaomi powerbank orjinallik sorgulama adımlarını detaylı olarak inceleyelim…

Xiaomi Orjinallik Sorgulama Yolları Nelerdir?

Xiaomi orjinallik sorgulama arayüzünü kullanarak Xiaomi ürünlerinizin, kulaklıklarınızın ve cep telefonlarınızın orijinalliğini doğrulayabilirsiniz. Özellikle sık sorulan sorular Xiaomi cep telefonu orjinalliği ile ilgili oluyor bu yüzden satın aldığınız ürünü belgelendirmenizi ve garanti belgesini özellikle almayı öne sürmenizi öneririz. Aksi takdirde yapmanız gereken işlemler aşağıda yer alan şekilde olacaktır…

1 – Xiaomi Airdots Orjinallik Sorgulama Nasıl Yapılır?

Xiaomi Airdots orjinallik sorgulama yapmak için ilk önce Xiaomi resmi orjinallik sorgu ekranına gelerek ”Xiaomi Product Authentication” bölümünü seçmeniz gerekiyor. Daha sonra satın aldığınız ürünün IMEI numarasını bularak numaraları sisteme girebilir sorgulama yapabilirsiniz. 

Ayrıca kullanıcıların birçoğu orjinal Xiaomi airdots kulaklıkların silikon poşetlerinin üzerinde yazı olmadığını belirtirken, sahte airdots sahipleri ise kulaklığın silikon kısmı çıkarılınca herhangi bir seri kod kısmının gözükmediğini belirtiyorlar. Bu gibi mağduriyetler yaşamamak için Xiaomi orjinallik sorgulama adımlarını takip etmenize yarayacak belgelerinizi mutlaka iyi muhafaza etmelisiniz.

2 – Xiaomi Powerbank Orjinallik Sorgulama Nasıl Yapılır?

Xiaomi powerbank orjinallik sorgullaması yapmak için önce satın almış olduğunuz ürünün yan tarafında bulunan bir etiketi bulmanız gerekiyor. Daha sonra Xiamo resmi orjinallik sayfasına giderek sizden IMEI numarası istenen bir ekranla karşılaşacaksınız. Etiketin sol orta kısmını metal bir bozuk para ile kazıdıktan sonra çıkan 20 haneli doğrulama kodunu Xiaomi orjinallik sorgulama ekranına tıklayarak sizden istenen boşluğa yazın. 

Bir sonraki adımınız alt kısımdaki boşluğun sağ tarafındaki sayıların aynısını girmek olacak. Bundan sonra ise Verift butonuna tıklayabilirsiniz. Eğer tüm bu adımları doğru yapmanıza rağmen hata ekranı aldıysanız, Xiaomi powerbank orjinallik sorgulama ne yazik ki sahte sonucunu vermiş olacaktır. 

Eğer doğrulama işleminiz bittikten sonra karşınıza yabancı dilde bir panel geldiyse içiniz rahat olabilir çünkü satın almış olduğunuz ürün orjinaldir.

3- Xiaomi Garanti Sorgulama Nasıl Yapılır?

Xiaomi garanti sorgulama işlemlerini emin olun sadece siz değil, Çin’den Avrupa’ya, Amerika’dan Asya’ya kadar birçok müşteri merak ediyor. Xiaomi’de müşterilerini mağdur etmemek ya da mağdur olan müşterilerinin mağduriyetini gidermek için kendi web sayfası üzerinden Xiaomi garanti sorgulama hizmeti vermektedir. 

Xiaomi resmi global web sayfasına giderek garanti sorgulama işlemleri için size verilen talimatları yerine getirebilirsiniz. Bu arada garanti sorgulama işlemlerinizi yaparken, IMEI ya da SN kodu vermeniz istenecektir. Bu yüzden cihazlarınızı alırken muhakkak garanti belgesi istemeli ve kutu içerisindeki etiketleri tam bir şekilde tedarik etmeye dikkat etmelisiniz. 

Burada yapacağınız adımlar ise çok basit. Xiaomi orjinallik sorgulama ekranında garantisini kontrol edeceğiniz ürünün bir cep telefonu mu yoksa aksesuar mı olduğunu seçin. Ardından IMEI kodu ya da SN kodu ile garanti sürenize kadar tüm önemli detayları elde etmiş olacaksınız. Ayrıca Xiaomi orjinallik sorgulama kulaklık ve powerbank gibi aksesuarlarda da yapılabilir. Eğer bu adımları yapmak istemezseniz, Türkiye genelinde hizmet veren Xiaomi yetkili servislerine bizzat müracat edebilir, gerekli detayları öğrenebilirsiniz. 

4- Xiaomi Seri No Nerede Yazar? 

Xiaomi orjinallik sorgulama kulaklık ve diğer cihazlarda cihazın seri numarası faturanın yada ürün kutusunun üzerinde bulunmaktadır. Bu seri numarayı Xiaomi orjinallik sorgulama ekranında kullanarak ürün orjinalliğini kontrol edebilirsiniz. 

5- Xiaomi İMEİ Sorgulama Nasıl Yapılır? 

Xiaomi orjinallik sorgulama adımlarını atabilmeniz için öncelikle sahip olmanız gereken şeylerden birisi de IMEI numarasıdır. Xiaomi IMEI sorgulama adımlarını takip ederek sahip olduğunuz elektronik cihazın garanti süresini ve orjinalliğini öğrenebilirsiniz. Peki Xiaomi IMEI nasıl bakılır?

Yeni teknolojik ürününüzü satın aldıktan sonra ürünlerin atılan kutuları ve kaybolan barkodları nedeniyle  mağdur olmamak için bunları özenle saklamanızı tavsiye ederiz. Eğer bu tür bir durumla karşı karşıya kaldıysanız yapacağınız şeyler çok basit. Telefonunuzda *#06# tuşlarına basarak arama yaparsanız IMEI numaranız ekranda belirecektir. Xiaomi orjinallik sorgulama ve garanti süresi sorgulama gibi işlemleriniz için bu adımları takip etmeniz yeterli olacaktır…

6- Xiaomi Şarj Aleti Orjinallik Sorgulama Nasıl Yapılır?

Bilindiği üzere mobil cihazların fazlasıyla popüler olması ile farklı ürün çeşitleri de çoğaldı. Özellikle Android ve İOS sisteminin çıkması ile birlikte aynı işletim sistemine sahip bütün telefonlar aynı kulaklık ve şarj girişini tercih ettiler ancak diğer cihazlar için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Xiaomi orjinallik sorgulama ekranına gelmeden önce şüphelendiğiniz şarj aletini aşağıdaki adımları takip ederek detaylıca inceleyebilirsiniz:

Şarj aletinin menşe ülkesini kontrol edin,Şarj aleti ile beraner gelen USB kablosunun başını kontrol edin,Micro USB boyununun çıkışı ve rengini kontrol edin,Şarj aletinde fiş kısmına bakarak çentikleri kontrol edin,Şarj aletinin kaplama şeklini araştırın,Arkadaşınızın şarj aleti ile kendi şarj aletinizin ağırlığını karşılaştırın.

7- Xiaomi inFace Sonic Yüz Temizleme Cihazı Ne İşe Yarar?

https://www.youtube.com/watch?v=R-bhU75hppc

Xiaomi inFace sonic yüz temizleme cihazı ile Xiaomi, kadın müşterilerinin cilt temizliğini derinlemesine yapmasına ve rahatlatıcı bir etkiye sahip olmasına olanak sağlıyor. Yüksek performansa sahip sonic motoru ile cildin basınç hissini özenle ayarlayarak masaj yapan Xiaomi inFace, suya da dayanıklı olması ile kolay temizliğe yardımcı olur.

Yine yetkili satış noktasına gitmeden internet üzerinden satın alacağınız inFace sonic yüz temizleme cihazını da Xiaomi orjinallik sorgulama ekranına gelerek orjinalliğini kontrol edebilirsiniz. 

8- Bonus- Haylou Orijinallik Sorgulama Nasıl Yapılır?

Xiaomi orjinallik sorgulama adımlarının her birini Haylou orjinallik sorgulama için de yapabilirsiniz. Xiaomi resmi web sayfasında yapacağınız herhangi bir orjinallik sorgulama işlemi için IMEI numaranızın bulunduğu ürün kutularınızı ve garanti belgenizi tedarik etmeyi sakın unutmayın!

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!