featured

9 Başlıkta Emla Krem Nasıl Kullanılır | Emla Krem Ne İşe Yarar?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emla krem nasıl kullanılır? İlaç sektöründe tercih edilen bir krem olan Emla, Astra Zeneca İlaç Sanayi A.Ş tarafından üretilmiştir. Kullanım alanları bakımından oldukça tatmin edici olan bu krem kadın ve erkek fark etmeksizin herkes tarafından kullanılabilecektir. Uyuşturma özelliği ile öne çıkan emla krem nasıl kullanılır? Emla krem ne kadar sürede etki eder? Emla krem kaç dakikada uyuşturur? İşte detaylar…

Emla Krem Nasıl Kullanılır? Emla Krem Nedir Ne İşe Yarar?

Emla krem ne işe yarar? Emla krem nasıl kullanılır bahsetmeden öncesinde kremin içeriğinden biraz bahsedelim. Lidokain etki maddesi kullanılarak elde edilen bu krem, uyuşturucu özelliği sebebiyle birçok durum ve koşul için tercih edilebilecektir. Ürünün yardımcı maddesi ise prilokain, arlaton, sodyum hidroksit, karboksiprolimetilendir.

Emla krem nasıl kullanılır? Deri üzerine uygulanması ise geçici bir his kaybına neden olan bu krem sinek ve arı ısırıkları, şişlikler, hassas mukozalarda yaşanan acılar ve bacak ülserinde oluşan yaralarda kullanılmaktadır.

1- Emre Krem Kullanımı Öncesinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Emla krem nasıl kullanılır? Emla krem kullanımı öncesinde bazı bilgilerin bilinmesi gereklidir. Bunlardan ilki kullanıcı kişilerin etken madde ya da yardımcı madde içerisine karşı alerjisinin bulunup bulunmadığını bilmesidir.

Emla krem kesinlikle prematüre bebeklere uygulanmamalıdır. Bunun yanı sıra kandaki methemoglobin düzeyinde değişimlere neden olabilecek bu kremin, mümkün olduğunda çocuklarda tercih edilmemesi önerilmektedir.

2- Emla Krem Nerede Kullanılır? Emla Krem Nasıl Uygulanır?

Emla krem nasıl kullanılır? Emla krem pek çok alanda kullanılmaktadır. Ancak genel olarak bu kremin kullanım alanları şu şekildedir;

Emla krem iğne uygulamalarında oluşan ağrı hissini önlemek için kullanılabilir.Küçük deri altı cerrahisi gerektiren işlemler öncesinde uygulanması mümkündür.Krem genital bölgede yapılan iğneli cerrahi girişim ağrılarını önlemek için kullanılabilir.Sivrisinek gibi böcek türlerinin ısırması ya da yanıkların yarattığı ağrıyı hafifletmek için uygulanabilir.Ağda ya da lazer uygulaması gibi işlemler öncesi ağrı hissini önlemek için sürülebilecektir.Emla krem bacak ülserinde ağrıyı hafifletmek amacı kullanılabilir.Erkeklerde emla krem ne işe yarar? Erkeklerde bu kremi lazer uygulaması ya da böcek ısırıklarının yarattığı ağrıları önlemek için kullanabilecektir.

Emla krem nasıl kullanılır? Emla krem uygulaması öncesinde sürülecek bölgenin temizliğine önem verilmelidir. Bölgenin temizlenmesi sonrasında kuru bölgeye krem uygulanması ve dairesel olarak kremin yedirilmesi önerilmektedir.

3- Emla Kremin Etkisi Ne Kadar Sürüyor? Emla Anestezik Krem Etkisi Ne Kadar Sürer?

Emla krem nasıl kullanılır? Kıl köklerini uyuşturucu krem olması ile öne çıkan Emla, uzun süre etkili olduğu içinde avantaj sağlamaktadır. Emla krem ortalama 60-120 dakikaya kadar uyuşukluk hissi verebilmektedir. Emla kremin etkisi ne kadar sürüyor konusu kullanılan doza bağlı olarak farklılık gösterebilir. Bu nedenle doz ve etkisinin ne kadar süreceği konusunda bir doktora danışılmalıdır.

4- Emla Krem Ne Kadar Önce Sürülmeli? Ağda Öncesi Uyuşturucu Krem Nasıl Kullanılır?

Emla krem nasıl kullanılır? Lazer için uyuşturucu krem olması nedeniyle tercih edilen Emla, kullanım alanına göre belirli bir süre öncesinde uygulanmalıdır. Lazer, ağda yahut cerrahi girişimler öncesi uygulanacak ise 15-20 dakika öncesinde sürümü yeterlidir. Ancak ısırık ya da yara, tahriş gibi durumlar için sürülecek ise yakınma başlamadan hemen uygulanması önerilmektedir. Bu durumlarda krem saatlik olacak şekilde yenilenmelidir.

5- Emla Krem Yan Etkileri Nelerdir?

Emla krem nasıl kullanılır? Emla kremin aşırı sürülmesi ya da alerjik durumların söz konusu olması halinde bazı yan etkilerin görülmesi olasıdır. Emla krem yan etkileri genel olarak nadir ya da çok nadir olarak ortaya çıkabilir. Genel olarak ilacın yan etkileri şu şekildedir;

Atopik dermatit,Deride küçük kırmızı noktalar,Deride mavi-gri renge dönüşmelerin görülmesi,Uyku, sersemlik, baş dönmesi, çift görme,Uygulanan bölgede solukluk, şişlik, kızarıklık,Deride yanma ya da kaşıntı,Anafilaktik şok

Emla krem nasıl kullanılır? Emla kremin kullanımı sırasında bu ve bu gibi yan etkiler görüldüğünde ilaç kullanımı sonlandırılmalıdır. Sonrasında ise sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

6- Emla Krem Nasıl Kullanılır? Emla Krem Saklanması

Emla krem nasıl kullanılır? Emla krem saklanması konusunda ekstrem bir durum bulunmamaktadır. Bu krem kuru ve serin olan bölgelerde rahatlıkla saklanabilir. 30 derecenin üzerinde olan ortamlarda bu krem bulundurulmamalıdır. Orijinal ambalajında kullanımı önerilen Emla, dondurucu ya da buzdolabında saklanmamalıdır.

7- Emla Krem Muadili Olan Kremler Nelerdir?

Emla krem nasıl kullanılır? Emla krem etken maddesine alerjisi bulunan ya da ilacı temin edemeyen kişiler, muadili olan ilaçları kullanabileceklerdir. Emla krem muadili olan kremler genel olarak lidokain içerdiğinden, alerji söz konusu olduğunda etken maddeleri araştırılmalıdır. Emla krem muadili olan diğer kremler ise şunlardır;

Jannsen lokal anestezi kremi,Bellot anestezi kremi,Anestol krem,Master Lock krem,Lidestol krem,Ksilidin krem,Lokalen krem

8- Emla Krem Fiyatı Ne Kadar? Emla Krem Fiyatı 2021

Emla krem eczane fiyatı ile Emla krem Trendyol fiyatı değişiklik gösterebilir. Emla krem online satış ile alınması riskli bir ürün olduğundan mutlaka orijinalliği araştırılarak temin edilmelidir.

YouTube video

Emla krem fiyatı 2021 yılı itibariyle güncellenerek 131,60 TL’ye satışa sunulmuştur. Ancak dediğimiz gibi kremin online platformlarda fiyatında farklılık oluşabilmektedir. Emla anestezi kremi fiyatları için buraya göz atabilirsiniz.

9- Emla Krem SGK Karşılıyor mu 2021?

Emla krem nasıl kullanılır? Emla krem kullanıcılarının en çok merak ettiği konulardan birisi de kremin SGK tarafından karşılanıp karşılanmadığıdır. Emla krem SGK kapsamına giren ve ödemesi yapılan bir krem değildir. Bu nedenle kullanıcıların kendilerinin temin etmesi gereklidir. Galebe krem ne işe yarar bilgi almak için tıklayınız. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!