featured

9 Yıl Hiç Uyanmadan Yaşadı! Time Dergisine Konu Oldu!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Küçük bir kız olarak uyuyup, genç bir kız olarak uyanan Ellen Sadler tam 9 yıl boyunca uyuyarak dünya tarihine geçti! Uyuyan Güzel masalı akıllara gelse de Ellen Sadler’ın hikayesi oldukça farklı ve trajik… Peki, küçük bir kız çocuğu iken uykuya dalan Ellen Sadler nasıl hiç uyanmadan 9 yıl boyunca uyudu, nasıl beslendi, nasıl ölmedi? İşte, uyandırmak isteyenlerin karşılığında para bile verdiği, dünyaca ünlü dergi olan Time dergisine bile konu olan Ellen Sadler’ın trajik hikayesi…

1- Ellen Sadler 11 Yaşında Bakıcılık Yapmaya Başladı

15 Mayıs 1859 yılında dünyaya gelen Ellen Sadler ailesi ile birlikte, doğduğu köyde 11 yaşına kadar hayatını sürdürdü. 11 yaşına geldiğinde ise başka bir yere, bakıcılık yapması için gönderildi. Ancak Ellen Sadler, bakıcılık yapmak için gittiği yerde tembellik göstermesi nedeniyle kovuldu ve ailesinin yanına dönmek zorunda kaldı.

2- Ellen Sadler’ın Omurilik Hastalığı Olduğu Tespit Edildi

Ailesinin yanına döndüğünde ise Ellen Sadler’n başının arkasındaki şişlikler göze çarptı. Bunun üzerine doktora Ellen doktora götürüldü ve bu şişliklerin bir omurilik hastalığı olduğu gerekçesiyle 18 ay boyunca hastanede tedavi altına alındı.  

3- Ellen Sadler 1871 Nöbet Geçirerek 9 Yıllık Uykuya Daldı

Tedavi gördükten sonra hastaneden taburcu edilen Ellen Sadler, hastaneden çıktıktan iki gün sonra yani tam olarak tarihler 17 Mart 1871’i gösterdiğinde bir nöbet geçirdi ve bu nöbetin sonrasında 9 yıl sürecek bir uykuya daldı. Burada dikkat çekici olan şey ise; Ellen’ın nöbet esnasında elini başının arkasına koyması ve cenin pozisyonu alarak yıllar sürecek bir uykuya kalması…

4- Ellen Sadler’ın Uykusu Dikkatleri Çekti

Ellen Sadler’ın yıllar boyunca hiç uyanmayacağı bir uykuya dalması, sadece bölge halkının değil dünyanın ilgisini çekmeye başladı. Ellen’ı incelemeye gelen doktorların bu duruma açıklık getirememesi ise iyice merak uyandırdı. Ellen’ın uykusunun dünya çapında yayılması, eve gelen ziyaretçilerin artmasına neden oldu.

5- Ellen Sadler’ın Ailesi, Kızlarının Uykusundan Para Kazanmaya Başladı

Ellen Sadler’ın uykusunun dünya çapında duyulması üzerine başlayan ziyaretçi akınları, ailenin bu işten para kazanmasının yolunu açtı. Ellen’ın ailesi, kızlarını görmek için eve giren herkesten 2 Sterlin almaya başladı. Bunun üzerine davalar açılsa da, aile kimseden zorla para almadığı için davalar sonuçsuz kaldı.

6- Ellen Sadler’ın Uykusu Time Dergisine Konu Oldu

Ellen Sadler’ın Uykusu dünyanın önde gelen saygın gazete ve dergilerine de konu oldu. Bu dergilerden biri de Time… Time dergisi ile birlikte pek çok derginin habercileri kızı farklı zamanlarda ziyaret etti ve tüm habercilerin aktardıkları aynıydı… Ellen ölü değildi ancak uyanmıyordu da…

7- Ellen’ı Annesi Besledi

Ellen hiç uyanmıyordu ancak yaşaması için beslenmesi şarttı. Bunun için de annesi her gün kızının ağzına su, çay vb. Gibi gıdaları kaşık yardımıyla veriyordu. Ta ki 1973 yılına kadar. Çünkü 1873’te Ellen’ın çenesi kitlendi ve dışarıdan beslenemez hale geldi. Bu nedenle Ellen’ın ön iki dişi kırıldı ve kırık diş arasından beslenmesi sağlandı.

8- Ellen Sadler’ın Annesi Yaşadıklarına Dayanamayıp Hayatını Kaybetti

Ellen Sadler’ın uyanmaması üzerine derin bir boşluğa düşen annesi zaman içinde yaşadıklarına katlanamadı ve 1880 yılında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

9- Ellen Sadler, Annesinin Ölümünden 5 Ay Sonra Noel Gecesi Uyandı

Küçük bir kız çocuğu olarak uykuya dalan Ellen Sadler, annesinin ölümünden tam 5 ay sonra, 1880 yılının Noel gecesi 9 yıllık uykusundan 21 yaşında olarak uyandı. Ve Ellen Sadler, 1 Ocak 1881 günü tüm dünyanın basınında haber oldu.

10- Ellen Sadler 11 Yaşında Daldığı Uykusundan 21 Yaşında Genç Kız Olarak Uyandı

Uyuduğunda 11 yaşında bir çocuk olan Ellen, uyandığında her ne kadar 21 yaşında olsa da beyin yaşı olarak 11 yaşında kaldı. Ellen uykusundan uyandığında, bu süre zarfında hiç rüya görmediğini ancak kendisini bir rüyadan uyanmış gibi hissettiğini açıkladı.

11- Ellen Sadler Uyandıktan 6 Ay Sonra Evlendi ve 6 Çocuğu Oldu

Ellen Sadler uykusundan uyandığında annesi ve babası hayatını kaybetmişti, sadece kardeşleri vardı ve o zamana kadar ailesinin ziyaretlerden elde ettiği paralar, teyzesi tarafından harcanmıştı. Bir şekilde geçinmek zorunda olan Ellen uykusundan uyandıktan 6 ay sonra bir çiftçi ile evlendi ve 6 çocuk sahibi oldu. Ellen Sadler 1901 yılında ise hayatını kaybetti.

12- 9 Yıl Uyuyan Ellen Sadler’ın Hastalığı: Narkolepsi

Ellen Sadler’ın ölümünden sonra da olayın etkileri devam ediyor ve bu konu üzerinde araştırmalar yapan bir doktor, Ellen’ın 9 yıl uyumasına neden olan durumun Narkolepsi olduğunu açıklıyor. Narkolepsi; nadir görülen bir beyin hastalığı… Bu hastalık, kişileri nuyku felci olmasına neden oluyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!