featured

90’ların En Popüler Şarkıları Hangileri? İşte Popülerliği ile Yıllardır Dilimizden Düşmeyen O Şarkılar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

90’lar deyince hepimiz ne kadarda yaşlandığımızı hissediyoruz değil mi? Ne kadar yaşlanırsak yaşlanalım, 90’lar döneminin farklı bir ruhu olduğu bir gerçek! Özellikle giyim tarzları ve şarkıları ile tüm dönemlerde damgasını vuran 90’lı yıllar kabul edelim hepimizin en güzel dönemleriydi… Şimdilerde saçma sapan şarkıların arşa çıktığı, sakıncalı onlarca kelimenin yer aldığı günümüzde 90’lar şarkıları onlarca farklı mesaj veriyordu. İşte, dilimizden düşmeyen 90’lar şarkıları…

1- Şinanay

Hadi itiraf edelim. Sezen Aksu’nun bu şarkısını arada sırada açıp oynamayanınız yoktur. Kıpır kıpır müziği ve sözleri ile keyiflendiren bu şarkı elbette ki 90’lı yılların en kıymetli şarkısı…

2- Delice Bir Sevda

Bir zamanlar şarkıcı Ege vardı ve duygularımızı yansıtan nefis şarkılar bestelerdi. Şimdilerde müzik camiasına veda eden Ege’nin bu şarkısı halen oldukça popüler…

3- Sevdik Sevdalandık

Bir dönemin en popüler şarkıcılarından biri olan Reyhan Karaca’yı bu denli sevdiren şarkı Sevdik Sevdalandık parçasıydı. Herkesin sevgilisine bangır bangır söylediği bu şarkının yeri ve önemi hep ayrıdır.

4- Ateşteyim

90’lı yıllarda her kız Çelik gibi yakışıklı ve havalı bir erkekle evlenme hayalleri kurardı değil mi? Özellikle Ateşteyim şarkısında saçlarını savurarak karizmatik karizmatik bakması, hepimizin ateşini yükseltmeye yetmişti.

5- Bir Efsane

Hakan Peker, 90’lı yılların en çok sevilen sanatçılarından bir tanesiydi. Özellikle Karam şarkısı ile hepimizin gönlünde taht kuran Peker’in, bir diğer öne çıkan şarkısı Bir Efsane’ydi. Kıpır kıpır müziği ile hepimizi içine alan bu şarkıyı gizli gizli dinlediğinizi biliyoruz.

6- Hasretim

İzel deyince sizin de aklınıza aşk acısını zirveye taşıyan şarkılar gelmiyor mu? Ama İzel’in bu şarkısı denizleri aşıp sevgilimize koşacak kadar aşka getiriyordu. Halen sık sık karşınıza çıkan bu şarkı, sizide alıp götürebilir.

7- Benimle Oynama

90’lardan sonra göremediğimiz ama sesine aşık olduğumuz bir diğer sanatçı Burak Kut’tu. Bir dönem şarkıları ile zirvede gördüğümüz Burak Kut bir anda ortadan kayboldu. Şarkıcının en sevilen şarkısı ise ‘’Benimle oynama söyledim sana’’ sözleriyle her yerde karşımıza çıkan parçasıydı.

8- Kınalı Bebek

Demet Sağıroğlu’nun Kınalı Bebek şarkısına 90’ların en popüler parçaları içerisinde yer vermemek elbette olmaz. Bu şarkının sözleri kadar, klibi de içimize işlemişti. Öyle ki, şarkıya eşlik etmek yerine ses çıkarmadan klibe kitleniyorduk.

9- Yar Bana Varmadı

Özlem Tekin’in en sevilen parçalarından biri olan Yar bana varmadı, hepimizin doyasıya dans ettiği dilimize pelesenk olan şarkılardan biriydi. Halen dinlediğinizde içinizi kıpır kıpır edeceğine emin olduğumuz bu şarkı, dönemin en sevilen parçalarından biriydi.

10- Romantik Aşk

90’lı yılların sonunda tanıdığımız Asya’nın bilinen tek popüler şarkısı Romantik Aşk’tı. Vallahi öptürmem sözleriyle kulaklarımızda yankılanan bu şarkı, dinlediğinizde sizi de geçmişin en güzel dönemlerine götürebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!