featured

Adalet Bakanlığı Katip Alımı 2021 Şartları Nelerdir? Katip Alımı Ne Zaman Olacak?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanlığı her yıl binlerce katip alımı yapmaktadır. Onbinlerce memur adayının başvurduğu katiplik sınavı sonucunda başarılı olan ve katip alımı şartları ile uyumlu olan binlerce kişi göreve başlayarak sözleşmeli kadrolara  yerleşirler ve 657 sayılı kanuna dahil olmak için zorlu bir sürece adım atarlar. İşte, Katiplik alımı 2021 şartları ve detayları…

Adalet Bakanlığı Katip Alımı 2021 Hakkında Merak Edilenler

Her yıl Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen infaz koruma memuru / gardiyan alımı ve katip alımı süreçleri 2020 yılında da devam etmektedir. Bu süreçte milyonlarca başvuru yapılırken, başvuruların sadece yüzde 0.1 lik bir kısmı atanma şansı bulur. Bu zorlu süreçte katip alımı şartları ve süreçleri hakkında bilgi sahibi olmak büyük önem taşır. İşte, katip alımı şartları ve detayları…

1 – Zabıt Katip Alımı İçin KPSS Gerekli midir?

Adalet Bakanlığı katip alımı 2020 şartları içerisinde de olduğu gibi 2020 yılı katiplik başvurusu yapmak için KPSS puanı şartı bulunmaktadır. Mezun olunan eğitim seviyesine göre en son yapılan sınavdan en az 70 puan alamayan kişiler katiplik alımı 2021 başvuru sürecine katılma hakkına sahip değildir.

2 – Zabıt Katibi Olmak İçin Ne Mezunu Olmak Gerekir?

Katip alımı 2021 başvurusu yapabilmek için öncelikle en az lise mezunu olmak gereklidir. Bu süreçte öncelikli mezun grupları liselerin Adalet bölümleri ile Bilgisayar bölümleridir. Ayrıca Adalet Meslek Yüksek Okulu mezunları da bu süreçte bir adım önde yer alırlar.

Katıip alımı şartları arasında üniversitelerin herhangi bir bölümünden mezun olmak da yeterli sayılmaktadır. Bu noktada MEB onaylı bilgisayar sertifikasının olması veya daktilo eğitimi alınmış olması önem teşkil etmektedir.

3 – Zabıt Katibi Nasıl Olunur ?

YouTube video

Zabıt katibi alımı süreçleri 3 aşamada gerçekleşir. Başvuru süreci, uygulamalı beceri sınavı ve mülakat. Başvuru sürecinde zabıt katip alımı şartları ile uyumlu olan kişiler seçilerek, uygulamalı sınava davet edilirler. 2021 katip alımı olur Mu sorusunun sık sık sorulduğu bugünlerde, bu süreçte önemle hazırlanılması gereken bir nokta vardır: Uygulamalı sınav. Uygulamalı sınav sırasında her aday kendisine verilen metni 3 dakikada en az 90 doğru kelime ile tamamlaması gerekmektedir.

Uygulamalı sınavın ardından en yüksek kelimeyi yazan kişiden başlanarak, kontenjan sayısının 3 katı kadar memur adayı sözlü mülakat için davet edilir. Sözlü mülakatta başarılı olan adaylar sözleşmeli zabıt katibi alımı sürecini tamamlamış olur.

4 – 2021 Katip Alımı Ne Zaman ?

Katiplik şartları ile birlikte en çok sorulan soruların başında 2020 katip alımı ne zaman sorusu gelmektedir. 2020 KPSS ‘nin sona erdiği geçtiğimiz hafta, memur adayları bundan sonraki süreçte ne yapacaklarını planlamakta, sınavda beklediği başarıyı elde edemeyen kişiler ise 2021 katip alımı ne zaman sorusunu merakla araştırmaktadır.

KPSS sonuçları henüz açıklanmadığı ve memur alımı süreçlerinin henüz başlamadığı bu günlerde, zabıt katimi alımı ne zaman sorusunun cevabı bilinmemektedir. ÖSYM ve Adalet Bakanlığı web sayfaları üzerinden takip edilebilecek bu süreç hem memur adayları hem de bakanlık tarafından dikkatle takip edilmektedir.

5 – Zabıt Katibi Maaşı Ne Kadardır?

Adalet Bakanlığı Zabıt Katibi maaşı en düşük 3900 TL olarak belirlenmiştir. Bu miktar üzerinde evli olmak, çocuk sahibi olmak, lisans eğitimini tamamlamış olmak, dil bilgisini belgeliyor olmak ya da yüksek lisans mezunu olmak gibi ek özellikler ile değişiklik yapılabilmektedir.

6 – Zabıt Katibi Başvuru Şartları Nelerdir?

Yargıtay katip alımı 2021 de dahil tüm katiplik alımı süreçlerinde bazı genel başvuru şartları aranmaktadır. Bazı pozisyonlar için ek özellikler istense de genel katip alımı başvurularında aranan özellikler aşağıdaki gibidir:

TC vatandaşı olmak,Kamu kurumlarından yasaklı olmamak,Başvurunun son günü itibari ile alım şartları arasında olan yaş koşulunu aşıyor olmamak,Askerlik ile alaka bulunmamak,Görevini yapmasını önleyecek bir engele sahip olmamak,Arşiv araştırması sonucundan olumlu sonuç çıkarılması,En az lise mezunu olmak ve ilgili bölüm mezunu değilse daktilo ya da bilgisayar işletmenliği belgesine sahip olmak,Yüksek okul ya da fakültelerin Bilgisayar Bölümleri ile Adalet Meslek Yüksek Okulu mezunu olmaktır.

Adalet Bakanlığı personel alımı süreçleri devam ederken sözleşmeli zabıt kâtibi personel alımı başvuru şartları da oldukça merak edilen konular arasında olmuştur. İnfaz koruma memuru, gardiyan alımı, zabıt katibi alımı gibi sözleşmeli personel alımı başvuruları personel alımı yapılacak kuruma yani Adalet Bakanlığı’na yapılmaktadır. Zabıt katibi olmak için gerekli kamu personel seçme süreci şartlarını karşılıyor olmak ve 657 sayılı kanunun çalışma alanlarında yasaklı olmamak önem teşkil etmektedir. Bu noktada personel alımı yapacak birimin ihtiyaç duyduğu özel nitelikler de sık sık takip edilmelidir. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!