featured

Adana’nın Meşhur Lezzeti Bici Bici Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bici bici nasıl yapılır? Geçtiğimiz günlerde Masterchef programında yapılan bu nefis lezzet, herkes üzerinde büyük merak uyandırdı. Adana’nın en meşhur lezzetlerinden biri olan bici bici, deyim yerindeyse Adana halkının göz bebeği. Bici bici tatlısı gül suyu, pudra şekeri ve nişastalı küplerin birbiri ile buluşmasından elde ediliyor. Ayrıca sevenin vazgeçemediği sevmeyenin de bir daha denemek istemeyeceği bir lezzet…Peki bici bici nasıl yapılır? Bici bici tatlı püf noktaları nelerdir? İşte yanıtları…

Bici Bici Nedir? Adana Bici Bici Nasıl Yapılır?

Bici bici nasıl yapılır? Bu soruya yanıt vermeden önce bici bici nedir sorusuyla başlayalım. Yaz aylarının serinleten lezzeti bici bici, uzun yıllardır şehrin simgesi haline gelen tatlardan biri konumundadır. Adana, Mersin, Hatay gibi Akdeniz şehirlerinin hemen hepsinde sokak aralarında seyyar satıcılar tarafından satılmaktadır.

Nişasta ve sudan elde edilen muhallebinin gül suyu ve pudra şekeri ile süslenmesi sonucu elde edilen bu lezzet, ferahlığı ile sıcak havalarının kurtarıcısıdır. Oldukça zor olan bu tatlı meyvelerle servis edilirse halk arasında karsambaç adını da almaktadır. Peki evde bici bici nasıl yapılır? Nelere dikkat edilmeli?

1- Adana Bici Bici Tatlısı Püf Noktaları Nelerdir?

Bici bici nasıl yapılır? Adana bici bici tatlısı püf noktaları arasında belki de ilki nişasta ve su ile muhallebi hazırlanırken, nişastanın homojen olarak dağıtılmasıdır. Nişasta homojen olarak dağıtılmaz ve kalıntılar kalırsa bu durumda, istenilen lezzet elde edilemeyecektir.

İkinci püf nokta ise elde edilen muhallebinin tepsiye döküldükten sonra en az 4 saat bekletilmesidir. Bici bici nasıl yapılır denildiğinde bu tatlının pembe bir renkte olduğu bilinmektedir.  Bu renk yalnızca gıda boyasının katılması ile mümkün olmaktadır. Gıda boyası kullanmak istemeyen kişiler loğusa şekeri ile aynı rengi elde edebilecektir.

2- Bici Bici Malzemeleri Nelerdir? Evde Bici Bici Tatlısı Nasıl Yapılır?

Evde bici bici nasıl yapılır? Bu konuda başarılı olabilmek için öncelikle tarife birebir uymanız ve gerekli olan malzemelerin tamamını temin etmeniz gerekiyor.

Lezzetli ve fresh bir tat olarak öne çıkan Bici bici malzemeleri ise nişasta, su, gül suyu, kırmızı gıda boyası, rendelenmiş buz, pudra şekeri şeklindedir. Bici biciyi daha lezzetli bir hale getirmek isterseniz üzerine muz, kavun, çilek gibi meyvelerde ekleyebilirsiniz. Ancak orijinal bici bici tarifi içerisinde yalnızca muz yer almaktadır.

3- Bici Bici Tarifi Nefis Yemek Tarifleri | Orijinal Bici Bici Tarifi

Bici bici tarifi nefis yemek tarifleri platformunda çok fazla araştırılan konulardan bir tanesidir. Elif Atalar tarafından denenmiş ve büyük beğeni toplamış Bici bici tarifi için gerekli malzemeler ise şunlardır;

6 yemek kaşığı nişasta,1 litre su,

Şerbeti için;

1 damla gıda boyası,1 su bardağı gül suyu,1 çay bardağı pudra şekeri,

Üzeri için;

1 adet muz,1 su bardağı rendelenmiş buz,3-4 yemek kaşığı pudra şekeri,

Bici bici nasıl yapılır? Bu konuda öncelikli olarak su ve nişastayı iyice karıştırarak, muhallebi kıvamına ulaşması sağlanmalıdır. Bu süreçte muhallebinin devamlı karıştırılması ve kalıntı kalmaması gerekecektir. Nişastalı muhallebi elde edildikten sonra tepsiye dökülür ve yaklaşık 4 saat boyunca dinlendirilir. Yeterli kıvam elde edildikten sonra muhallebi dilimlenir ve bir kabın içerisine alınır. Sonrasında üzerine rendelenmiş buz eklenir.

YouTube video

Buz eklendikten sonra gül suyunun içerisine pudra şekeri eklenir ve homojen olarak erimesi sağlanır. Daha sonra bir damla kırmızı gıda boyası eklenerek, kıpkırmızı bir şerbet görünümü elde edilir. Hazırlanan şerbet ve buzun içerisine şerbet eklenir. Üzerine muz dilimlenir, pudra şekeri serpiştirilir ve tüketime hazır hale getirilir. Bici bici nasıl yapılır? Bu sorunun yanıtı yukarıda da belirtildiği üzere, bir hayli kolaydır.

4- Nursel’in Mutfağı Bici Bici Tarifi

Bici bici nasıl yapılır? Nursel’in mutfağı bici bici tarifi de deneyenler tarafından bir hayli beğenilmiştir. Adana yöresi ziyareti sırasında yayınlanan bu program sonrasında birçok kişi evde bici bici tatlısını deneyimlemiştir. Bu tarif için kullanılan malzemeler ise şu şekildedir;

5 su bardağı nişasta,8 bardak ılık su

Şerbeti için;

1 damla kırmızı gıda boyası,1 su bardağı gül suyu,

Üzeri için;

4-5 kaşık pudra şekeri,Buz,

Bu tarifte şeker oranı daha dengeli kullanıldığı için pudra şekeri daha az miktarda yer alır. Tatlı oranı yüksek bir bici bici isterseniz pudra şekeri miktarını arttırabilir ya da meyveler kullanabilirsiniz. Bici bici nasıl yapılır? Diğer tarifteki gibi öncelikle nişasta ve su ile güzel bir muhallebi yapılmalıdır. Sonrasında bu muhallebi tepsiye dökülerek, 4-5 saat bekletilir.

Daha sonra muhallebi küp olarak dilimlenir ve üzerine gül suyu eklenir. Gıda boyası damlatılarak kıpkırmızı bir görünüm elde edilir. Buz istenilen miktarda dilimlenerek karışıma eklenir. Pudra şekeri de eklenerek, tatlı servis edilir. Bici bici nasıl yapılır konusunda merak edilenler için Nefis yemek tarifleri bici bici tarifi inceleyebilirsiniz.

5- Bici Bici Tatlı Kaç Kalori?

Bici bici nasıl yapılır? Bici bici tatlı kalori miktarının 1 porsiyon için 240 kcal olduğu belirlenmiştir. Düşük kalorili bir tatlı olduğu için diyet döneminde haftada bir kez tüketimi uygun görülmektedir.

6- Bici Bici Tatlısı Nasıl Tüketilir?

Bici bici nasıl yapılır denildiğinde nasıl tüketileceği konusunda bilgi vermemek olmaz. Akdeniz insanı bu ferahlatan tarifi, pipet ve kaşık kullanarak tüketiyor. Geniş bir kap içerisinde sunulan bu tatlının kaşıkla muhallebisi ve meyveleri tüketilirken, suyu pipet yardımı ile içiliyor.

7- Bonus: Mersin Bici Bici Tarifi ile Adana Tarifi Arasındaki Fark Ne?

Bici bici nasıl yapılır? Adana’ya özgü bir lezzet olan Bici bici, Akdeniz’in tüm şehirleri tarafından yapılan bir tatlı türü haline gelmiştir. Mersin’de de birçok seyyar satıcıda bici bici bulabilmeniz mümkündür. Mersin bici bici tarifi ile Adana’nın tarifini ayıran şey ise kullanılan malzeme içeriğidir.

Mersin’de yapılan bici bici tatlısında gül şerbeti hazır kullanılmaz. Bunun yanı sıra içerisinde muz, çilek, üzüm gibi şekerli meyve içerikleri bolca yer almaktadır. Adana’nın Bici biçi tatlısı ise yalnızca muz yer almaktadır. İçerisine meyve girdiğinde adı Karsambaç olarak adlandırılmaktadır. Bici bici nasıl yapılır konusunda verebileceğimiz genel bilgiler bunlardır. Kalorisi düşük tatlılar yazımızı okumak için tıklayınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!