featured

Aile Bireylerin Organ Olsaydı Ne Olurdu | Anneden Babaya, Kaynanadan Görümceye Aile Bireylerinizin Hangi Organ Olduğunu Söylüyoruz

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile bireyleriniz hangi organ? Biliyorsunuz vücudumuzda her organın eksiksiz ve sistemli bir görevi bulunmaktadır. Bu organların zarar görmesi ya da görevini yerine getirememesi durumunda vücutta çatırdamalar başlar. Geniş ailemizde de böyledir. Herkesin mutlak bir görevi vardır. Eksiklikleri ya da görevlerini yerine getirmemeleri olumsuz sonuçlar doğurabilir. İşte, bizde bu kapsamda aile bireylerinizin hangi organ olduğunu söylüyoruz. İşte, detaylar…

1- Baba: Beyin

Beynimiz vücudumuzu kontrol eden, çekip çeviren en önemli organımızdır. Bu nedenle bu organ mutlak suretle baba ile eşleştirilecektir. Cefakar babalarımız evin geçimini üstlenerek, maddi açıdan bütün yükü sırtlanırlar. Bunun yanı sıra kararların tamamı onlardan çıkar. Evin reisi olduklarından onlarsız net ve kesin kararlar alınabilmesi imkansızdır.

2- Anne: Kalp

Bu denli duygusal ve vicdanlı aile bireyimiz annemizi başka organla eşleştirmek olur mu? Elbette ki olmaz! Sofrada bir lokma kalsa evlatları için yemeyen anneler tamamen duyguları doğrultusunda hareket eder. Çocukları için tüm fedakarlıkları göze alırlar. Kalpte vücut için böyledir aslında. Vücudun tüm sistemlerine kanın iletiminden sorumlu olan kalp yokluğunda hayatın devamı mümkün değildir. Anne yokluğunda da hayatın devamı mümkün olsa da, hazzı yok olacaktır.

3- Abla: Bağırsaklar

Abla ya da kardeş vücutta bağırsaklar kadar önemli bir kavramdır. Bilindiği üzere Tıpta ikinci beyin olarak bağırsaklar tanımlanır. Bağırsaklarda meydana gelen bir aşınma ya da bozukluk tüm vücudu olumsuz etkileyecektir.

İşte abla ve kardeşlerde böyledir. Sağlıklı karar verebilme, önemli konularda danışacak birisi söz konusu ya da yaşanan acılara dayanak arandığında akıllara ilk olarak canın kanın kardeşlerin gelir. Onların yokluğu ise bağırsakların yokluğu ile eşdeğerdir.

4- Kaynana: Safra Kesesi

Kaynana tam anlamıyla bir safra kesesidir. Safra kesesi sinsi bir organdır. Ansızın antin kuntin nedenlerle taş üretmeye başlar. Öncelikle sessiz duran bu taşlar köprüyü geçince deyim yerindeyse canımızı okur.

Varlığı öncelikle iyi gibi görünen bu organ, fonksiyon bozukluğu yaşadığında tamamen zarardır. Bu yüzden gereksiz trip atıp dert tasa veren bu organdan, bir an önce kurtulmak gerekir. Kaynanada tam olarak böyledir. Ancak kaynanadan safra kesesi kadar kolay kurtulabilmek ne yazık ki mümkün değildir.

5- Görümce: Karaciğer

Aslında karaciğerde vücut için önemli bir organdır. Görümcede ona keza önemli bir varlıktır. Kaynananla ve eşinle iyi geçinmek istiyorsan, görümcenle arayı iyi tutmak şarttır. Karaciğere de bakılmazsa pankreas, safra kesesi, apandisit sırasıyla hastalanmaya başlar.

Görümceler yağmurdan nem kaparken, karaciğer en ufak bir sağlıksız beslenme ile yağlanmaya başlar. Özellikle kaosa karşı karaciğer gibi yenilenmeyi ihmal etmeyen görümce ile ters düşmek, ‘’Acılara yürüyor korkmuyorum’’ diyebilmek gibidir.  

6- Eş: Akciğer

Eş bir organ olsaydı kesinlikle akciğer olurdu. Vücudumuzda kalp kadar temel bir organ olarak akciğerler bize yaşadığımızı hissettirir. Eğer akciğerleriniz sağlıklı ise, tebrikler hayatın tadına doya doya varabilirsiniz.

Ancak akciğerlerinizde problemler varsa, bundan sonra sağlığınız bir eğri bir doğru gidecektir. Doğru eş, sağlıklı akciğer gibidir. İnsana yaşadığını hissettirir, yaşamını anlamlandırır. Ancak yanlış bir eşe sahipseniz, sağlıksız akciğerleriniz var gibi hayat boyu nefes darlığı çekebilirsiniz.

7- Dayı-Amca: Apandisit

Bu hayatta dayı ve amcalar bir organ olsaydı kesinlikle apandisit olurdu. Her konuya kayıtsız kalan, hiçbir faydası olmayan ve ansızın büyük sorunlara yol açan dayı ile amcadan başkası olabilir miydi? Apandisitinde bu olduğu düşünülürse, dayı ve amcalar ha var ha yok diyebiliriz.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!