Akıllı Lens Yöntemleri

Akıllı Lens Yöntemleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzde akıllı lens, görme sorunu yaşayan kişilere uygulanan bir tedavi yöntemidir.  Diğer tedavi yöntemlerini yaptırmayan kişilerin hayatları boyunca görmelerini sağlamaktadır. Oldukça rahat bir uygulama kişilere konforu vermektedir.

Akıllı Lenslere Neden İhtiyaç Duyulur?

Lazer gibi tedavi yöntemlerini tercih etmeyen kişilerin daha rahat görmesini sağlamak için akıllı lens işlemine ihtiyaç duyulur. Katarakt tedavilerinin sonrasında da uygulanmaktadır. Büyük bir rahatlık ve ömür boyu kullanılabilir olduğu için de tercih edilmektedir.

Çok Odaklı Göz İçi Lens Çeşitleri Nelerdir?

Monofokal lens, bifokal lens ve multifokal lens olarak üç çeşidi bulunmaktadır. Her bir çeşidin özelliği yani görüşü farklı olduğu için doktor tarafından tercih edilmektedir.

Akıllı Lens Yöntemleri

Akıllı Lens Operasyonu Nasıl Gerçekleştirilir?

Genel kapsamdaakıllı lens işleminde kişide işlev görmeyen lens çıkartılır ve yerine yenisi eklenmektedir.

Ameliyat Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Ameliyat sonrasında kişi üç gün duş almamalıdır. Gözlerini enfeksiyonlardan ve bakterilerden korumalıdır. Kaşıma gibi işlemlerden kaçınmalıdır.

Akıllı Lenslerin Avantajları Nelerdir?

Ömür boyu kullanılabilmektedir. Gözlük gibi kişinin yanında taşımasına gerek yoktur.

Akıllı Lens Fiyatları

Uygulanılacak hastaneye ve hekime göre akıllı lens fiyatları değişiklik göstermektedir.

Akıllı Lens Yöntemleri

Katarakt Tedavisi Nedir?

Katarakt işlevini yerine getiremediği durumlarda tedaviye ihtiyaç duymaktadır. Tedavi süreci gözlük veya lens ile yapılmamaktadır. Çünkü bu rahatsızlıkta ameliyat olmadan durur hale getirmek mümkün değildir. Katarakt tedavisi olmak için katarakt ameliyatı olmak gereklidir.

Hastalığın ilerlemesiyle katarakt ameliyatı olmak gerekli bir hale gelmektedir. Katarakt gözün içerisinde bulunur. Aslında bakarken odaklanmamızı net olarak görmemizi sağlamaktadır. Bozulma durumunda iletimi kaybederse bulanık ve ardından tamamen görmemeye başlarız.

Bu gibi durumlarda ameliyat mutlaka olunması gereklidir. Aynı zamanda; katarakt ameliyatı katarakttan kaynaklı rahatsızlığı olan her bireye uygulanmaktadır.

Katarakt Ameliyatı Ne Zaman Gerekir? Kimler Olmalıdır?

Kişi bir süre sonra normal görmek yerine bulanık yani buğulu bir görünüşe sahip olacaktır. Bu gibi durumlarda ameliyat gereklidir.

Akıllı Lens Yöntemleri

Katarakt Nasıl Oluşur? Belirtileri Nelerdir?

Katarakt birçok farklı neden ve sebepten dolayı oluşabilmektedir. Belirtileri ilk olarak renkler kişilere daha soluk görünür, ışık kişileri rahatsız eder, bulanık görülür aynı zamanda yakını göremeyen kişilere görmeye de başladıklarında katarakt kontrolleri için doktora başvurmalıdır.

Katarakt Türleri Nelerdir?

Katarakt olduğu ve oluştuğu zamana göre çeşitlendirilir. Doğuştan katarakt ve lensin hangi tarafında oluştuysa örnekle lensin arkasını etkileyen katarakt olarak sınıflandırılmıştır.

Retina Dekolmanının Nedenleri Nelerdir?

Genellikle retina dekolmanı nedenlerinin başında geçmişte göz ameliyatı geçirmiş olmak altı numara gibi fazla olan miyop rahatsızlığına sahip olmak, yaralanma durumları, katarakt ve genetik faktörler sebebiyet vermektedir.

Akıllı Lens Yöntemleri

Retina Yırtığı Ve Dekolmanı Nasıl Teşhis Edilir?

Retina yırtığı ve dekolmanı teşhisi için kişiler ilk olarak doktor muayenesine gitmelidir. Muayene anında göz bebeklerinin büyük durumda olması gereklidir. Doktor tarafından bu durum için göz damlası gözünüze damlatılır.

Ardından gerekli aletler ile doktor müdahalesini yapmaktadır. Bu aşamada net teşhis koyulabilir fakat devamı için kişilere göz tomografi ve anjiyosu yapılmaktadır. Bu işlemlerin tamamı göz doktorları tarafından yapılmaktadır.

Retina Dekolmanı İçin Risk Faktörleri Nelerdir?

Geniş kapsamdaretina dekolmanı için risk faktörleri oldukça fazladır. Spor yapmak, genetik faktörler, yaşın ilerlemesiyle göz yapısının değişmesi, darbe almak, miyop olmak, göz işlemlerinin birçoğu da risk faktörleri arasına girmektedir.

Retina Yırtığı ve Dekolmanı Nasıl Tedavi Edilir?

Retina yırtığı ve dekolmanı için birçok tedavi yöntemi bulunmaktadır. Bunlar argon lazer, vitrektomi, dıştan çökertme, gözün içine gaz enjeksiyonu işlemi gibi çeşitlendirilmiştir. Doğru retina dekolmanı tedavisi için doktorunuza muayene olmanız gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!