featured

Aksa Enerji Gana, Mali ve Madagaskar’dan Sonra Kongo Cumhuriyeti’nde de Faaliyet Gösterecek

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aksa Enerji Afrika kıtasında yer alan Mali, Gana ve Madagaskar ülkelerinden sonra Kongo Cumhuriyeti’nde de faaliyet göstereceğini resmen duyurdu. Özbekistan’da gerçekleştirilecek olan doğal gaz çevrim santrali yatırımının ardından Kongo’da da etkin olacaklarını duyuran  Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cemil Kazancı , bu anlaşmanın Türkiye için önemli bir adım olacağını da ifade etti. 

Afrika’da Faaliyet Gösteren Başarılı Bir Türk Enerji Firması : Aksa Enerji

Dünyanın dört bir yanında etkin girişimlerde bulunan Aksa Enerji, Afrika’daki 4. ülkesine açılıyor. Gana, Mali ve Madagaskar’dan sonra Kongo Cumhuriyeti’nde de faaliyet göstereceğini ifade eden Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cemil Kazancı, Kongo’da bulunan 50 megavatlık (MW) doğal gaz çevrim santralinin işletme hakkını aldığını açıkladı. Yine aynı santralin kapasitesini 50 MW kadar yükselteceğini ifade eden Kazancı, yaptıkları anlaşmalı heyecanlı bir şekilde aktardı: 

“Uluslararası arenada yatırım görüşmelerimize uzun süredir devam ediyorduk ve bu hafta içerisinde hem Özbekistan hem de Kongo’da resmiyete kavuşan sonuçlar oldu. Aksa Enerji olarak acil enerji ihtiyacı olan bölgeleri her zaman öncelik olarak görüyor ve yatırım planlamalarımızı da buna göre yapıyoruz. Kongo’nun Pointe-Noire şehrinde bulunan 50 MW kurulu güce sahip doğal gaz santralinin 30 yıl süre ile işletme hakkına yönelik bir imtiyaz sözleşmesi imzaladık. Gelecek dönemde bu santralin kapasitesini 50 MW artırarak 100 MW’lık kurulu güce sahip olmasını sağlayacağız. Yatırımlarımıza hız kesmeden devam etmeyi hedefliyoruz” 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!