featured

Almanya ve Fransa’dan Türkiye’ye Kavala Çağrısı: Kavala’nın Derhal Serbest Bırakılması Kararının Uygulanmasını Yineliyoruz!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya Federal Hükümeti İnsan Hakları Sorumlusu Bärbel Kofle ve Fransa İnsan Hakları Elçisi Delphine Borione, Türkiye’ye, dört yıldır tutuklu yargılanan ve yarın yeniden hakim karşısına çıkacak olan iş insanı Osman Kavala hakkındaki Avrupa Konseyi kararının uygulanması için ortak çağrı yaptı.

”Acil Çağrımızı Yeniliyoruz”

Almanya Federal Yabancılar Bürosu’nda federal hükümetin İnsan Hakları Politikası ve İnsani Yardımdan Sorumlu Üyesi olarak görev yapan Bärbel Kofle ve Fransa İnsan Hakları Elçisi Delphine Borione, iş insanı Osman Kavala ile ilgili ortak açıklama yayınladı. Açıklamada, “Kavala’nın derhal serbest bırakılmasını öngören kararın gecikmeksizin uygulaması yönündeki acil çağrımızı yineliyoruz” denildi. Ortak açıklama şöyle:

“Neredeyse 2 sene önce Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Osman Kavala’nın ivedilikle serbest bırakılmasına hükmetti. Bu karara rağmen Osman Kavala, 8 Ekim’de İstanbul Mahkemesi’nde yeniden duruşmaya çıkacak. Ancak 18 Ekim 2021, Kavala’nın tutuklu yargılanmasının dördüncü yılı olacak ve hızlı bir karar verme ihtimali çok düşük.Kavala’nın davası, Türkiye’nin insan hakları savunucularına ve sivil toplum aktivistlerine göz dağı vermesinin en belirgin örneklerinden biridir ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde yer alan değerleri ihlal etmektedir.Türkiye’ye, uluslararası yükümlülüklerini tam olarak yerine getirmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Osman Kavala’nın derhal serbest bırakılmasını öngören kararını gecikmeksizin uygulaması yönündeki acil çağrımızı yineliyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!