featured

Aloe Vera Maskesi Çeşitleri ile Cilt Sorunlarınızı Ortadan Kaldırın | 5 Farklı Aloe Vera Maskesi Tarifi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aloe vera maskesi, cilt sorunlarınızı ortadan kaldırmak için yapabileceğiniz mucizevi bir içeriktir. Doğanın bize sunduğu aloe vera faydaları ile bilinen bir bitkidir. Bu faydaların hemen herkes tarafından tanınması ile birlikte bu bitki ülkemizde de büyük bir popülarite elde etmeyi başarmıştır.

Özellikle cilt ve saç problemlerinde oldukça etkili olan aloe vera bitkisi ile kusursuz bir görünüme kavuşabilirsiniz. İşte yüze aloe vera sürmek ne işe yarar? Aloe vera direk yüze uygulanır mı? Aloe vera maskesi çeşitleri nelerdir gibi soruların yanıtları…

Yüze Aloe Vera Sürmek Ne İşe Yarar? Aloe Vera Maskesi Ne İşe Yarar ?

Yüze aloe vera maskesi sürüldüğünde, bebeksi bir yumuşaklığın ortaya çıktığı fark edilebilecektir. Jel kıvamlı aloe vera cildi nemlendirme konusunda oldukça başarılı bir besindir.

Ayrıca içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde pek çok cilt sorununu da ortadan kaldırabilecektir. Aloe vera istenirse kabuğundan ayrılarak, direkt jel yönüyle cilde uygulanabilir. Ya da istenirse, farklı bitkisel içeriklerle de buluşturularak aloe vera maskesi faydaları zenginleştirebilecektir.

Vücut için Aloe vera faydaları nelerdir ve nasıl kullanılır merak ediyorsanız, bu yazıya göz atabilirsiniz. 

1- Aloe Vera Limon Maskesi Hangi Cilt Sorununa İyi Gelir? Kırışıklıklar İçin Aloe Vera Maskesi Yapımı

Aloe vera limon maskesi özellikle kırışıklıkları büyük ölçüde gidermek için kullanılan bir içeriktir. Belirli bir yaştan sonra ortaya çıkan yüzeysel kırışıklıkları yok etmek ve derin kırışıklıkları azaltmak için bu aloe vera maskesi tarifini uygulayabilirsiniz. Bunun için gerekli malzemeler ise şu şekildedir;

1 adet jeli çıkarılmış aloe vera maskesi,1 limonun suyu,

Kabuğundan ayrılmış aloe vera, minik parçalara ayrılmalıdır. Daha sonra iki malzeme homojen olarak karışana dek, karıştırmaya devam edilmelidir. Sonrasında temiz yüze uygulanması ve 15 dakika bekletilmesi önerilir.

Bekleme süresi sonrasında cildin durulanması ve nemlendirilmesi önerilmektedir. Bu aloe vera maskesi, her gün bir kez ya da iki günde bir kez uygulanabilecektir.

2- Sivilce ve Siyah Nokta İçin Aloe Vera Maskesi | Sivilceler İçin Aloe Vera Maskesi Yapılır mı?

Aloe vera maskesi sivilce ve siyah noktalarda da oldukça etkilidir. Eğer cildinizin parlak, sivilce ve siyah noktasız bir görünüm sunmasını istiyorsanız mutlaka bu maskeyi denemeniz önerilmektedir. Sivilceler için yapılabilecek aloe vera maskesi malzemeleri ise şu şekildedir;

1 adet jel şeklinde aloe vera,1 adet mango,Yarım limon suyu,

YouTube video

Öncelikle aloe vera maskesi için mango küp küp doğranmalıdır. Daha sonra içerisine limon suyu da eklenerek blenderdan geçilmelidir. Son olarak parçalara ayrılan aloe vera da geçilerek, cilde uygulanmalıdır. Bu maske cilde uygulandıktan sonra minimum 20 dakika bekletilmelidir. Daha sonra ciltten durulanması ve bu tarifin 2 günde bir uygulanması önerilmektedir.

3- Lekeler İçin Aloe Vera Maskesi Yapılır? Aloe Vera Maskesi Lekeler İçin Etkili mi?

Güneş ışınlarına fazla maruz kalmak ya da diğer çevresel koşullar ciltte lekelerin oluşmasına neden olabilecektir. Bu durumda cilt tonunu eşitleyen maske ya da kozmetik ürünler kullanılmalıdır.

Lekelerin giderilmesi konusunda etkili olan aloe vera maskesi, düzenli olarak uygulandığında mucizevi sonuç ile karşılaşılması mümkün olabilecektir. Aloe vera maskesi lekeler için malzemeleri ise şu şekildedir;

1 jel aloe vera,4-5 damla gül suyu,

Öncelikle aloe vera küçük parçalara ayrılmalı üzerine ise gül suyu eklenerek homojen olana dek karıştırılmalıdır. Malzemeler tamamen karıştırıldıktan sonra yüze dairesel olarak masaj yapar bir şekilde karışım sürülmelidir.

Sürülen maske ortalama 30 dakika bekletildikten sonra soğuk su ile durulanmalıdır. Bu aloe vera maskesi haftada 2 ya da 3 kez uygulanabilecektir.

4- Kuru Cilt İçin Aloe Vera Maskesi | Aloe Vera Jeli Maskesi Nasıl Yapılır?

Aloe vera maskesi faydaları arasında bir diğeri kuru ciltleri derinlemesine nemlendirebilmesidir. Kuru ciltler için uygulanan bu maske, aşırı kuruluğa bağlı olarak gelişen pul pul dökünme ve tahrişleri de giderebilecektir. Aloe jeli vera maskesi nasıl yapılır konusunda malzemeler ise şunlardır;

4 yemek kaşığı aloe vera,6 yemek kaşığı salatalık,2 yemek kaşığı yoğurt,

Tüm malzemeler bir kaba eklenmeli ve homojen olana dek karıştırılmalıdır. Tamamen homojen bir kıvam alan maske cilde uygulanmalı ve bu aşamada dairesel olarak masaj yapılmalıdır. Uygulanan karışım 15-20 dakika bekletildikten sonra cilt ılık su ile durulanmalıdır. Kuru ciltler için yapılan bu maske haftada 1-2 kez uygulanabilecektir.

5- Yağlı Ciltler İçin Aloe Vera Maskesi Etkili mi? Yağlı Ciltlerde Aloe Vera Nasıl Sürülür Yüze?

Yağlı ciltlerde birçok insan için tatsız konuların başında gelmektedir. Özellikle T bölgesinde meydana gelen aşırı parlamalar, kişinin özgüveninin kırılmasına dahi sebep olabilecektir.

Yağlı ciltler için yapılan bu aloe vera maskesi, ciltte biriken sebum tabakasını yıkabilecek ve aşırı yağlanmanın önüne geçebilecektir. Ayrıca aloe vera maskesi düzenli kullanıldığında akne ve sivilce oluşumunu da önleyebilecektir.  Yağlı cilt maskesi için gerekli malzemeler ise şunlardır;

1 aloe vera yaprağının jeli,1 yumurta,2 yemek kaşığı arpa unu,1 tatlı kaşığı bal,

Tüm malzemeler bir kabın içerisine alınarak, homojen bir kıvam olana dek karıştırılmalıdır. Macun kıvamına gelen karışım tüm cilde uygulanmalı ve 15-20 dakika bekletilmelidir.

Maskenin tamamen kuruduğu ve çekildiği fark edildiğinde soğuk su ile bolca yıkanarak durulanmalıdır. Bu aloe vera maskesi, haftada en az 3-4 kez uygulandığında mucizevi sonucu görebilmek mümkün olabilecektir.

6- Bonus: Aloe Vera Maskesi Saç İçin Kullanılır mı? Saça Aloe Vera Maskesi Faydaları Nelerdir?

Aloe vera maskesi evde yapabileceğiniz önerilerden bir diğeri ise saç içindir. Aloe vera maskesi saç için kullanıldığında saçlarda ipeksi, canlı, hacimli ve daha az dökülen bir saç görünümü elde edilebilecektir. Saça uygulanan ve mucizevi sonuçlar yaratan aloe vera maskesi malzemeleri ise şu şekildedir;

Bir dal aloe vera jeli,1 çay kaşığı bal,1 yemek kaşığı limon suyu

Tüm malzemeler homojen bir kıvam elde edilene dek karıştırılmalıdır. Karıştırıldıktan sonra elde edilen karışım saç diplerinden uçlarına kadar sürülmelidir. Aloe vera maskesi, tüm saça yedirildikten sonra masaj yapılması önerilir.

Yapılan bu masaj ile karışım saç tarafından daha kolay emilebilecektir. Maske tamamen uygulandıktan ve masaj yapıldıktan sonra saç bir bone ya da tülbent yardımı ile kapatılmalıdır. Saçta yarım saat beklettikten sonra ılık su ile saç tamamen arındırılmalıdır.

Aloe vera maskesi düzenli kullanıldığında saçların canlılık ve hacim kazandığı, daha hızlı uzayacağı ve dökülmelerin gözle görülür düzeyde azalacağı görülebilecektir.

Son zamanların popüler maskelerinden biri olan maya maskesinin faydaları ve nasıl yapılacağı hakkında bilgi almak için Maya maskesi ne işe yarar yazımıza göz atabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!