featured

Altın Sporcu Mete Gazoz Kimdir | Mete Gazoz Hangi Okulda? Mete Gazoz Kaç Yaşında Nereli?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mete Gazoz kimdir? Olimpiyatlarda ülkemizi gururlandırarak ve tarihte bir ilk olan okçuluk alanında altın madalya getiren Mete Gazoz hikayesi ile herkese örnek oluyor. Zorlu bir yaşam mücadelesi bulunan, buna rağmen hiç vazgeçmeyen Mete Gazoz, yakın geçmişte bir paylaşım yaparak 2020 yılında şampiyon olacağını söylemişti. Bugün aldığı altın madalya ile Türkiye’ye verdiği sözü tutan Mete Gazoz kimdir? Mete Gazoz hastalığı ne? İşte tüm detaylar…

Mete Gazoz Kimdir? Okçu Mete Gazoz Nereli?

yazımızı okumak için tıklayınız. 

1- Mete Gazoz Kaç Yaşında?

Mete Gazoz kimdir? Mete Gazoz kaç yaşında? 8 Haziran 1999 doğumlu olan milli sporcu, 22 yaşındadır. Uzun bir süredir bu alanda çalışmalarını sürdüren Mete Gazoz, sonunda altın madalyaya ulaşmayı başaran sporcularımızdan biri olmuştur.

2- Mete Gazoz Babası Kimdir? Mete Gazoz Ailesi Hakkında Bilgiler

Mete Gazoz babası kimdir? Ünlü sporcunun babası Metin Gazoz’dur. 48 yaşında olan ünlü sporcunun babası, okçuluk alanında antrenör olarak görev almaktadır. Ailenin tek oğlu olan Mete’nin birde annesi bulunmaktadır. Mete Gazoz ailesi ve diğer özel yaşantısı hakkında herhangi bir bilgi paylaşımı bulunmamaktadır. Metin Gazoz kimdir bu yazıdan bilgi alabilirsiniz. 

3- Mete Gazoz Hastalığı Neydi?

Mete Gazoz başarısının yanı sıra hastalığı ile de çok konuşulmuştu. Mete Gazoz hastalığı hakkında net bir bilgi paylaşımı yok. Yalnızca ünlü sporcu çocuk yaşlarda bu hastalığı atlatabilmek için uzun bir süre tedavi görmüştür.

YouTube video

Tedavisi sonucunda Mete Gazoz’un göz ve koordinasyon gelişimi için belirli kurslara gitmesi sağlanmıştır. Böylece ünlü sporcu hastalığının getirdiği azim ile bu spor dalında büyük bir başarı elde edebilmiştir.

4- Mete Gazoz Ne Okudu? Mete Gazoz Okçuluk Sporuna Nasıl Başladı?

İhlas Koleji mezunu olan Mete Gazoz, Spor Bilimleri Fakültesinde öğrenim görmektedir. Hayatının tamamını okçuluk sporuna adayan ünlü sporcu, bunun nedenini anne ve babasının okçuluk kariyerine bağlamaktadır. Özellikle sporcunun babasının uzun bir dönem Milli okçu olarak müsabakalara katılması onu kamçılayan durumlardan biri olmuştur.

Bunun yanı sıra annesi de okçuluk sporu ile yakından ilgilenmektedir. Ünlü sporcunun babası ise, sporcunun başarılı bir noktaya ulaşabilmesi adına büyük çaba sarf etmiştir. Bu noktada sırt kasları gelişsin diye Mete’yi uzun bir süre yüzmeye göndermiştir.

Daha sonra el koordinasyonu ve itiş- çekiş gücü kazanabilmesi için basketbol takımına katılmasını desteklemiştir. Son olarak bakmak ve görmek arasındaki farkı görebilmesi için Metin Gazoz oğlunu resim kursuna göndermiştir.

Algıyla düşüncelerini kombine edebilmesi için ise bu kursu, piyano ile desteklemiştir. Sonuç olarak bu kadar iyi koordine edilen bir çocuk, şimdilerde altın madalyanın sahibi olan başarılı bir gence dönüşmüştür.

5- Mete Gazoz Kimdir? Mete Gazoz Başarıları

Mete Gazoz kimdir? Mete Gazoz başarıları saymakla bitmeyecek kadar fazladır. Ünlü sporcu yaklaşık 6 yaşından bugüne aktif okçuluk eğitimi almıştır. İstanbul Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübünde kariyerini devam ettiren Gazoz, Türkiye’yi ilk kez temsil etme fırsatı bulmuştur.

Sporcu Bakü’de düzenlenen Avrupa oyunlarında sonuç alamamıştı. 2016 yılında Nottingham Avrupa Şampiyonasında bireysel olarak yarışan sporcu gümüş madalya almaya hak kazanmıştı. 2016 yılında Rio Olimpiyatlarında da ülkemizi temsil eden ünlü sporcu, o dönemde paylaştığı bir tweet ile 2020’de şampiyon olacağının sözünü tutmuştu.

Mete Gazoz kimdir? Sporcumuz sözünü tutarak, bugün ‘’Altın adam’’ lakabını almaya hak kazanmıştır. 2020 olimpiyatlarında ilk kez altın madalya kazanan Mete Gazoz, aynı zamanda Okçuluk tarihinde altın madalya kazanan tek insandır.

6- Mete Gazoz Başarıları | Mete Gazoz’un Aldığı Dereceler

Mete Gazoz kimdir? Ünlü sporcunun başarılı ve madalyaları genç yaşına rağmen takdir edilecek düzeydedir. Mete Gazoz’un aldığı dereceler ise şunlardır;

Dünya Şampiyonası

Gümüş: Yankton 2018 (Gençler bireysel)Bronz: Rosario 2017 (Gençler karışık takım)Gümüş: Ankara 2016 (Gençler erkek takım)Gümüş: Wuxi 2013 (Yıldızlar erkek takım)

Dünya Kupası

Altın: Berlin 2019 (Bireysel)Altın: Berlin 2019 (Erkek takım)Bronz: Antalya 2019 (Bireysel)Bronz: Antalya 2019 (Karışık takım)Gümüş: Şanghay 2019 (Erkek takım)Gümüş: Şanghay 2019 (Karışık takım)Gümüş: Samsun 2018 (Karışık takım)Altın: Berlin 2018 (Bireysel)Bronz: Berlin 2018 (Karışık takım)Bronz: Antalya 2018 (Karışık takım)Gümüş: Şanghay 2018 (Karışık takım)Avrupa ŞampiyonasıBronz: Samsun 2019 (Erkek takım)Altın: Patras 2018 (Gençler bireysel)Altın: Patras 2018 (Gençler karışık takım)Altın: Patras 2018 (Gençler erkek takım)Gümüş: Nottingham 2016 (Bireysel)Diğer organizasyonlarAkdeniz Oyunları:Altın: Tarragona 2018 (Bireysel)

Gençler Avrupa Kupası:

Altın: Porec 2017 (Bireysel)Bronz: Porec 2017 (Erkek takım)Altın: Marathon 2017 (Bireysel)Altın: Marathon 2017 (Erkek takım)Bronz: Marathon 2017 (Karışık takım)Gümüş: Klagenfurt 2015 (Bireysel)

Avrupa Grand Prix:

Altın: Sofya 2018 (Bireysel)Gümüş: Sofya 2018 (Karışık takım)Gümüş: Sofya 2016 (Bireysel)2016 Rio Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemeleri:Altın: Nottingham 2016 (Bireysel)

Veronica’s Kupası:

Altın: Kamnik 2019 (Bireysel)Altın: Kamnik 2019 (Erkek takım)Altın: Kamnik 2019 (Karışık takım)Gümüş: Kamnik 2017 (Erkek takım)Bronz: Kamnik 2017 (Karışık takım)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!