featured

Yazarların Tuhaf Alışkanlıkları : 13 Sayısından Korkan Yazar Kimdir? Hangi Ünlü Polisiye Yazarı Küvette Elma Yerken Üretiyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyaca ünlü yazarların tuhaf alışkanlıkları olduğunu biliyor muydunuz? Milyonlarca okuyucuya ulaşan dünya klasiklerinin nasıl ortaya çıktığını öğrendiğinizde çok şaşıracaksınız. Kahve komasına girene kadar kahve içenler, ayaklarını suya sokarak yazanlar, morgda zaman geçirenler ve daha niceleri. İşte, dünyaca ünlü yazarlar ve yazma alışkanlıkları !

Yazarların Tuhaf Alışkanlıkları Sizi Şoka Uğratacak!

YouTube video

Hayatınızda gördüğünüz en tuhaf alışkanlık nedir? Uyurken bacaklarını yukarı diken bir kişi size tuhaf gelir mi? Düşünürken gezen ya da koşarken düşünen? Tüm bunlardan çok daha ilginçleri ile tanışacaksınız. İşte, Dünya Klasikleri romanlar listelerinin en sevilenlerini yazan, zaman zaman Nobel Edebiyat Ödülü kazanan Edebiyat ustalarının sahip olduğu alışkanlıklar.

2/13

Renk Kodları ile Yazmak

Renk Kodları ile Yazmak

Üç Silahşörler ve Monte Kristo Kontu ile adını tüm dünyaya duyuran Fransız yazar Alexandre Dumas, kendisine özel bir renk kodu uygulaması geliştirmişti. Usta yazar eserlerinin konusuna ve türüne göre farklı renkler kullanırdı. Aşkın ve şiirin rengi Dumas’a göre sarı iken, kurgu eserlerinin rengi maviydi. Usta yazar makalelerinde ise pembe rengini kullanıyordu.

3/13

Yatarak Yazan Dünyaca Ünlü Yazarlar ve Tuhaf Alışkanlıkları

Yatarak Yazan Dünyaca Ünlü Yazarlar ve Tuhaf Alışkanlıkları

Dünya Edebiyatı için unutulmaz eserler ortaya koyan Victor Hugo yatakta yazan ustalardan bir tanesidir. Hatta yaptığı bir yorumda “Bana güzel bir yatak verin, size ölmez başyapıtlar vereyim” iddiasında bulunan usta Edebiyatçının baş ucunda duran komodininde yalnızca piposunun olduğu söylenir. Yazdığı yazılar mı? Yazdığı sayfayı yerlere savuran yazar, eseri bittikten sonra tek terk organize ediyor olsa gerek.

4/13

Mum Olmadan Yazamayan Yazarların Tuhaf Alışkanlıkları

Mum Olmadan Yazamayan Yazarların Tuhaf Alışkanlıkları

Yazarların yazma alışkanlıkları arasında sizi büyük şaşkınlığa uğratacak bir usta yer alıyor. Vadideki Zambak ve Goriot Baba gibi eserleri ile Dünya Edebiyatı için önemli bir yer edinen Honore de Balzac, tuhaf alışkanlıkları olan dünyaca ünlü yazarlar ve eserleri   listesinde yer ediniyor.

Öyle ki bu usta Edebiyatçı yazarken başına yün bir şal sarıyor ve ayaklarını suya sokardı. Yazı masasında mutlaka mum olmasının gerektiğine inanan usta yazarın bir diğer alışkanlığı ise kahvedir. Yazarların yazma rutinleri   sıklıkla yer alan kahve Balzac’ın da vazgeçilmezlerindendir.

5/13

Yazarların Yazma Ritüelleri : Morgda Yazan Edebiyatçı

Yazarların Yazma Ritüelleri : Morgda Yazan Edebiyatçı

Evet, yanlış duymadınız. Victoria döneminin en iyi kalemine sahip romancısı, usta yazar Charles Dickens boş zamanlarında kimsesizler morglarında geziyormuş. Morgda geçirdiği zamanın ona ilham verdiğini söyleyen Dickens, aynı zamanda yatma yönü konusunda da takıntılara sahiptir. Yatağının kuzey kutbuna dönük olmasının gerektiğine inanan usta yazar, aynı zamanda önemli bir de hayvan dostudur. Hatta evinde envai çeşit hayvanların olduğu da söylenir.

6/13

Açken Yazan Dünyaca Ünlü Yazarlar

Açken Yazan Dünyaca Ünlü Yazarlar

Walter Scott ismindeki İskoç yazar, sabahın çok erken saatlerinde kalkması ve hiçbir şey yemeden yazmaya başlaması ile tanınır. Yazarların tuhaf alışkanlıkları arasında değişik bir huy olan açken yazma alışkanlığı ise sanatçıya çok sayıda eser vermiştir.

7/13

Yazarların Tuhaf Alışkanlıkları ile Mark Twain

Yazarların Tuhaf Alışkanlıkları ile Mark Twain

En iyi yabancı yazarlar ve kitapları listesinde sıklıkla yer edinen Mark Twain de yazarların tuhaf alışkanlıkları arasında kendisine yer ediniyor. Tıpkı Victor Hugo gibi yatakta yazan ustalardan biri olan Mark Twain gerçek ismi kayıtlara Samuel L. Celemens olarak geçmiştir.

8/13

Baş Aşağı Yazan Edebiyatçı

Baş Aşağı Yazan Edebiyatçı

Dünyaca ünlü Da Vincinin Şifresi eserinin yazarı kimdir desek, hemen herkes bunun cevabını bilir. Evet, Dan Brown baş aşağı durmanın yazarların tıkanıklığını tedavi ettiğine inanıyor. Yani bir konuda yazmakta zorlandığında baş aşağı asılı kalarak yeni ufuklar açıldığını düşünüyor.

Ayrıca Dünyaca ünlü yazarlar ve eserleri listesinde çokça kitabı olan bu usta yazar masasında bulundurduğu bir kum saati eşliğinde üretiyor. Kum saatinin her doluşunda, saati ters çeviren yazarın mekik, şınav ve esneme hareketleri yaptığı ve yeniden yazmaya oturduğu söyleniyor.

9/13

İşçi Tulumu Giymeden Yazamayan Usta

İşçi Tulumu Giymeden Yazamayan Usta

Edgar Wallace kitapları birçok sinema eserine de konu olurken, ünlü Edebiyatçının sahip olduğu yazma ritüeli sizi çok şaşırtacak. Yazarların yazma ritüelleri arasında rast gelebileceğiniz belki de en ilginç olanlardan biri Wallace’a ait.

Ünlü yazar genellikle geceleri yazarken, yazmadan önce işçi tulumu giyermiş. Yazarken kendisine herhangi bir rüzgarın gelmemesini sağlamak için cam paravan ile örtülü bir odada yazan usta Edebiyatçı, diktafon ile yazması ile tanınıyor.

10/13

O Yazar Eserlerini Çıplak Yazıyordu

O Yazar Eserlerini Çıplak Yazıyordu

Yanlış duymadınız! Victor Hugo yazılarını çok daha hızlı bir şekilde teslim etmek istiyorsa çırılçıplak soyunur ve sadece bir battaniyeye sarılarak üretirdi. Bu çok tuhaf alışkanlık, usta yazara Notre Dame’ın Kamburu eserini vermiştir.

11/13

Açık Havada Yazan Ünlü Yazarlar ve Kitapları

Açık Havada Yazan Ünlü Yazarlar ve Kitapları

Henry Worasworth, açık havada yazan Dünya Edebiyat yazarları arasında yer alıyor. Kırlarda ve bahçelerde gezmeyi sevdiğini söyleyen ünlü şair eser üretirken kendisini bölmek isteyen hizmetçilerini de duymazdan geliyormuş.

12/13

13 Sayısından Korkan Yazar

13 Sayısından Korkan Yazar

İddia ediyoruz, bu kişinin kim olduğunu tahmin etmeniz çok zor olacak! Ünlü polisiye ve gerilim yazarı Stephen King 13 sayısından ölesiye korkuyor. 13 basamaklı bir merdiveni 12 adımda çıktığı iddia edilen usta yazar, kitabını yazarken 382 gibi rakamları toplamı 13 eden bir sayfada kesinlikle durmuyormuş.

13/13

Küvette Elma Yerken Yazan Polisiye Yazarı

Küvette Elma Yerken Yazan Polisiye Yazarı

Dünyaca ünlü polisiye yazarı Agatha Christie tuhaf yazma alışkanlığı olan bir diğer kişidir. Yazarların ilgi çekici ritüelleri arasında yerini alan küvette elma yiyerek yazma alışkanlığı hemen herkese tuhaf gelmektedir. Öyle ki yazar birçok eserini bu şekilde tamamladığını da paylaşmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!