featured

Anestezi Teknikeri Nedir, Ne İş Yapar? Özelde ve Devlette Anestezi Maaşları 2020 Güncel

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anestezi maaşları ne kadardır sorusu, 2020 yılında en fazla merak edilenler listesinde yerini aldı. Mesleki tercih döneminde anestezi doktoru veya anestezi teknikeri olmak isteyenler, bu mesleğin ne kadarlık getirisinin olduğunu merak etti. İşte anestezi maaşları 2020 bilgileri…

Anestezi Teknikeri Nedir?

Anestezi teknikeri, gerçekleştirilecek olan ameliyat öncesinde anestezi uzmanına, doktora ve hemşireye yardımcı olan sağlık sektörü çalışandır. Bir anestezi teknikerinin görevi; anestezi uzmanına yardımcı olmaktadır. Bu meslek, anestezi maaşları sebebiyle de ilgi çekmektedir.

Anestezi maaşı mesleğin tercih edilmesinde büyük bir etkiye sahiptir. Ayrıca sağlık sektörü içinde yapılabilirliği, uygulanabilirliği en rahat meslekler arasındadır. Ameliyat öncesinde anestezi araçları, gereçleri ve benzeri gibi hazırlıkları yapan anestezi teknikerleri, aynı zamanda bunların kullanımı sırasında anestezi uzmanına yardım etmektedir.

Anestezi Teknikeri Ne İş Yapar?

Anestezi teknikeri ne iş yapar sorusu da oldukça merak edilir durumdadır. Sağlık sektörüne hizmet etmek isteyen ve hastanelerde görev almak isteyen anestezi teknikerleri, kaba bir anlatım ile; anestezi uzmanlarının yardımcılarıdır. Anestezi teknikeri görevleri arasında temel olarak anestezi araç ve gereçlerini operasyon öncesinde hazır bulundurmak ve bunların kullanılması sırasında da anestezi uzmanına yardım etmek vardır.

Anestezi maaşları mesleğin tercih edilmesinde oldukça büyük bir etkiye sahiptir ancak sağlık sektörü hizmeti olduğu için riskleri de fazladır. Genel olarak anestezi teknikeri görevleri ve sorumlulukları şunlardır:

Hastalara anestezi uygulanmadan önce kullanılacak olan ilaçları hazırlamakKullanılacak olan malzemeleri hazır hale getirmekMalzemeleri steril duruma getirmekHastaların odalardan ameliyathanelere kadar taşınmasında görev almakTek kullanımlık olan malzemeleri çıkartmak ve steril etmekAmeliyat sırasında hasta takibi yapmakSolunun tüpünün kullanılması durumunda, o an anestezi uzmanına yardım etmekAnestezi uzmanının talimatlarına uymak

Anestezi Teknikeri Nasıl Olunur?

Anestezi teknikeri nasıl olunur sorusunun yanıtı oldukça merak edilmektedir. Kariyer planlarını yapan lise öğrencileri ve üniversite sınavlarına hazırlanan kişiler, anestezi teknikerleri hakkında bilgi sahibi olmak istemektedir. Anestezi maaşları ile dikkat çeken bu meslek, meslek yüksekokulların Anestezi bölümünün okunmasıyla yapılabilmektedir.

Üniversitelerin sağlık hizmetleri ve meslek yüksekokullarında bulunan Anestezi bölümüne girilebilmesi için de öncelikle lisen mezun olunması gerekmektedir. Lise mezuniyetinden de sonra da bölümü kazanmaya yetecek olan puanın alınması gerekmektedir. Bu mesleğin devlette yapılabilmesi için de anestezi atama puanları önem taşımaktadır.

Sağlık meslek lisesi mezunları da anestezi uzmanı olmak üzere yüksekokula gidebilmektedir. Ancak bu kişilerin de önlisans için yeterli puanı almış olması gerekmektedir. 2 yıllık önlisans eğitimi alan anestezi bölümü öğrencileri, mezuniyet ile birlikte anestezi teknikeri olarak iş hayatına başlayabilmektedir.

Anestezi Teknikeri Maaş Bilgileri

Anestezi maaşları oldukça merak edilmektedir fakat her meslekte olduğu gibi bu meslekte de farklı meblağlar söz konusudur. Çünkü anestezi teknikerliği hem devlet hastanelerinin bünyesinde hem de özel hastanelerin bünyesinde yapılabilmektedir. Bu da anestezi teknikeri maaşı değişikliğine neden olmaktadır. Anestezi maaşları ne kadar sorusuna cevap verilebilmesi için iki kategoride incelenmesi gerekmektedir. Devlette ve özelde olmak üzere iki başlık altında anestezi maaşları incelenebilmektedir.

Devlet Hastanelerinde Anestezi Maaşları Ne Kadar?

Kamu yani devlet kurumlarında 2 yıllık anestezi maaşları 2020 yılında net olarak 4.424 TL olmuştur. Bu maaş miktarı, ilk kez ataması gerçekleştirilen anestezi teknikerleri ve de çocuksuz, bekâr olan kişiler için geçerlidir. Güncel anestezi teknikeri maaşı, hastanenin döner sermayesi ile birlikte 6.000 TL’yi de bulabilmektedir. Evli ve çocuk yardımı alan anestezi teknikerleri biraz daha falza maaş almaktadır.

Anestezi maaşları 2 yıllık ödemeleri 2020 yılında 4.424 TL ile 6.000 TL arasında gerçekleşmiştir. Ancak her yıl devlet memurlarının maaşlarına yapılan zam nedeniyle maaşta değişiklik yaşanmaktadır. Hem bu mesleği yapanlar hem de bu mesleğe yeni başlayacak olanlar anestezi maaşları 2021 konusunu merak etmektedir.

Özel Hastanelerde Anestezi Maaşları Ne Kadar?

Anestezi maaşları özel sektör içinde büyük farklılıklar göstermektedir. Ülkemizde oldukça fazla sayıda özel hastane bulunmaktadır. Dolayısı ile her özel hastanenin uyguladığı maaş stratejisi de farlıdır. Bu sebeple anestezi maaşları özel sektör içinde değişkendir. Ayrıca özel sektörde ve devlette nöbet ücretleri de verilmektedir.

Anestezi maaşları özelde ne kadar sorusunun net bir yanıtı yoktur ancak maaş aralığı 3.500 TL ile 4.000 TL arasındadır. Bu meblağ mesleğe yeni başlayanlar ve deneyimsizler için geçerli olmaktadır. Meslekte tecrübe edinmiş olan anestezi teknikerleri ise 4.000 TL – 5.000 TL arasında bir maaş almaktadır. Anestezi maaşları 2021 de şimdiden merak edilmektedir.

Anestezi Teknikeri Çalışma Saatleri

Anestezi maaşları kadar anestezi teknikerlerinin çalışma saatleri ve ortamları da merak edilmektedir. Anestezi teknikerlerinin çalışma alanları hastanelerin ameliyathaneleridir. Dolayısı ile anestezi teknikerlerinin çalışma saatleri de hastanelerin çalışma saatleriyle uyumludur. Ancak nöbet durumlarında geceleri de veya hafta sonları da çalışmak söz konusudur. Anestezi maaşları, tutulan nöbet sayısına göre de artmaktadır.

Anestezi Maaşları ve İş İmkânları

Anestezi maaşları ve iş imkânları sık araştırılan konular arasındadır. Çoğu kişi, anestezi uzmanı ve anestezi teknikeri kıyaslaması da yapmaktadır. Ancak arada çok temel bir farklılık vardır; anestezi uzmanı tıp fakültesi, anestezi teknikerleri ise önlisans mezunudur. Dolayısı ile anestezi uzmanı maaşı 2020 ile anestezi teknikeri maaşları karşılaştırması yapmak doğru değildir.

Anestezi maaşları ve iş imkânları sebebiyle talep görmektedir. Çünkü hem özel sektörde hem de kamu kurumlarında bu meslek yapılabilmektedir. Kamu bünyesinde anestezi teknikeri olarak çalışmak isteyen kişilerin KPSS puanı alması gerekmektedir. Özel sektörde ise herhangi bir şart bulunmamaktadır. Devlette anestezi maaşları ve atamaları KPSS puanına göre yapılmaktadır.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!