featured

Ani Duygu Değişimleri ve Psikolojik Danışmanlık

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnsanlar, yaşamları boyunca her daim mutlu olmak isterler fakat mutlu oldukları anda bir anda farklı duygular içerisine girebilmektedirler. Bunun sebebi ise duygudurum bozukluğu olarak adlandırılmaktadır.

Ani Duygu Değişimleri yada Duygudurum Değişimleri Neden Kaynaklanır ? 

Duygudurum bozukluğu, kişilerin temel sorun şartlara ve duruma uygunsuz yada abartılı duygulanım içinde olmasıdır. Duygudurumun mutsuzluk, üzüntü, keder yönünde kayması depresyon; neşe, coşkululuk yönünde kayması ise mani düşündürür. Bu belirtilerin çoğunluğu üzüntü ve mutsuzluk olduğundan duygudurum bozukluğunun depresyon ile daha fazla bağlantılı olduğunu belirtebiliriz.

Depresyon Belirtileri Nelerdir?

Baktığımız zaman günümüzde yaş ortalaması olarak ele aldığımızda genellikle 20-50 yaş aralığında ki insanların daha çok bu sıkıntılı süreci yaşadığını görebiliyoruz. Depresyonda olan bir insan için için konsantre olmak ve dikkatini sürdürmek oldukça yorucu bir çabadır.

Bu insanlar depresif bir durumda olduklarında, okuduklarını ve başkalarının onlara söylediklerini anlayamazlar. İlgi duydukları aktivitelere karşı artık olumsuz düşünmeye başlarlar. Ayrıca gün boyu mutsuzluk, üzüntü, ağlama isteği içerisinde olurlarken, iştahları son derece azalmış ya da çok artmış olabilir.

Kimi insanlar gün içerisinde aşırı bir uyku ihtiyacı içindeyken bazıları yoğun uykusuzluk çekebilirler. Bu tür belirtiler ne yazık ki depresyona sebep olmaktadır. Mutlu Yaşam Psikolojik Danışmanlık Merkezi bu tarz depresyon konularında insanların destek alarak bu süreci atlatması için oldukça iyi bir hizmet sunmaktadır. Çünkü daha ileri bir seviye gittiğinde depresyon kişiyi oldukça fazla olumsuz etkileyebilir.

Depresyon Süreci Nasıl Atlatılır ?

Yukarıda bahsedilen olumsuz depresyon süreçlerinden kurtulmak istiyorsanız, Mutlu Yaşam kendiniz ile barışık olmanız gerektiğini özellikle vurgulamaktadır.. Olumlu şeyler düşünerek kendinizi iyi hissetmelisiniz. İçe kapanmaktan kurtulup, çevrenizdeki yakın arkadaşlarınız ile sık sık vakit geçirmeli ve onlarla sohbet etmelisiniz.

Kendinize bir plan ve program belirleyerek onları gerçekleştirmeye çalışmalısınız. Aksi takdirde evde sadece oturup hiçbir şey yapmayarak depresyon gibi yenileyici bir süreç olan bu duygu değişimlerini tekrar yaşayabilirsiniz.

Ayrıca bu süreçten kurtulmanın en önemli yollarından biri de geçmişte yaşadığınız talihsiz olayları tamamen ardınızda bırakabilmeniz olacaktır. Bunu yaptığınız zaman geleceğe dair yeni ve güzel planlar yaparak ve onlar için çabalayarak her daim mutlu olabilirsiniz. Elbette ki terapi almak en iyi seçenek olacaktır. Evden çıkacak gücü bulamayan danışanların sıklıkla tercih ettiği online psikolog desteğini düşünebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!