featured

Ankara Hayvanat Bahçesi Nerede 2021? Ankapark Hayvanat Bahçesi Açık mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Hayvanat Bahçesi nerede? Hayvanat bahçesi, insanların farklı türden hayvanlarla buluştuğu, keşfettiği ve kaliteli zaman geçirdiği bir yerdir. Özellikle çocuk sahibi olan ve hayvan sevgisini çocuklarına aşılamak isteyen aileler Ankara Hayvanat Bahçesi nerede merak ediyor. 

Peki Ankara Hayvanat Bahçesi nerede? Ankaralılar tüm günlerini çocukları, aileleri ve arkadaşları ile hayvanat bahçesinde geçirmek için nasıl bir yol izlemeli? Hayvanat bahçesinde keyifli vakit geçirmek isteyen ziyaretçiler için oldukça uygun olan ve Ankara’ya gelen ziyaretçilere ilginç türler de gösteren Ankara Hayvanat Bahçesi nerede? Ankara Hayvanat Bahçesi açık mı?

Ankara Hayvanat Bahçesi Nerede 2021? 

Ankara Hayvanat Bahçesi nerede? Ankara’nın en popüler hayvanat bahçelerinden biri, Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi’dir. Ankara’nın Yenimahalle İlçesi’nde bulunan Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi fikri, tarım yapan çiftçiyi tehlikeye atmamak için hayvanları ayırmak amacıyla ortaya çıkmıştır.

Ardından, halkın aşırı ilgisi nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk, Tarım Bakanı Muhsin Ekman’a resmi bir modern hayvanat bahçesi kurması talimatını verdi ve ardından Gazi Eğitim Enstitüsü eğitmeni Necdet Pençe projeyi çizerek binanın hayata geçmesini sağladı.

Ankara Hayvanat Bahçesi nerede? Günümüzde Ankara Hayvanat Bahçesi önce Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi ve daha sonra 26 Ağustos 2013’te kapatıldı. Aynı hayvanat bahçesinin Ankapark’ta tekrar yapılmaya başlanması ise ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatı ile yeniden başladı.

1- Ankara Hayvanat Bahçesi Kapandı mı? 

Ankara Hayvanat Bahçesi nerede, Ankara Hayvanat Bahçesi açık mı sorusu ile internete müracaat eden vatandaşlar, hayvanat bahçesinin kapandığı bilgisine ulaştılar. Ankara’da daha önce AOÇ tarafından işletilen hayvanat bahçesi 2011 yılında Ankara’ya devredildi ve iki yıl sonra 2013’te tamamen kapandı. 

Belediye ise Ankara Hayvanat Bahçesi nerede sorularına karşılık, şöyle cevap verdi:

“Bakım, onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle hayvanat bahçesi 26 Ağustos 2013 tarihinden itibaren geçici olarak kapatılmıştır.”

2- Ankara Hayvanat Bahçesi Ne Zaman Açılıyor?

Ankara Hayvanat Bahçesi açık mı? Ankara Hayvanat Bahçesi’nde çalışmalar şu an için devam ediyor ve açılış tarihi Koronavirüs Pandemisi sebebi ile üçüncü kez ertelendi. Hayvanat bahçesi şu an için henüz proje aşamasında ve 2021’de çalışmaların biterek açılması planlanıyor. 

Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi, 930.000 metrekarelik bir alanı kaplayan Ankara’nın önemli simgelerinden biridir. Dünyanın tüm kıtalarından birçok hayvan türünü barındıran Ankara Hayvanat Bahçesi, Türkiye’nin de en kapsamlı hayvanat bahçesi olacak. Türkiye’nin en büyük temalı hayvanat bahçeleri arasında Türkiye’ye ve Ortadoğu’ya hizmet etmeyi hedefleyen en büyük hayvan hastanesi de yine hayvanat bahçesinde yer alacak.

Aynı zamanda Türkiye’nin ilk hayvanat bahçesi olacak olan Ankapark Hayvanat Bahçesi, içinde safari parkı da bulunduracak ve hayvan türü sayısı 80’den 270’e çıkacak.

3- Ankara Hayvanat Bahçesi’ndeki Hayvanlar Nerede?

Ankara Hayvanat Bahçesi’ndeki hayvanların nerede olduğu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmamıştır.

4-  Ankapark Hayvanat Bahçesi’nde Neler Olacak?

Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Habertürk TV’nin Teke Tek programında Ankara Hayvanat Bahçesi nerede, ne zaman açılacak başlıklı soruları yanıtladı. AnkaPark’la ilgili hukuki sorunların olduğunu belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankapark projesi ile ilgili şöyle konuştu:

”Orası 1200 dönüm, yanında 1000 dönüm eski hayvanat bahçesi var. Evcil hayvanların bulunduğu, evcil olmayan yırtıcı hayvanların birebir animasyonlarının yapıldığı bir hayvanat bahçesini planlıyoruz.Üzüldüğümüz şu; hayvanat bahçesinin içerisinde çok sayıda heykeller var, Çin’den getirilme. Belediyenin çok sayıda otobüse ihtiyacı var, bir tane otobüs alınmamış. Bunları almak yerine robot heykel, kol saati heykeli alınmış 1,5 milyon liraya. Kaldırdım ben bunu. İsteyen belediye varsa hibe etmeye hazırım. Belediye başkanlarına, muhtarlara söylüyorum, isteyen istediği gibi gelsin alsın.”

4- Ankara Hayvanat Bahçesi’nde Hangi Hayvanlar Var? 

Ankapark’ta yapılan Ankara Hayvanat Bahçesi’nin yapım aşaması henüz tamamlanmadığı için içerisinde henüz hayvan bulunmamaktadır. Ancak Ankara’nın Sincan ilçesinde bulunan Sincan Hayvanat Bahçesi’nde aşağıda yer alan hayvanları görebilirsiniz:

LamaMidilliGeyikAntilop Deve kuşuSülünTavus kuşuAnkara kedisiAnkara keçisiCüce keçi Değişik türlerden köpekÖrdekKazKuğuTavşanTavuk HorozKanguru

Sincan Hayvanat Bahçesi’ne Nasıl Gidilir?

YouTube video

Ankara’da Harikalar Diyarı’nın karşısında yer alan Sincan Hayvanat Bahçesi’nde ördek, kuğu, kaz, tavus kuşu, sülün, angora keçisi, geyik, lama, midilli ve keçi olmak üzere 16 türden 387 evcil hayvan bulunuyor.

Sincan Hayvanat Bahçesi, Ankara evleri tarzında dekore edilmiş kafeteryası, 2 adet suni çim sahası, 2 adet basketbol ve voleybol sahası, 9 metrelik parkuru ve iki oyun alanı bulunan küçük bir hayvanat bahçesidir. Ankara Hayvanat Bahçesi nerede sorusunu soran hayvan severler açılış tarihi gelene kadar Sincan Hayvanat Bahçesi’ne gitmek isterler ise ulaşım adresi şu şekildedir:

”Akşemsettin, Gökhan Sk. No:1, 06934 Sincan/Ankara”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!