featured

Anne Sütünü Artıran Besinler Nelerdir ? Anne Sütünü Yağlı Yapan Besinler Neler? 10 Farklı Kaliteli Süt Yapan Yiyecekler Listesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anne sütünü artıran besinler listesi yeni doğum yapan ya da sütünün yeterli olmadığını düşünen annelerin en çok merak ettiği konular arasında. Anne sütünün yeterli miktarda gelmemesi, bebeğin formül mamayla beslenmesine ya da yeterli kilo alamamasına neden olabiliyor.

Mucizevi bir besin olan anne sütü çocukluğun bağışıklık sisteminin en önemli yapı taşı konumunda bulunuyor. Bu nedenle annelerin mümkün olduğunca bebeğini anne sütüyle beslemesi öneriliyor.

Anne Sütünü Arttırıcı Besinler Nelerdir?

Anne sütünü arttırıcı besinler nelerdir? Anne sütünü arttıran besinler içeriği bir hayli fazladır. Bu besinler düzenli ve yeterli tüketildiği takdirde sütün daha bol, yağlı ve kaliteli olmasını sağlayacaktır.

1- Yeni Doğum Yapan Annenin Sütü Nasıl Artar?

Yeni doğum yapan annenin sütü nasıl artar? Yeni doğum yapmış bir anne için yalnızca belirli başlı besinleri tüketmek yeterli olmayacaktır. Yeni annelerin vücutları henüz seri süt üretimine geçemedikleri için, muhtemelen sütü gelmeyecektir. 

Bu nedenle ne kadar besin tüketirse tüketsin, vücudun çok süt üretebilmesi yeterli olmaz. Yeni doğum yapan lohusa kadınların bu besinleri tüketirsen, sık emzirmeye gayret göstermesi de oldukça önemlidir. Kısacası doğumdan sonra sütü gelmeyen anne emzirmeye devam etmeli! Sık emzirme ile süt kanalları açılabilecek ve beyin süt üretimine başlayabilecektir.

2- Süt Yapan Meyveler Hangileri? Hangi Meyve Anne Sütünü Artırır?

Süt yapan meyveler hangileri? Meyveler anne adaylarının yeterli vitamin ve mineral desteğini alabilmelerini sağlayacaktır. Bunun yanı sıra tatlı içeriği bulunan meyveler, annelerin tatlı krizlerini ortadan kaldırarak, gereksiz kilo alımını engelleyebileceklerdir. Süt yapan meyve türleri ise şu şekildedir;

DutİncirHurmaKayısıArmutAyva

3- Anne Sütünü Artıran Mucizevi Yiyecekler Neler? 

Anne sütünü artıran besinler yalnızca meyvelerle sınırlı değildir. Özellikle rezene çayı anne sütünü artıran mucizevi yiyecekler içerisinde bulunuyor. Sütü büyük ölçüde artıran bu besin genellikle çay olarak demlenmekte ve tüketilmektedir.

Ancak rezene çayının tüketiminde oldukça kontrollü davranılmalıdır. Çayın günde 2-3 fincanı geçmesi durumunda, birden sütün kesilmesi söz konusu olabilir. Rezene çayı anneler tarafından düzenli ve yeterli oranda tüketildiğinde, bebeklerin gaz problemlerini de ortadan kaldırabilecektir.

4- Anne Sütünü Artıran Besinler Kadınlar Kulübü Ne Diyor? Süt Arttırıcı Besinler Kadınlar Kulübü 

Anne sütünü artıran besinler kadınlar kulübü platformunda da sıkça konuşulan bir konudur. Kadınların nabzını tutan bu platform, herhangi bir konuda problem yaşayan kadınlar içinde yol gösterici olmaktadır. 

Bu platform üzerinde en çok önerilen besin içeriği yulaf lapasıdır. Yulaf ezmesi bilindiği üzere, tamamen protein kaynağı olarak öne çıkmaktadır. Yüksek oranda protein içerdiği için sütün kalitesini de önemli ölçüde artırmaktadır. 

Üstelik yulaf ezmesi içerdiği yüksek lif oranı sayesinde annelerin tokluk süresini uzatabilecektir. Anne sütünü artıran besinler arasında bulunan yulaf lapası yulaf ezmesi, süt, şeker ya da bitter çikolatanın karıştırılması ve pişirilmesi ile 3-5 dakikada yapılabilecektir. Pişirme sonrası soğutulup meyve ve kuruyemişlerle tüketilmesi önerilmektedir.

YouTube video

5- Ender Saraç Anne Sütünü Artıran Yiyecekler Olarak Ne Öneriyor? 

Ender Saraç anne sütünü artıran yiyecekler olarak kefir ve ayranı önermektedir. Emzirme döneminde yeterli sıvı desteği sütün artmasını, yağlanmasını ve kalitesini arttırabilecektir. 

Kalsiyum ve Prebiyotik içeriği sayesinde öne çıkan kefir ve ayran anne sütünün çoğalmasında oldukça etkilidir. Bu nedenle sütünün miktarını artırmak isteyen annelerin günde en az 1-2 bardak kefir ve ayran tüketmesi önerilir.

6- Anne Sütünü Artıran Besinler İbrahim Saraçoğlu Kürleri 

Anne sütünü artıran besinler İbrahim Saraçoğlu kürleri istenen düzeyde süt üretimi açısından yeterli olabilir. Bitkisel kürler birden fazla doğal ürünü içerisinde barındırdığı için vücudun hızlı bir şekilde süt üretmesine yardımcı olur. İbrahim Saraçoğlu’nun emziren anneler için önerdiği kürün malzemeleri ve tarifi şu şekildedir;

Malzemeler

Kuru İncirHavuçDereotu

Yapılışı

Yarım litre klorsuz suyun içerisine kuru incir, havuç dilimleri ve küçük küçük doğranan dereotu atılır. Yaklaşık 5-10 dakika kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra anne sütünü artıran besinler içerisinde yer alan kür, süzülerek sabah-akşam bir bardak olacak şekilde tüketilir.

7- Diğer Anne Sütünü Artıran Besinler Listesi 

Anne sütünü artıran besinler listesi bir hayli fazladır. Özellikle ev yapımı hoşaflar, taze sıkılmış meyve suları ve çorbalar bol bol tüketilmelidir. Bunlar dışında anne sütünü artıran besinler şu şekilde sıralanabilir;

Et, balık ve tavuk gibi protein içeriği yüksek olan besinler,Isırgan, pazı, ıspanak ve roka gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler,Malt içecekler,Bulgur içeren kısır ve pilavlar,Tahin helvası,İrmik tatlısı,Brokoli,Sarımsak,Soğan,Kabak,Çiğ kuruyemiş çeşitleri anne sütünü artıran besinler arasındadır.

8- Bonus: Anne Sütünü Artıran Kesin Çözüm Su! 

Anne sütünü artıran kesin çözüm su, su , su! Bir anne sütünü artırmak için kaç çeşit besin tüketirse tüketsin yeterli oranda su tüketmediği takdirde sütü olmayacaktır. Emziren annelerin su tüketimi kilogram ağırlıkları üzerinden belirlenmelidir.

N kilogram olan bir annenin N*30+500 ml su tüketimi uygun görülmüştür. Ancak bu hesabı yapamayacak durumda olan kişilerin minimum 3 litre su tüketmesi, kaliteli ve yeterli süt üretimini sağlayabilecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!