featured

Antik Çağların Titanik'i | 2500 Yıl Önce Batan Geminin Tarih Dolu Enkazı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan’ın Çuha Adası yakınlarında keşfedilen 2500 yıllık batan gemi enkazı görenleri şaşkına çevirdi. Denizaltı kamerası ile keşfedilen gemi enkazından adeta tarih fışkırdı!

Yunanistan’ın Çuha Adası’na yakın bir yerde keşfedilen gemi enkazından binlerce yıllık  toprak kaseler, yemek masaları ve masa ayakları ele geçirildi. Bölgenin ticari konumu geminin bir kargo gemisi olabileceği yönünde iddiaları güçlendirdi. İşte tarih fışkıran geminin detayları…

Yemek Takımları, Tamir Malzemeleri ve Bronz Bir Mızrak Ele Geçirildi!

Yemek Takımları, Tamir Malzemeleri ve Bronz Bir Mızrak Ele Geçirildi!

2000 yılı aşkın bir süre önce Ege Denizi’ndeki Antikythera adasında batan antik bir Yunan gemisinden paha biçilmez arkeolojik eserler gün ışığına çıkarıldı. Woods Hole Oşinografi Enstitüsü web sitesinde, 1900’den beri var olan batık gemiden çıkarılan eşyalar arasında yemek takımları, gemi tamir malzemeleri ve gerçek boyutlu bir savaşçı heykeline ait olduğuna inanılan 2 metre uzunluğunda bronz bir mızrak olduğu belirtildi.

Gemi Tahmin Edilenden Daha Çok Daha Büyük!

Gemi Tahmin Edilenden Daha Çok Daha Büyük!

Ekip, 15 Eylül ile 7 Ekim tarihleri ​​arasında otonom bir su altı aracına yerleştirilen stereo kamera yardımıyla ilk olarak bölgenin 3 boyutlu haritasını çıkardı. Özel ekipmanla enkaz alanına dalan dalgıçlar, antik Yunan gemisinin yükünün büyük bir kısmının denizin tortullarında korunduğunu tespit etti. Araştırmalar, batık gemilerin dağılım aralığının önceden düşünülenden çok daha büyük olduğunu ve gemilerin boyutlarının da önceden düşünülenden çok daha büyük olduğunu gösterdi.

Kazı Çalışmaları Bir Dalgıçın Ölümü Sebebi ile Durduruldu!

Kazı Çalışmaları Bir Dalgıçın Ölümü Sebebi ile Durduruldu!

Araştırma sürecinde, şimdi Adikitera düzenlemesi olarak adlandırılan ve gök cisimlerinin konumunu simüle etmek için kullanıldığına inanılan son derece karmaşık bir mekanizma da keşfedildi. Çalışmalar için kullanılan tekerlekli mekanizma bilinen en eski analog bilgisayar olarak kabul edilmekteydi ve geçmişi M.Ö. Birinci yüzyıl teknolojisinin eşsiz bir örneği sayılıyordu. Ayrıca kazı çalışmaları sırasında yolunda gitmeyen sebepler bir dalgıçın ölümüne ve iki dalgıç yaralanmasına da sebep oldu.

Antik Çağların Titanik'i!

Antik Çağların Titanik’i!

Gemi enkazının neredeyse 300 metrelik bir alana savrulduğunu belirten araştırmacı şirket, geminin uzunluğunu yaklaşık 50 metre olarak hesapladıklarını söyledi ve şöyle ekledi:

“Gemi, şimdiye kadar keşfedilen, eski çağlara ait en büyük gemi enkazını oluşturuyor. Bu gemi antik çağların Titanik’i”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!