featured

Apple Glass Teknolojisi Nedir? Apple Akıllı Gözlük Özellikleri ve Fiyatları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple Glass teknoloji devi Apple’ın, gelecekte kullanıcılarıyla buluşmak için tasarladığı kendi akıllı gözlükleridir. Artırılmış gerçeklik teknolojisi sağlaması beklenen gözlükler, fiyatları ve özellikleri nedeniyle insanların dikkatini çekiyor gibi görünüyor.

Apple markası sadece iPhone ve iPad’in dikkatini çekmekle kalmadı, aynı zamanda farklı alanlarda pek çok alanda insanların ilgisini çekti. Uzun süredir gündemde olan firmanın, kendi arabasını da geliştirdiğini iddia ediliyor. Sızan bilgiye göre Apple, AR (Artırılmış Gerçeklik-Artırılmış Gerçeklik) tabanlı akıllı gözlükler için kolları sıvadı. İsterseniz gelin bu yeni teknolojiye yakından bakalım…

Apple Glass Akıllı Gözlük Nedir?

Apple, teknolojiyi en iyi şekilde kullanan firmalardan biridir. Son zamanlarda özellikle akıllı gözlük soruları iyice artmakla birlikte gözlük üzerinde çalışıldığı da iddia edildi. Ancak gerçekler su yüzüne çıktı. Apple kısa süre önce Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne bir başvuruda bulundu. Başvurunun yapılmasının ardından başvurunun adının “kısmi optik ayar sonrası görüntüleme sistemi” olduğu söylendi.

Kablosuz bağlantı kullanan ve bilgileri aksesuar olarak işlemek yerine bilgi görüntüleyen gözlükleri düşünün. Diğer bir deyişle, Apple Watch gibi, kullanıcılar yalnızca sınırlı işlemleri gerçekleştirebilecek; ancak aynı zamanda kullanıcıların hayatlarını kolaylaştıran bir teknoloji sağlayacak. Bilgiler her iki gözlük çiftinde de görülebilir ve bunların Starboard adlı bir kullanıcı arayüzünü çalıştırmaları beklenirse bu bilgiler hareketlerle değiştirilebilir. Yani gözlüklerin kontrolü el hareketi ile yapılacaktır diyebiliriz. Apple’ın son teknolojilerinden İphone 12 Pro Max özellikleri de kullanım konforuna odaklı düzenlenmişti…

Apple Glass Akıllı Gözlük Özellikleri Nelerdir?

Bloomberg raporuna göre Apple Glass özellikleri, iPhone’daki bilgileri yüzünüze getirecek özellikler olarak tasarlanıyor. Özellikle gözlük, kullanıcının iPhone cihazıyla senkronize edilecek ve kullanıcının görüş alanında kısa mesajlar, e-postalar, haritalar ve oyunlar görüntüleyecektir.

Apple ayrıca Apple TV ve Apple Watch gibi üçüncü taraf uygulamalar için bazı planlar geliştirdi ve uygulamanın özel bir uygulama mağazası sağlaması bekleniyor. Raporlara göre, en son Apple gözlük prototipi, bir çift basit plastik gözlük gibi görünüyor. Apple Watch nedir, özellikleri nelerdir gibi soruları da bir süre yine çokça duymuştuk…

Gözlüğün sağ tarafında bir LiDAR tarayıcı olacak. Gizlilik nedeniyle başka kamera görünmese de tasarımın değişebileceğini de lütfen unutmayın. Ayrıca kablosuz şarj teknolojisini kullanan plastik bir stand ile birlikte gelecektir. Ray-Ban gözlükleri kadar hafif olmayacak olsa da yine de rahat ve kullanışlı olması ve günlük kullanımda sorun yaratmaması beklenmektedir.

Apple Glass Fiyatları Nedir?

Apple Glass fiyatları, güvenilir kaynaklara göre, 499 ABD Doları (vergi dahil) olarak fiyatlandırılmıştır. Özellikle Microsoft Hololens 2’nin 3.500 dolarlık fiyatı ile karşılaştırıldığında, Apple gözlüğün piyasaya çıkış fiyatı rakip sanal gerçeklik gözlüklerinden çok daha ucuz.

Hololens’in maliyetinin çoğu, tüm sanal gerçeklik sistemlerinin gözlükler üzerinde olmasından kaynaklanıyor. Öte yandan Apple akıllı gözlük, tamamlayıcı iPhone ile kullanılacağı için Hololens’e göre daha az parça ve karmaşıklığa sahip olacak.

Apple Glass Akıllı Gözlük Teknolojisi Nedir?

Akıllı gözlüklere optik teknolojili baş üstü ekranlar da denmektedir. Kullanıcıların lens üzerindeki görüntüleri görmesini sağlayan giyilebilir akıllı cihazlar, akıllı gözlükler olarak tanımlanmaktadır. Kısacası göz hizasında şeffaf plastik perde bulunmaktadır. Kişi bu ekrandan normal ortamı gördüğünde online olarak da bilgi alabilir.

Apple Glass Ne Zaman Tanıtılacak?

Son haberlere göre Ming Guo ve Jon Prosser, Apple akıllı gözlüğün 2022 ve 2021’de piyasaya sürülebileceğini söyledi. Jon Prosser (Jon Prosser) bunu videoda ayrıntılı olarak açıkladı ve Apple’ın ana planının Apple gözlüklerini sonbaharda piyasaya sürmek istediklerini bildirdi. Koronavirüs nedeniyle etkinliğin nasıl düzenleneceği ise henüz belli değil..

Apple Glass Ne Zaman Satışa Çıkacak?

Jon Prosser’e göre Apple akıllı gözlüğü, 2021’in başlarında piyasaya sürüldükten sonra birkaç ay boyunca satışa çıkmayacak. İlk nesil Apple cihazlarında da durum buydu. Bu süre zarfında Apple, cihazı başlatmak için gerekli adımları attı ve geliştiriciler yeni cihaz için hazırlık yapma fırsatına sahip oldu.

Jon Prosser’in söylediklerine göre, 2021’in son çeyreğinde veya 2022’nin eyalet çeyreğinde Apple akıllı gözlüğün satışa sunulması bekleniyor.

Bonus! Akıllı gözlüklere ilgiliyseniz ve Apple Glass’ın çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorsanız, sizler için güzel bir tanıtım videosu getirdik. İyi seyirler 🙂

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!