featured

Apple Watch Series 6 Kullanıcılarını Zirveye Taşıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple Watch Series 6 üstün özelliklere sahip olan efsanenin son serisi olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Apple Watch, dünyanın en çok satan saati olarak tarihe geçti. 2015 yılında piyasaya sürüldüğü ilk günden bu yana “en iyi akıllı saat” unvanını korumaya devam ederken, tüm saat kategorilerinde de “dünyanın en çok satan saati” olarak gündemde yerini aldı.

Akıllı saat, İsviçre menşei Svvatch ve TAG Heuer gibi dünya devleri saat markalarına üstünlük sağlayarak toplam satış adedini aşan bir performansla öne geçmesini başardı. Bütün bu başarılara sahip olarak piyasaya sürülen her yeni model teknoloji severlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Üstün özelliklere sahip olan efsane serinin son üyesi Apple Watch Series 6 modeli yenilikleri sizlerle:

Apple Watch 6 Alışılmış Tasarımıyla

Apple Watch Series 6 incelendiğinde kendinden önceki modelle tasarım olarak aynı olduğunu görmekteyiz. Mavi ve kırmızı renk seçenekleri eklenen modelde, uzay grisi, altın ve gümüş gibi farklı renklerde yerini alıyor. Yurt dışında paslanmaz çelik gövde seçeneği sunarken, Türkiye’de alüminyumdan üretilen bir gövdeye sahip olduğunu görmekteyiz.

Bir önceki modelden daha ince gövdeye sahip olan model, 40 mm ve 44 mm olmak üzere iki farklı boyut seçeneğiyle sunuluyor.  Test edilen ve boyut ölçüsü ile erkek kullanıcılar için ideal olan 44 mm’lik olandır.

Bir önceki seri ile parlaklık, boyut ve çözünürlük açısından aynı olan Apple Watch Series 6 açık ekran özelliği yönünden fark atarak her zaman ileride olmayı başarıyor. Bu özellik aktif edildiğinde ekranın 2.5 kata kadar daha yüksek parlak olduğunu görmekteyiz. WatchOS 7 güncellemesiyle birlikte arayüzlerine kavuşan kullanıcılar aynı zamanda hazırladıkları saat arayüzlerini paylaşabilme imkanı da buluyor.

Tasarımına ilişkin verilebilecek son detay ise Solo Loop kayışlardır. Modelle birlikte tanıtılan Solo Loop kayışlar, lastik bir bant gibi bileğe tam olarak oturduğunu görmekteyiz. Toka ve kilit sistemi bulundurmayan kayışların 9 farklı boyutu bulunuyor. Online satış sayfasında yer alan “bilek ölçüsü alma” adımlarını takip ederek bileğinize uygun Solo Loop kayışı temiz edebilirsiniz.

Apple Watch 6 ile Önce Sağlık

Piyasaya çıktığı andan bu yana gözde haline gelen ve kendinden başarıyla söz ettiren akıllı saatin, sağlık ve fitness özellikleri açısından kendini geliştirmiş olduğunu görüyoruz. Yeni modelde karşımıza çıkan Sp02 sensörüdür. Covid salgını tanısında önemli yere sahip olan Sp02 ile ilgili bilgi vermek gerekirse; oksijen doygunluğu olarak da bilinmektedir.

Oksijen yüzdesini ifade eden Sp02, kırmızı kan hücrelerinin ciğerlerden vücuda oksijenli kan taşımakta ve ne derece iyi taşındığını gösteriyor. Kandaki oksijen yüzdesi 95-100 arasında olması normal iken, yüzde 90’ın altındaki oksijen seviyesi düşük olarak kabul görülüyor. Bu durumla karşılaşan kullanıcın doktora gitmesi tavsiye ediliyor.

Apple Watch Series 6. Üzerine düşen vazifeyi yerine getirebilmek için; yeşil, kırmızı ve kızılötesi LED’lerden oluşan dört kümenin yanı sıra kandan geri yansıtılan ışığı ölçmek için arka kristalinde bulunan dört fotodiyotu kullanıyor. Sonucun doğruluğunu artırmak ve ciltteki doğal değişkenleri gidermek için kullandığı fodiyot ile yeşil, kırmızı ve kızılötesi LED’ler eşliğinde kan damarlarına ışık gönderirken geri yansıyan ışık miktarını ölçüyor.

Yapılan bu ölçüm sayesinde kanın rengi tespit ediliyor ve oksijen miktarı belirleniyor. Apple Watch arayüzünde Sp02 ölçümü için özel bir uygulamanın olduğu

nu görüyoruz. Uygulama açıldıktan 15 saniye sonra oksijen seviyesi raporlanıyor. Önceki raporları da  iPhone üzerinde Sağlık uygulaması altında görüntüleyebiliyorsunuz.

Sp02 özelliği dışında yeni modelde Watch Series 5 te olduğu gibi EKG ölçümü de yapabiliyor. Digital Crown’a 30 saniye boyunca tutarak, kalpten gelen elektrik sinyallerini okutabilirsiniz. WatchOS 7 ile kullanıcılarına dans takibi ve uyku takibi imkanları sunuyor.

Koronavirüs salgınıyla yakından ilgilenen cihaz, covidle mücadele de el yıkamaya da önem veriyor. El yıkama ile ilgili hatırlatıcısı olan akıllı saat, el yıkama sürecini otomatik algılıyor ve doğru bir şekilde el yıkanması için yönlendirmeler de bulunuyor.

 

Apple Watch Series 6. Yüksek Performans

Apple Watch Series 6, S6 işlemciden gücünü alarak yüksek performansına devam ediyor. A13 Bionic işlemcisini temel alan bu işlemci çok daha hızlı bir performans hizmeti sunuyor. Uygulama açılışlarının aynı olması açısında farkı olmayan akıllı saatin, serinin yeni modelinin güçlü olması teknoloji severlerin hoşuna gidiyor.

Daha güçlü olmasının yanı sıra ultra geniş bant antenlerine sahip olmanın ayrıcalığını yaşatıyor. Yeni deneyimlere kapı aralayan ultra geniş bant antenleri sayesinde konumunuz belirleniyor. Hep Açık Retina ekranı 2.5 daha artırılmış bir şekilde sunuluyor ve güneş ışığı altında daha iyi görülebilirlik sunuyor.

Daha İyi Olabilir miydi?

18 saat süren pil performansı olduğunu belirten üretici firmanın, sonraki serilerde daha uzun pil ömürlü modeller piyasaya sürmesi gerektiğini belirtiyoruz. Yeni modelde daha hızlı şarj olabilen akıllı saat, gün boyu kullanımında pil ömrü açısından problem yaşatmıyor.

Şarjla ilgili bir detay dikkatlerini kendine çekiyor. Artık ürün ambalajlarında şarj adaptörünün bulunmadığını görüyoruz ve sadece şarj kablosunun yer aldığını biliyoruz. Yeni modelde gördüğümüz yeniliklerden biri de her zaman açık altimetre özelliğidir. Bu özellik sayesinde gerçek zamanlı yükseklik ölçülerek biliniyor ve altimetre özelliği ile dağcıların ve doğa gezginlerinin daha çok dikkatini çekiyor.

Apple Watch Series 6 Özellikleri

1-Kandaki Oksijen Doygunluğu Ölçümü

Akıllı saat kandaki oksijen düzeyini (Sp02) ölçmesiyle kullanıcılarına ayrıcalık sunuyor. Kandaki oksijen değerinin düşük olması durumunda kişinin bilinçli olmasını sağlayarak doktora yönlendirebiliyor.

2-EKG Desteği

Apple Watch Series 6 elektrokardıyograf benzer EKG sonuçları sunuyor.

3- Apple Watch Series 6 Suya Dayanıklılık

Apple Watch Series 6.50 metreye kadar suya dayanıklılığı ile yüzmeyi sevenlerin dikkatini kendine çekmeyi başarıyor.

4-Yeni renk seçenekleri

Kırmızı ve mavi renk seçenekleri kullanımı ile beğenileri kazanıyor.

5-Uyku Takip Yeteneği

Uyku takip yeteneği ile kişisel uyku belirleme noktasında kullanıcılarına yardımcı oluyor.

İşletim Sistemi

 

WatchOS 7.0 işlemci: Çift çekirdekli Apple S6RAM: 1GBDepolama: 32 GBEkran: 448 x 368 piksel çözünürlük1,78 inç Retina OLED: Hep Açık Retina ekran Sensörler ivme ölçer, jiroskop, kalp ritmi,

barometre, her zaman açık altimetre, pusula. Sp02. V02Max Suya dayanıklılık

50 metreye kadar BağlantılarWi-Fi 802.11 b/g/n. dual-band. Bluetooth 5.0 Boyutlar44 x 38 x 10.4 mm44 mm veya 40 mm kasa Ağırlık1 gram

Gelişmiş özellikler, işletim sistemi ve donanım performansı, malzeme kalitesi

 

 

Apple Watch SE 6 Teknik Özelliklerinin Artı Ve Eksileri

 

Yeni modeliyle bir adım daha öne çıkan Series 6.tavsiye edilebilecek ürünlerin başında geliyor. Satış fiyatı ve pil süresi haricindeki memnuniyetleri dile getiriyoruz. Kandaki oksijen seviyesini de ölçebilen yeni model yetenekleriyle artık rakipsiz bir hale geliyor. Sağlıkla ilgili sunulan bu hizmet, bir önceki serilerden farklı olarak kendini gündemde tutmayı başarıyor. Sonraki serilerde pil ömrü performansının daha uzun gitmesi talepler arasında yerini alıyor.

 

 

Apple’ın en gelişmiş akıllı saati Watch Series 6. bir önceki seri olan Series 5’den çok fazla farklı bir özelliği üzerinde bulundurmuyor. Yeni bir akıllı saat isteyenler için dikkat çekici olan akıllı saat, en büyük yeniliği olan kandaki oksijen miktarını ölçerek raporlaması ile Series 5 cantunçer kullananlar için dikkat çekici gelmiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!