featured

Araba Sürmenin Cesaret İstediği Dünyanın En Tehlikeli 10 Yolu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Dünyanın en tehlikeli 10 yolu listemizde birbirinden tehlikeli ve ölümcül yolları tanıtacağız. Bu yollarda bırakın araba sürmeyi, yürümek bile büyük bir cesaret gerektirmektedir. Her yıl yüzlerce insanın hayatını kaybettiği bu yollar dünyanın farklı ülkelerinde yer almaktadır.

Kimi zor yollar dağlık alanlarda, uçurumlu kayalıklarda bulunurken, kimileri de deniz seviyesinde bulunmaktadır. Bu yollar bizim her zaman kullandığımız yollardan farklı özelliklere ve hava koşullarına sahiptirler. Kimi yollarda iki aracın yan yana geçmesi bile oldukça güçtür. Bu nedenle de birçok kişi uçurumdan yuvarlanarak hayatını kaybetmektedir. 

Araba sürmek, motosiklet sürmek veya yürümek güvenli alanlarda yapılması gereken işlerdir. En ufak dikkatsizlikte ölümle sonuçlanacak alanlarda bu aktiviteleri yapmak büyük risklidir. Bu nedenle sizlere tanıtacağımız bu yollara giderseniz olabildiğince dikkatli olmaya çalışın.

Dünyanın En Tehlikeli 10 Yolu

Listemizde yer alan yollar Fransa’dan Filipinler’e, Yeni Zelanda’dan Türkiye’ye birçok farklı ülkeden yollardır. Bu yollar hem yapıları bakımından hem de ölüm oranları bakımından haberlere de konu olmuş yollardır. Bu zorlu yolları gördükten sonra kendi köy yollarınıza şükredebilirsiniz. Şimdi gelin bu yollara yakından bakalım.

1- Güney Yungas Yolu – Bolivya

Güney Yungas yolu, 1995 yılında dünyanın en tehlikeli yolu olarak tescillenmiştir. Çünkü bu yolda yılda en az 300 kişi maalesef hayatını kaybetmektedir. Yolun genişliği 3 metre olduğundan iki aracın yan yana geçmesi oldukça güçtür. Bariyerlerin de olmadığı ve uçurum kenarında olan bu yolda arabalar uçurumdan kayma tehlikesi yaşamaktalar. Ölüm yolu olarak da bilinen bu yoldan geçmek büyük cesaret istemektedir.

2- Vitim Nehri Köprüsü – Rusya 

2 metre genişliğinde olan bu köprü Rusya’daki Vitim nehri üzerinde yer almaktadır. Tamamen ahşapla yapılmış olan bu köprüden arabayla geçmek oldukça güçtür. Ayakları pek de sağlam olmayan bu köprüden geçerken her an nehrin serin suları ile tanışabilirsiniz.

3- Skippers Kanyon Yolu – Yeni Zelanda

Sarp uçurumların kenarında yer alan bu yolda araba sürmek için özel bir belgeye sahip olmanız lazım. Yolun kenarlarında bariyer bulunmamaktadır bu da sert rüzgarlardan savrularak uçurumdan düşme ihtimalini artırıyor. Bir de yolun dar olması işleri oldukça zorlaştırıyor. Özel izin almış olsanız bile karşıdan bir araç gelmesi durumunda sıkıntılı anlar yaşayabilirsiniz.

4- Luxor Al Hurghada Yolu – Mısır

Mısır’da bulunan yol dünyanın en tehlikeli yolu listesinde yer almaktadır. Fakat bu listeye ne sarp uçurumlarda olma özelliği ile ne de tehlikeli sularda olma özelliği ile girmiştir. Bu yolda giden araçlar geceleri haydutların ve eşkıyaların hedefi haline gelmektedir. Bunun bilincinde olan şoförler gece bu yolu kullanmak zorunda kalırsa farlarını kapatarak yollarına devam ederler.

5- Shyari Ishtyari Yolu – Hindistan

Hindistan’daki bu yol özellikle adrenalin tutkusu olan motorcuların en sevdiği yoldur. Çok dar olan bu yolda ilerlerken birçok faktöre dikkat etmeniz gerekiyor. Sert virajlarda büyük dikkat etmelisiniz. Kayalıklardan düşecek taşlara karşı gözlerinizi dört açmalısınız. Karşıdan gelebilecek bir araca karşı hazırlıklı olmalısınız. Pür dikkat bir konsantrasyon ile ilerlemelisiniz.

6- Halsema Otoyolu – Filipinler  

Sagada bölgesine gitmek isteyen turist ve yerliler mutlak suretle bu yolu kullanmak zorunda kalıyorlar. Açıkçası turistler bu yolu seviyorlar ve bazı noktalarda durarak fotoğraf çekiyorlar. Fakat deniz seviyesinden 2000 metre yukarıda olan bu yol en sert yüzünü kışın göstermektedir. Yolda ani kaymalar ve çökmeler yaşanmaktadır. Bu çökme anına denk gelen kişilerin kurtulma şansları oldukça düşüktür.

7- Atlantik Yolu – Norveç

Dünyanın en tehlikeli 10 yolu arasında Norveç’teki Atlantik Yolu da yer almaktadır. Çünkü bu yol iki deniz arasında bulunur. Sert dalgalara maruz kalan bu yol şoförler için de oldukça tehlikelidir. Yolu kullandığınız o an sert bir dalga ile savrulabilir ve denize uçabilirsiniz. Ayrıca sürekli olarak deniz suyu ile ıslanan bu yolda direksiyon hakimiyeti de oldukça güçtür. Bir gün rotanız bu yola düşerse aşırı dikkatli olmanızda fayda vardır.

8- Himalayalar – Güney Asya

Himalayalar’ın zaten zorlu bir bölge olduğu biliniyor. Bir de bunun üstüne bakımsız ve uçurumlu yollar eklenince ölüm bölgesi oluşmuş oluyor. Yerden 3 metre yükseklikte bulunan bu yol bakımsız ve kayalık bir yoldur. Bu bakımsızlık nedeniyle araçlar devrilebilmekte hatta uçurumdan uçabilmektedir. Ölüm tehlikesinin yüksek olduğu bu yoldan geçmek gerçekten de cesaret istemektedir.

9- Gois Geçidi – Fransa

Fransa’da bulunan Gois geçidi bir deniz üzerinde yer almaktadır ve Fransa’ya ait bir adanın yoludur. Bu yolun özelliği ise günde iki defa medcezir nedeniyle suların altında kalmasıdır. Yolda sessiz sakin ilerlerken bir anda sular altında kalma tehlikesi geçirebilirsiniz. 

10- Bayburt Of Yolu – Türkiye

Dünyanın en tehlikeli yolları arasında Türkiye’den de bir yol yer almaktadır. Bayburt ile Of arasında bulunan bu yol birçok dergiye göre seyahati en zorlu olan yollar arasındandır. Yolun manzarası her ne kadar güzel olsa da yolda ilerlerken aşırı dikkat gerekiyor. Bariyersiz olan bu yollarda en ufak bir dikkatsizlik uçurumdan uçmakla sonuçlanabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!