featured

Araç Seramik Kaplama Nedir? En Güzel Seramik Kaplama Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sıfır otomobil sahiplerinin dahi tercih ettiği seramik kaplama nedir? Nasıl yapılır? En iyi seramik kaplama markaları hangileridir? Seramik kaplama fiyat Ankara ve İstanbul arasında değişiklikler var mıdır? İşte, seramik kaplama işlemi hakkında merak edilen her şey…

Seramik Kaplama Nedir ? Ne İşe Yarar? 

YouTube video

Hidrojen, karbon, azot ve silis organik bileşiklerinden oluşan ve uygulandığı yüzeyde son derece hidrofobik, dayanıklı ve esnek sert bir yüzey oluşmasını sağlayan yüksek performanslı polimer olan nanolex si3d boyaya çizik dayanımı kazandırır. Ağır hava şartları ya da kimyasal maddelere karşı direnç kazanan kaplamanın sertliği 9H + artar ve kir itici özelliği sayesinde aracın kolay temizlenmesini sağlar, yan ürünler kullanıldığında ve doğru yıkandığında 30 bin km’den daha fazla süre dayanıklılık sunar.

1 – Oto Seramik Kaplama Nedir?

Aracın orijinal boyası üzerine uygulanan, ikinci bir tabaka oluşturarak zararı engelleyen koruma tabakasına araç seramik kaplama işlemi denir. Seramik kaplamanın en önemli özelliği suyu ya da başka sıvıyı geri tepmeyi sağlayan hidrofobik yapıdır. Bu özellik sayesinde yağmur ve su damlacıkları yüzeyde birikmediği gibi kar ya da buz da araca yapışmaz. Boyanın güneş ışınlarından korunmasını sağlar, boyanın bazı dış etkenlerden kaynaklanan yerinden çıkmasını önler. Kaplama işlemi, çizilmelere karşı dayanıklıdır, bakım gerektirmez, en az iki yıl dayanır ve pasta ya da macunlardan daha parlaktır.

2 – En İyi Seramik Kaplama Markaları

Araç seramik kaplama sektöründe uzman olan ve sektörün öncüsü seramik kaplama markaları garantili işçilik ve kullandıkları profesyonel ürünler ile aracın ilk günkü gibi kalmasını sağlamaya destek olur. Aracınıza seramik kaplama yaptırma kararı aldığınızda öncelikle sertifikası bulunan, bu konuda eğitimli ve profesyonel bir servise başvurulmalıdır. Seçilen pakete, aracın büyüklüğüne ve boya durumuna göre uygulama bir gün ile beş gün arasında değişen bir süre içerisinde gerçekleşir.

3 – Seramik Kaplama Türleri Nelerdir?

Kullanılan malzemelere, uygulama şekline ve türüne göre farklı isimlerle tanınan seramik kaplama türleri bulunmaktadır. Bu işlem türleri, kendi içerisinde 4’e ayrılır. 

a – 3m Seramik Kaplama Nedir ? 

YouTube video

Formülünde bulunan silika ve silika bileşikleri ile kimyasal olarak sıvı cam özellik gösteren araç dış yüzeylerinde dış etkenlere karşı araçta koruma sağlayan koruyucu kaplamaya 3m araba seramik kaplama denir. Koruyucu kaplama aracı güneşin ultraviyole ışınlarına karşı korunmasını sağlar, boya rengi ve parlaklığını uzun süre korur. Hava sıcaklığı, kimyasal maddeler, darbeler ve çizilmelere karşı dayanıklılık sağladığı gibi kir itici özelliği sayesinde de kirlerin araç üzerinde tutunmasını engelleyerek araç yıkama ihtiyacını minimuma indirir.

b – Sonax Seramik Kaplama Nedir?

YouTube video

Araç üzerindeki yüzeysel çizikleri dolduran, örten ya da kaplayan özelliğe sahip Sonax seramik kaplama seramik yüzeye sürülen sır kaplama gibi örtücü ve kaplayıcı özelliğe sahiptir. Florin içermeyen formül ekstra pürüzsüzlük ve parlaklık sağlar. Esnek boya yüzeyinde uzun süre korumanın yanı sıra yoğun ve derin parlaklık verir. 36 ay boyunca çizik doldurma ve kapatma etkisi sürdüğü gibi kaplama boya ve parlaklığı da korur.

c – Sensha Seramik Kaplama Nedir?

YouTube video

Uygulandığı yüzey ile kovalent bağlantı oluşturarak araç üzerinde 1 ila 3 mikronluk sert tabaka oluşmasını sağlayan sensha seramik kaplama araç boyasının uzun yıllar aynı ışıltıda kalmasını sağlar. Aracı güneş ışınlarının zararlarından ya da küçük çiziklerden korumaya yardımcı olur.

d – Nanolex Si3d Seramik Kaplama Nedir?

YouTube video

Araçta kimyasal ve hava şartlarına karşı dayanıklılık sağlayan aşınmayı engelleyen ve kolay temizlenme özelliğine sahip araç kaplama ürünü olan Nanolex Si3d seramik kaplama boya sertliğini 9H +’a kadar arttırır. Uygulanan yüzeyde renk koyulaştırıcı etki sağlar ve araçta yıkamaya bağlı aşınmayı da önler.

4 – Araç Seramik Kaplama Tavsiye

Aracını aldığı ilk gün gibi görünmesini isteyen, çiziklere, matlaşmalara, lekelere, kire ve toza karşı korumasını sağlamak ve boyanın zaman içinde deforme olmasını önlemek isteyen araç sahipleri seramik kaplama uygulaması yaptırıyor ve tavsiye ediyor.

Seramik kaplama kalıcı bir uygulama değildir ancak doğru ve kurallarına uygun kullanımı halinde 2 yıla kadar etkilidir. Titiz ve görünüşe önem veren bir araç sürçüşü için seramik kaplama tavsiye edilen bir uygulamadır. Seramik kaplama küçük çizikleri önler ama araca gelen bir taşın neden olduğu büyük bir çiziği kaplamanın önlemesi mümkün değildir.

5 – Araç Seramik Kaplama Kampanyaları

Aracını her zaman yeni görmek ve tüm dış etkenlerden korumak isteyen sürücülerin avantajları nedeni ile tercih ettiği seramik kaplama uygulaması birçok markanın ürünleri ile gerçekleşmektedir. Aracın büyüklüğüne ve boya durumuna göre belirlenen uygulama ile aracın güneşin verdiği zarardan korunması, küçük çiziklerin engellenmesi, zaman içinde boyanın düşmesi ya da matlaşması gibi olumsuz birçok neden ortadan kalkar. Hidrofobik özelliği sayesinde aracın üzerinde su tutulmaz yüzeyde su damlacıkları birikmez ve dolayısı ile lekeler oluşmaz.

Araç boyasını asit yağmuru, kuş pisliği, oto şampuanlarının verdiği kimyasal zararlar, yıkamada oluşan küçük çizikler gibi sorunlardan koruma özelliğine sahip olan seramik kaplama uygulaması için firmalar her gün yeni kampanyalar düzenler. Araba seramik kampanyaları farklı avantajlar sunar ancak öncelikle seramik kaplama yaptırmaya karar verildiğinde bunu yapacak firmanın özenle seçilmesi gereklidir.

Profesyonel bir ekibe sahip seramik kaplama sertifikası olan ve seramik kaplama eğitimi almış uzman bir firma tarafından uygulanan araç seramik kaplama uygulaması uzun süre kullanım avantajı sunacaktır. Seramik kaplama aracın boyasını korur ya da korumadığı gibi zarar verir bu nedenle araba seramik kaplama fiyatları konusunda ucuz ya da pahalı diye aramaktansa kaplama uygulamasını doğru yapacak adres bulmak çok daha önemlidir. Seramik kaplamanın derin çizikler ya da taş vurmaları dışında son derece kusursuz uygulanması gerekir çünkü aksi durumda seramik kaplama araç yüzeyinde tutunamaz.

Aracın seramik kaplama uygulaması öncesinde hazırlanması da oldukça önemlidir, hazırlık aşamasındaki pasta cila ve uygulama metodunun önemi işlem sonrasında ortaya çıkar. Araç seramik kaplama uygulaması öncesinde temizlenmeli ve maskelenmeli, boya restorasyon işleminin de kesinlikle uygulanması gerekli, bu uygulamalar neticesinde araç yüzeyi tamamen pürüzsüz hale getirilmeli. Aracın büyüklüğüne göre değişen araba seramik kaplama fiyatlarını belirleyen bir başka detay ise kullanılan seramik kaplama ürünün markasıdır.

Aracın boyasını bir zırh gibi kaplayan ve çok uzun süre aracın yeni gibi kalmasını sağlayan seramik kaplama uygulaması kapatma özelliği sayesinde aracın çok küçük çiziklerini kapatır ve boyanın parlaklığını korur. Araç kaportasında kir ve su birikmez, leke oluşumu engellenir ve en önemlisi araç hem kimyasal maddelerden hem de güneşin zararlı ultraviyole ışınlarından korunur ve bu sayede en az 2 yıl aracın boyası zarar görmez. Tüm bu avantajlar dikkate alındığında seramik kaplama uygulamasının beklentileri karşılaması adına uygulamanın yapılacağı firma çok özenli seçilmeli. Bu seçim asla verilen fiyata ya da sunulan kampanya seçeneğine göre yapılmamalı, aranan uzmanlık ve profesyonellik olmalı.

6 – Sıkça Sorulan Sorular

a – Seramik Kaplama Nedir?

Orijinal araç boyası üzerine uygulanan ince bir tabaka oluşturarak aracın güneş ışınları ve dış etkenlerden korunmasını sağlayan kaplama yöntemidir.

b – Seramik Kaplama Nasıl Yapılır?

Her araca bir sıvı tüp genellikle yeterlidir, uygulamaya başlamadan önce aracın yüzeyi temizlenir, çizikler giderilir ve kurumaya bırakılır, bir gün sonra seramik kaplama işlemine başlanır. Tüpteki sıvı aracın çizilmesine neden olmayacak yumuşak bir bez ya da mikro fiber bir beze sıkılarak araca sürülür. Seçilen paket ürünün özelliğine göre 2, 3 ya da 4 kat işlem uygulanır.

c – Seramik Kaplama Ne İşe Yarar?

Seramik kaplama araç yüzeyinin kir, toz ve su birikmesini önler, kar ve buz araca yapışmaz ve boyanın çizilmesini engeller ve aracın değerinin artmasını sağlar.

c – Seramik Kaplama Fiyatları Ne Kadar?

Araç seramik kaplama fiyatları pahalı bir uygulama değildir. Aracın büyüklüğü, araç boyasının durumu ve kullanılacak seramik kaplama ürününe göre fiyatlar değişir.

d – Seramik Kaplamanın Avantajları Nedir?

Seramik kaplama ile araç yüzeyinde su veya sıvı birikmez, su damlacıkları tutunamaz ve araç üzerinden aşağı kayar bu sayede araç hem suya hem de çamura karşı dayanıklı olur ve temizlemek için yorulmazsınız. Ayrıca kış aylarında kar ve buzun da araç üzerinde tutunması engellenir, güneşin ultraviyole ışınları araç boyasının oksitlenmesine neden olur bu da zaman içerisinde solmuş mat bir boya demek.

Seramik kaplama ile oluşan tabaka aracın boyasını güneşin zararlı ışınlarından korur ve oksitlenmeyi önler. Boyanın moleküler yapısı ile birleşen seramik kaplama sarsılma, titreşim ya da dış etkenlerden dolayı boyanın kalkmasını engeller. Çizilme direncini 9H arttırır, daha az bakım yapılarak aracın sürekli yeni gibi görünmesine destek olur.

e – Seramik Kaplamanın Zararları Nedir?

Seramik kaplama yüzey üzerinde pürüzsüzlük oluşturur ve güneş ışınlarından ve darbelerden aracı korumaya yardımcıdır ancak araç ön kaportaya yapılan koruma film ya da benzeri uygulamalarda problem yaşanmasına sebep olur. Seramik kaplama uygulaması yaptırdıktan sonra araca cam ya da boya koruma filmi çektirilmesi söz konusu olduğunda filmlerin yüzeyde tutunması zor hale gelir. Bilinen ya da abartılan bir gerçek var ki o da seramik kaplama yapılan aracın asla çizilmeyeceğidir, bu söz konusu değildir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!