featured

Arı Zehri Faydaları ve Tedavisi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arı zehrinin gramı 400 TL! Çok Faydalı ve Baldan Tatlı

Türkiye’de ilk defa hasadı yapılan arı zehri hem çok faydalı hem de çok pahalı! Gezgin arıcılar Afyonkarahisar Sandıklı ilçesinde, arının zehrinin hasadını yaptı. Arı zehrinin aslında zehir olmadığını ve çok faydalı olduğunu söyleyen gezgin arıcılar, zehrin romatizma ve kas tedavilerinde oldukça faydalı olduğunu dile getirdi. Gramı 400 lira olan arı zehrinin, Türkiye’de ilk defa hasadı Afyonkarahisar’da yapıldı.

Arı Zehri Hasadı Nasıl Yapıldı?

Elektrikli tel döşenmiş cam aparatlar, arı kovanının içerisine konuldu. Düşük miktarda elektrik vererek arıların tehdit olarak algıladığı aparata iğnelerini batıran arılar, arı zehrini aparata enjekte etti. Bu sayede arı zehri camlarda biriktirilip, gezgin arıcılar tarafından camlardan toplandı ve -18 derecede saklanmak üzere alındı. Türkiye’de ilk defa hasadı yapılan arı zehri 10 arı kovanından sadece 1 gram hasat edilerek alındı.

Arı Zehri Nedir? Nelere iyi Gelir?

Almanya, Romanya, Japonya gibi ülkelerin ve daha bir çok hastalığın tedavisinde kullanıldığını biliyoruz.

Arı Zehri Nedir Nelere iyi Gelir Zehir tedavisi; kurallar, ilkeler ve bilim ile yapılan bir tedavi yöntemidir. Uzmanlar tarafından uygulanması gereken bu tedavinin, kovanlardan özel yöntemlerle alınması gerekir. Arı sokması yöntemi de bağışıklığı artırmaktadır. Hastalıklı bölgelere canlı arıyı yönlendirip iğnesini batırmasını sağlayarak bir çok tedavi yöntemlerinde hatta akapunturda da kullanılmaktadır.

Apiterapi Nedir?

Apiterapi, bal arısının ürettiği, bal, polen, zehir, süt, propolis ve arı ekmeği gibi çeşitli isimler konulan ve arıdan alınan ürünlerin insan sağlığında kullanılmasına denir. Arıdan üretilen ürünlerin bir çok hastalığın tedavisini önlemek amacıyla kullanılma şeklidir. Apiterapi Nedir Uzak doğu ülkelerinde başlayan bu tedavi yöntemi dünyada hızla gelişmekte, çoğu hastalığın tedavisinde Apiterapi tedavi yöntemi uygulanmaktadır. Japonya, Doğu Asya ülkeleri, ABD, Kanada, Romanya, Almanya gibi ülkelerde Apiterapi merkezleri kurulmuştur.

Apiterapi Türkiye’de Tartışma Konusu Oldu!

Yurt içi ve yurt dışından 150 katılımcının bulunduğu kongrede arı ürünleri ve arı ürünlerinin tedavisi hakkında konular tartışıldı. Arı ürünlerinden en korkulanı zehir olduğunu belirten uzmanlar, tedavinin uzmanlar elinden yapılmasına dikkat çekti. Apiterapi, geleneksel tıpla modern tıbbı birleştiriyor ve ortaya arıların ürettiği şifayı çıkartıyor. Bu ürünleri kullanırken mutlaka uzmanlara danışarak tedavi olmayı deneyin çünkü alerjik etkileri olabiliyor.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!